HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Pókember
kaine:
Annyival védeném szam42-t, hogy a történet nem "következik" az Amazing 90 után, hanem történetileg oda illik, azaz ott helyezkedik el időben.
szam:
--- Idézet ---001-01 oldal:
"90-es száma után foglalnak helyet" ... talán a következik vagy következnek jobb lenne.
--- Idézet vége ---
Nos...igen...látszik, hogy ezt a mondatot én fordítottam, és nem VTomi
regnar:
Sziasztok. Nos nem igazán az én műfajom, bár mindig szerettem és az összes magyarul kiadott rész megvan..szóval ezért a történetért áteveztem egy kicsit ide a póktopic-ra. A címe keltette fel a figyelmemet.
Borító. Olyan pókos. Szuperhős borító. grafikailag jó, nekem a színösszeállítással van egy kis gondom. Nagyon zavaró a sárga és a szürke szín együtt. Erősen ütik egymást. De szeritnem ez is belefér, hiszen később értelmet nyer a disszonancia, ha megismerjük a történetet.
A borítón a magyar feliratok korrektek.
A képregény. Tetszenek a rajzok, és a felépítés. Nem "nagytotálokkal" dolgozik, hanem sok "apró" rajz alkotja az oldalakat, szabdalva a gondolatmenetet. Szépen megformált alakok, a színkitöltés is "pókos". Egy pókember képregény. Életszagú. talán ez a legmegfelelőbb szó a graikai stílusra. Nincsenek harsány színek, minden szín többszörösen árnyalt.
A történet. Nagyon komor. mondhatném hogy balladai, de nem akarok nagy szavakat használni. Pókember eddig is arról volt híres, hogy magánélete sűrűn behálózza szuperhősi pályáját, de ez is egyike azoknak a történeteknek, amelyek ezt még jobban elmélyítik. A képregény képei és a szövegek nagyon jól visszaadják a főhős lelki és testi, fizikai válságát. Nekem nagyon tetszik a történet morózussága, borongós, fekete hangulata.
a beírást jónak tartom, csak a kékkel írt gondolati szövegrészek lehettek volna egy kicsit sötétebbek,vagy 1-2 mérettel nagyobbak, persze ez csak az én véleményem
Én nem találtam a beírásban különösebb hibát, egy ragadott meg igazán a
001-01 oldal:
"90-es száma után foglalnak helyet" ... talán a következik vagy következnek jobb lenne.
De tetszenek a mondatok, jól érthetőek, nem találtam különösebb magyartalanságot.
Összességében nagyon kíváncsi vagyok a történet folytatására, tetszik a sötét hangulat. Nekem eddig nagyon bejön.
Micho:
A témában felkerült az oldalra a Pókember - Halál és Végzet 1/3
Micho:
--- Idézet ---Az egész sorozat erről fog szólni? A nagy, legyőzhetetlen Silverről? Elég uncsi lesz…
--- Idézet vége ---
hát nem tom, meg kell várni a folytatásokat, őszintén szólva én sem olvastam előre. még vagy harmicn szám van hátra.. ha nem történik változás hamarosan, akkor kimoderáljuk SS-t
--- Idézet ---Steven Butler… Nem is tudom mit mondjak. Hát szuper
--- Idézet vége ---
sztem is, aki Butler-en, Bagley-n keresztül kedvelte meg igazán a pókot, annak azt hiszem mindig is etalonok maradnak, a maguk összes hibájával együtt.
--- Idézet ---. a 19. oldalon nem értem ezt a mondatot, nem magyaros: ”Nem hagyom, hogy bármi essen vele!” Ez el lett írva…
--- Idézet vége ---
itt esetleg egy "is" maardhatott ki, amúgy rendben lenne. tehát: "nem hagyom, hogy bármi is essen vele."
--- Idézet ---2. a 20. oldalon van egy még: ilyet se hallottam még soha, hogy ”Isten nevére”
--- Idézet vége ---
ez valószínűleg eredetiben "by God's name" volt. előfordul néha, valóban szokatlan magyarul. ilyesmit szoktak még használni: "for God's sake" ezt szoktuk általában a "szerelmére" fordítani.
--- Idézet ---a borító odavág
--- Idézet vége ---
ezt most legalább 3 ember köszöni meg azaz ennyien nyúltak bele összesen... Butler-t nem is számolom
--- Idézet ---cím mögötti retus is
--- Idézet vége ---
a font hogy tetszett? ha a "Magánügyre" gondolsz. eredetileg egy noname betű volt, és ezt használtam helyette. sztem tök olyan, mint Sable dobókései
--- Idézet ---Joe Rosas, van-e valami magyar rokonsága
--- Idézet vége ---
nem tudom, hívd fel a különleges tudakozót
nos, azt hiszem most már kijelenthetjük, ha nem is lett blockbuster az SS, de azért szívesen olvasgatjátok ezt is. ahhoz képest, hogy csak Darkness hobbi képregénye
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése