HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Pókember
Sepi:
--- Idézetet írta: roberto - 2019. Július 22., 13:51:20 ---Úgy látszik, magyarban nem sok képregény-széria húzta sokáig :P
--- Idézet vége ---
Azért az, hogy több, mint 10 évig kitartott, elég szép teljesítmény volt. Pláne egy olyan időszakban, amikor azért közel sem volt olyan népszerű ez a médium, mint manapság. És azért elmaradhatatlan érdeme volt, hogy kinevelt a semmiből egy képregénykedvelő generációt.
--- Idézetet írta: turkia - 2019. Július 22., 12:14:45 ---De tényleg, miért lett ilyen hirtelen fuccs, tudja valaki?
--- Idézet vége ---
Amúgy talán Harza Tomi tudja, hogy mi is történt akkoriban, meg talán mondta is egyszer, de már én sem emlékszem a pontos okokra. De ha jól tudom, akkor az okok között volt, hogy a 120-as szám után nagyon lecsökkent a sorozatnak az eladási számai, olyan szintre, hogy a kiadó azt mondta, hogy nem folytatja tovább. Túl drága volt akkoriban, és a történetek is elég gyengék voltak. Az amerikai megjelenés közelébe való ugrás egyik nagy átka lett, hogy így nem lehetett szelektálni a sztorik közül, és ezért sok gyenge is belekerült, ami nem segítette a népszerűsítését az újságnak.
--- Idézetet írta: Farek - 2019. Július 22., 12:50:38 ---mire vagy fél évvel később a Stadionok metrómegállónál található újságárus érdeklődésemre azt mondta, hogy megszűnt. Egy világ omlott össze bennem.
--- Idézet vége ---
Én akkoriban előfizető voltam, de nekem is valamikor február-március környékén jött a levél a kiadótól, hogy a beígérttel ellentétben mégsem fog folytatódni a széria, ezért az előfizetésem vagy beválthatom egy másik címre, vagy visszaküldik a pénzt. Mivel akkoriban semmi más érdekes cím nem volt a Semicnél, max a Garfield meg talán a Star Wars, ezért én visszakértem a pénzt és vissza is adták. Legalább akkor megúsztam, nem úgy, mint évekkel később a v3-as széria előfizetői a Semic "csődjénél".
--- Idézetet írta: turkia - 2019. Július 22., 14:11:18 ---(Garfield-ot leszámítva, őrület! Hol jár már, 1000. szám??)
--- Idézet vége ---
Annyira azért nem, a 352-es számnál jár. De az is szép szám. :)
--- Idézetet írta: turkia - 2019. Július 22., 14:11:18 ---A magam részéről én ezt a jogdíjas dolgot olvastam anno.
--- Idézet vége ---
Azzal az indokkal csak a Transformers, az X-Men és a Marvel Extra szűnt meg.
turkia:
Transformers: gyűjtöttem, megszűnt.
Spawn: gyűjtöttem, megszűnt.
Marvel Extra:gyűjtöttem, megszűnt. Mai napig legjobb képregényes ötletnek tartom, hogy különböző hősök történeteiből szemezgettek. Titkos Háború, Ostrom, Galactus-per, a nagy hármas is itt köszönt be, ezen történetek szereplői (pl Fátum, Galactus) lettem rajongó. Jó, volt olyan történet, ami félrement, az Elektra-Gyűlölök és szeretek történetre például nincs bocsánat. Egész életemben csak egy olyan sztorit olvastam, ami alulmúlja, a Pókemberben közölt Köpeny és Kard. Az a képregényes világ Éjjel-nappal Budapestje powered by Győzike Show.
Pókember: gyakran vettem, megszűnt.
Visszagondolva, a Spawn-t hogy tudtam elolvasni?! Valószínűleg inkább a külcsín fogott meg, vastag kartonborító, jó illatú papír. Nem olvastam ronggyá finoman szólva, mai napig tükörfényes a borítójuk.
Jó, azóta mindegyik megszűnt (Garfield-ot leszámítva, őrület! Hol jár már, 1000. szám??), de a fenti három valahogy pár éven belül, Pókfej bírta legtovább. A fénykor '93-'95 között volt, rengeteg cím jelent meg azonos időben. De ez az 1999-es fuccs nagyon durva, egyik hétről a másikra jöttek rá, hogy nincs pénzünk a megemelt amcsi jogdíjak kifizetésére a kövi hónaptól kezdve? Őrület. A magam részéről én ezt a jogdíjas dolgot olvastam anno.
roberto:
Úgy látszik, magyarban nem sok képregény-széria húzta sokáig :P
Farek:
--- Idézetet írta: turkia - 2019. Július 22., 12:14:45 ---De tényleg, miért lett ilyen hirtelen fuccs, tudja valaki?
--- Idézet vége ---
Én sajnos nem. Valami csőd rémlik.
De azt tudom, hogy utána minden hónapban vártam a következő részt, mire vagy fél évvel később a Stadionok metrómegállónál található újságárus érdeklődésemre azt mondta, hogy megszűnt. Egy világ omlott össze bennem.
turkia:
Köszönet a Semic Pókember utolsó számáért!! 1999 decembere. 750 Ft a képregény ára, ez szerintem 20 éve (Eltelt ennyi idő azóta??!!) elég húzós volt.
A rajzokról nem is szólnék, Romita itt már javában ámokfutott, a többi történet képi világa se egy Buscema-orgia.
Megint rácsodálkoztam, hogy a kiadó látszólag tele volt tervekkel decemberben. Jövő nyári megjelenés, következő szám tartalma... mi a fene történt 2000 januárjában, tudja valaki? :D (Azon kívül, hogy sokan tévesen kikiáltották a 21. század első hónapjának. Ettől majd' megőrültem már anno gyerekfejjel is. A tv is ontotta ezt a hülyeséget.)
De tényleg, miért lett ilyen hirtelen fuccs, tudja valaki?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése