Ostrom, Galactus-per, Titkos Háború. A kedvenc 3 történetem. A magyar fordítás is brillírozik, mint Bujtor, meg a régi klasszikus magasiskolás szinkronok (Szellemirtók, Reszkessetek, klasszikus Bud Spencer, Frigyláda, stb). Zémó magázódik, német szavakat használ, Góliát iszonyú szövegei, mikor Herkit, meg Thort püföli, Thor archaizáló stílusa...
Meg a Marvel Extra Bosszú Angyalai részek. Vasember: Szellemtörténet...
Hát. Elég. Kemény.
Szerintem már soha az életben nem fogok olyan képregényt olvasni, ami akár negyedannyira tetszene, mint ezek a részek, ez a pár év. Meg amire itt a Zsákon bukkantam (ismételten köszönet!!), ami Zeusz haragjáról szól az Ostrom után. Szinte a folytatása. Na az srácok egy semmiből jött ajándék volt, köszönet. Nem is tudtam, hogy létezett.
Ott, abban a korszakban annyira elkapták az írók és rajzolók (Buscema egy zseni) azt a középutat, amitől kellően komoly lett egy történet, kellően fordulatos, kellően valósághű, kellően mesés. Ezek az arányok utána, meg előtte össze-vissza csúszkálnak. A mostaniak őszintén szólva kicsúsznak a kezemből. Elolvasom és utána nem gondolok semmire. Még ez kb a legjobb eset. Már szuperhős filmet se merek nézni a Vasember 3 felpörgetése óta. Minden olyan, mintha Jason Statham bármelyik idegbeteg, futós, rohanós filmjét látnám Transformers-beütéssel az RTL-en.
A Titkos Háború igen. Mike Zeck, aki a Kravent is rajzolta. Valóban, csuklóból nyomja, vannak bejáratott testhelyzetek, arcok, lábak elölnézetből is pl ugyanúgy néznek ki. Ez nyilván azért kellett, mert ott valami eszméletlen mennyiséget kellett kipengetni egy-egy oldalon. Az a durva, hogy nekem még az a sablon is magasan veri Mr. Karakán Úr idétlen kockafejeit. Komolyan, mindenki mint Tom Platz, akinek elszállt az állcsontja széle a növitől. Idétlen, nincs jobb szó. Érdekes amúgy, hogy a Kravent mennyire máshogy rajzolta, meg sem mondanám, hogy ugyanaz a pasas. Egyébként a Háború elején is ő rajzolta? Akkor még részletesebbek a rajzok. Pl mikor az X-Menben közölt első számban megérkeznek a bolygó mellé az űrhajóval és ott áll Galactus is. Azok ott elég más stílusúak.
Ja és decemberben eredeti Titkos Háború a képregénygyűjteményben? Most drágult, vagy rosszul néztem? A DC sorozat meg már jó előrehaladott lehet 2 év után, mondjuk nem tudom, hogy az megy-e még.