Na akkor ébresszük fel a régi szokást, és nézzük mik történtek a 11. héten:
Thursday Night Football:
Miami Dolphins at Buffalo Bills: MIA:14 BUF19
Jó ötlet volt, hogy bevezették, hogy minden héten legyen csütörtök esti meccs is, de azért igencsak kívánci lennék, hogy mit gondoltak akkor, amikor olyan meccseket választottak ide, mint Chargers-Chiefs Colts-Jaguars vagy Ravens Browns. A legtöbbje eléggé egyoldalú meccs volt, de szerencsére ezúttal nem ez volt a helyzet. Igaz nem volt nagy pontzuhatag, de legalább végig lehetett izgulni a meccset. Főleg hogy az utolsó percben dőlt el győztes sorsa, amikor Tannehill INT-t dobott. És ezzel bebizonyította, hogy a Dolphins nem playoff csapat. (Pedig egy időre elhitették velem, hogy az) A Bills offense terén nem tett nagyon sokat hozzá a meccshez, de a védelem, és a speciális egységük megmentette a napot.
Vasárnap, 19.00 órás meccsek:
Arizona Cardinals at Atlanta Falcons: ARZ:19 ATL:23
Vannak olyan meccsek amikor azt mondjuk, hogy „Ez igen. Ezen a meccsen mindkét csapat mintaszerűen játszott, itt nincs vesztes” És van amikor azt mondjuk, hogy nincs nyertes, mert egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet. Ez a meccs ilyen volt.
Matt Ryan átment Romoba, és karriercsúcs 5(azaz ÖT) INT-t dobott, amihez még egy Fumble-t is hozzátett a csapat. Emellett összesen egy TD-t sikerült összehozniuk. Akkor mégis hogyan nyerhetett a Falcons?
Úgy, hogy a Cardinals olyan szerencsétlen csapat, hogy képes elbaltázni minden lehetőséget, amit az ellenfél ezüsttálcán nyújt nekik. Egy csomószor szereztek labdát az ellenfél térfelén, és mire jutottak belőle? 1 TD-re, és 4 Field Goalra. Továbbá a Falcons első TD-je is a saját szerencsétlenkedéseik eredménye volt. Ugyanis az történt, hogy a Cards irányítójának a kezét megütötték, mielőtt még elindíthatta volna a dobást, és Fumble lett. A labda megállt a pályán, és négy Cardinals játékos állt körülötte. De valahogy egyiknek sem jutott eszébe, hogy felvegyék/rávetődjenek, hanem csak nézték, hogy „Jé, labda”. Aztán az egyik Falcons védőnek feltűnt, hogy nem volt sípszó, a labda pedig a földön. Így hát odament, felvette, és visszafutott vele TD-re. A Cardinals játékosok pedig csak nézték, hogy most mi van. Szóval ja, itt senki sem nyerhetett volna. Nem úgy mint a…
Jacsonville Jaguars at Houston Texans: JAC:37 HOU:43 OT
Szegény Jaguars szurkolók eljutottak odáig, hogy már csak azért nézik a csapatuk meccseit, hogy jót derülhessenek a jaguárok szenvedésein. Most is úgy ültek le a TV elé, hogy azon gondolkodtak „Vajon 35 ponttal, vagy csak 28-al kapunk ki.”
Szóval a megy a meccs, és azt látják, hogy az első félidőben lesérül Gabbert. Mivel az ő teljesítményét eléggé nehéz alulmúlni, ezért különösebb gondot nem jelentett volna, de egy korábbi meccsen Chad Henne-nek sikerült alulmúlni Gabbertet. Szóval okkal félhettek, hogy lesz az 42 pont is. Ehelyett mi történt? Henne dob 350+ yardot, és 4 TD. Plusz öt perccel a vége előtt 14 pontos előnyre tesznek szert. El tudom képzelni a Jaguars szurkolókat, hogy ennél az állásnál tették a le a boros üveget, mondván: „Azt hiszem most már tényleg eleget ittam”
Csak hát hiába volt jó az offense, a defense katasztrófálisan játszott. Matt Shaub a másik oldalon 527(!!!!!!) yardot passzolt, és dobott mellé 5 TD-t.
Természetesen az utolsó percben kiegyenlített a Texans, és jöhetett a hosszabbítás. Ott először a Houston támadott, és el is ért egy Field Goal-t. Utána Jaguars támadott, és ők is válaszoltak 3 ponttal. Szóval jöhetett ismét a Texans, de nem volt náluk sokáig a labda, mert Shaub INT-t dobott. Szóval itt volt a lehetőség, hogy a Jaguars megnyerje a meccset, de képtelenek voltak First Downt csinálni. És Punt helyett nekimentek 4&10-nek. Természetesen nem sikerült jöhetett a Texans félpályáról, és Shaub mindjárt TD-t dobott lezárva ezzel a mérkőzést.
Ugyan a Jaguars kikapott, de bebizonyították, hogy képesek azért jól is játszani. Igaz megtehették volna korábban is, de hát most már mindegy. Számomra ez volt a Game of the Year.
Tampa Bay Buccaneers at carolina Panthers: TB:27 CAR:21 OT
Egy újabb hosszabbításos meccs, de itt nem húzódott el olyan sokáig a végeredmény, mint Houstonban. Ettől függetlenül ez is jó meccs volt. Igaz a Bucs a2-3. negyedben nem nagyon volt pályán.(Endzone Fumble) Így hát a Panthers egy fél perccel a vége előtt még vezetet 21-13-ra. De 10 másodperccel a vége előtt a kalózok egyenlítettek. ( A két pontosnál Freeman nem semmi fake handoffot adott a futónak. Még az operatőrök is azt hitték, hogy a futónál van a labda.) Aztán jött a hosszabbítás, és a Bucs egy hosszú TD drive-al nyert.
Ezzel a Tampa Bay 6-4-re módosította az állását, amivel van esélyük a playoffra. Ami meg a Pantherst illeti… Már azt várják, hogy jövőre ki lesz az új edző.
Cleveland Browns at Dallas Cowboy: CLE:20 DAL:23 OT
Hihetelen de volt még egy hosszabbításos meccs. Ezen a meccsen igazából egy kérdés volt. Ki dob több INT-t? Romo, vagy Weeden?(Ők ketten vezeteik az INT ranglistát) Nos végül meglepő módon egyikük sem dobott. Ettől függetlenül a Cowboysnak a harmadik negyed végéig köze nem volt a meccshez. Valahogy idén rászoktak arra, hogy 3 negyedig alszunk, aztán az utolsóban meg megnyerjük a meccset. Nos van hogy ez bejön, van hogy nem. Most bejött. Kihúzták hosszabbításig, és ott egy jó védekezés után egy sikeres Field Goal-al megnyerték a meccset. Ki tudja talán még van egy kis esélyük a playoffra.
Green Bay Packers at Detroit Lions: GB:24 DET:20
A Lions úgy ment erre a meccsre, hogy most vagy soha. Ha kikapnak akkor lemondhatnak a playoff reményekről. Ennek megfelelően játszottak egy izgalmas meccset a Packersel, de végül alul maradtak. Pedig egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ki nyer. Szerintem, ha Stafford passzát nem hordják vissza TD-re akkor ők nyertek volna, mivel Rodgerst képes volt a védelem 1 TD-n tartani, egészen az utolsó 2 percig. (Ami nagy szó főleg tőlük) De végül kikaptak, és ezzel elúszott minden reményük a playoffra. A Packers pedig ezzel a győzelemmel átvette a csoportja 1. helyét, hiszen a Medvék is kikaptak.
Kansas City Chiefs at Cincinnati Bengals: KC: 6 CIN:28
Szegény Chiefs rajongóknak sincs sok reménykedni valójuk. A csapat egy merő szerencsétlenség. Irányítójuk nincs, az elkapóik sorra ejtik el a labdákat, és a védelem is eléggé visszaesett. Egyetlen üde foltja ennek a csapatnak Jamal Charles, aki egymaga viszi hátán a csapatot. (az az egy győzelem is neki volt köszönhető 200+ futott yarddal) A Turnover mutatójuk viszont legrosszabb a ligában(de lehet, hogy a Philadelphia már beelőzte őket). Szóval meglepődünk az eredményen? Nem.
Egy percig sem volt kétséges, hogy a Bengals legyőzi őket. A kérdés csak az volt, hogy mennyivel. Dalton folytatja a Giants elleni remek szereplését, ahogy Green is. Már kilencedik zsinórbeli meccse, amikor TD-t kap el. És Green-Ellis is kezd megtáltosodni.
New York Jets at Saint Louis Rams: NYJ:27 STL:13
Két csapat, amik az idén eléggé hullámzóan teljesített. Ugyan a Rams múlt héten játszott egy döntetlen a 49ers-nel, ami magában nagyon szép teljesítmény, de elrontja ezt az a tény, hogy a Rams kétszer nyerte meg azt a meccset hosszabbításban. Csak mindkét pontszerzést visszafújták szabálytalanság miatt. Szóval adott volt a kérdés, hogy a Jets ellen mit fognak játszani, illetve, hogy a másik oldalonSanchez hány sikeres passzt ad. (múlt héten 9/22 volt)
Nos Sanchez passzainak a 75%(15/20 !!!!) célba talált, és meglepő módon a labdát sem adta el. Helyette dobott 2 TD-t. Ez szerintem mindenkit megleptt. Főleg a Jets rajongókat.
Szóval igen most a Rams volt az, akik nagyon lemaradtak, és szerintem nem túlzás kijelenteni, őket sem fogjuk látni már januárban. A Jetsnek még van egy halvány(elég halvány) esélye a rájátszásra, de ehhez minden maradék meccsüket hozniuk kellene. Ami nem lesz könnyű.
Ja és Tebowt beállították egy passz erejéig. A passz sikeres volt, de nem mentek vele előre semmit. Komolyan mit akarnak még tőle…
Philadelphia Eagles at Washington Redskins: PHI:6 WAS:31
Az Eagles most már tényleg Nightmare Team. Foles nem váltotta meg a világot, bár ilyen fal mögött Brady sem tudná. Komolyan az az öt ember a falban csak azért van ott, hogy a védőnek kelljen egy kis kerülőt tenni, míg odaér az irányítóhoz, hogy ne legyen kilométer hiányuk.
Ami a meg a védelmet illeti… az egy nagy vicc.
Griffin 4 TD-t dobott, abból legalább kettő 50+ yardos volt, és abból is az egyiknél az elkapó körül 10 yardos körzetben egy védő nem volt. (Csoda hogy nem ejtette el hirtelen zavarában) Ja és nem mellesleg Griffinek összesen 1(azaz EGY) sikertelen átadása volt. Ezek után mindenki döntse el magában, hogy lát-e esélyt egy playoffra az Eaglesnek.
22.25-ös meccsek
New Orleans Saints at Oakland Raiders: NO:38 OAK:17
Semmi különös nem történt ezen a meccsen. Brees továbbra is dobálja a TD-ket(ezúttal hármat dobott) és viszi tovább a rekordot. A védelem továbbra is sok yardot enged, de legalább szereznek labdákat. Palmer továbbra is középszerűen játszik. És a Raiders védelme még mindig nem áll a helyzet magaslatán. Röviden és tömören ennyi.
San Diego Chargers at Denver Broncos: SD:23 DEN:30
Manningnak lassan szokása lesz, hogy hátrányt szedjen össze a Chargers ellen, és onnan fordítson. (igaz most nem adott nekik 24 pontos előnyt) Ezt a meccset mindjárt egy Pick6-el kezdte. Aztán mikor már úgy látta, hogy elég előnyt adtunk Riverséknek, elkezdett tényleg játszani, és dobott 3 TD-t.
Riverst pedig már nem tudta tartani a lépést. Mondjuk úgy nem is könnyű, hogy csak Von Miller háromszor sackkel. És persze nem kellene folyton eladni a labdát.
Ezzel bebizonyosdott, hogy a Broncos lesz a csoportgyőztes, és hogy Manning ott folytatja, ahol a műtétje előtt ababhagyta, remekül visszavágva azoknak a Denver szurkolóknak, akik azt mondták: „Minek nekünk Manning? Itt volt Tebow.” Még mindig nem tudom megérteni hogy gondolhatták ezt…
Indianapolis Colts at New England Patriots: IND:24 NE:59
Egy újabb Colts-Pats rangadó. Igaz ezúttal nem Manning-Brady hanem Luck-Brady párharc volt. Az első negyed az úgy kezdődött, ahogy vártam. Bradyék termelik a pontokat, és a védelem is termeli a pontokat, csak nem a mi javunkra. Aztán a 2. negyedben történt valami, amit még mindig nem értek. Felébredt a Pats védelme, és 2 Pick6-t is vitt. Alig akartam hinni a szememnek. Még a képernyőt is elkezdtem kicsit megkocogtatni, hogy nem képzelődöm-e.
Szóval igen Edelman punt returnje és a két Pick6 egy váratlan fordulat volt. Pedig ha nincs az első INT Return akkor szerintem még lett volna izgulni valóm. (Bár azért hozzá kell tennem, hogy még mindig nem tudunk egy irányítót 300 yard alatt tartani, de ha cserébe mindig viszünk Pick6-ket, akkor nem érdekel. De cserébe mindenképpen vigyünk!!!!)
A Pats ezzel már a playoff kapujában áll(bár én csak akkor leszek ebben nyugodt ha a Jetset is legyőztük) ahogy a Colts is. Ugyan kikaptak, de szerintem van reális esélyük a rájátszásra, ha a hátralévő meccseik felét hozzák.
Viszont sajnos ennek a szép estének ára volt. Gronkowski eltörte a karját, és 4-6 hétre kiesett. Ez nagy érvágás a Pats offensenek, szóval itt az ideje, hogy a védelem megmutassa, képes megismételni a ma esti teljesítményt. Hajrá!
Sunday Night Fottball:
Baltimore Ravens at Pittsburgh Steelers: BAL:13 PIT:10
A Hollók ellátogattak a Pittsburgh-i börtönbe, és megették az ottani méhecskéket, avagy: Nem megmondtam, hogy az a mez balszerencsét hozz?????
Na de viccet félretéve, én egy kicsivel nagyobb arányú Ravens győzelmet vártam. Sőt, az elején még hátrányba is kerültek. Leftwich ugyanis már az első Drive-ból TD-t vitt alig 1 perc alatt. Csak a saját butasága miatt megsérül a vállára, és a bordájára, ami kiahtott a későbbi játékára is. És nem könnyítette meg a feladatát sz sem, hogy állandóan Ravens védők feküdtek a hátára.
És igazából ez is döntötte el a meccset. Mert a másik oldal támadócsapata még ennél is katasztrófálisabb volt. Flaccoék összesen 3 pontot pakoltak fel az eredményjelzőre. Az az egy TD is punt visszahordásból született. Szóval szerintem, ha Big Ben játszott volna, vagy Leftwich nem sérül meg, akkor itt most más lenne az eredmény.
És a Monday Night:
Chicago Bears at San Francisci 49ers: CHI:7 SF:32
Mindkét csapatnak kidőlt a kezdőirányítója, és nagy kérdés volt, hogy a cserék mit alakítanak. Nos az egyik oldalon élete meccsét játszotta, a másik oldalon meg a szurkolók visszasírják Cutlert.
Clin Kaepernick 2 TD-t dobott, és nem adta el a labdát, ami azért is nagy teljesítmény mert a Bears defense eddig minden héten szerzett legalább egy(de inkább több) labdát. Most egyet sem. És ez volt meccs kulcsa. Jason Campbelltől senki nem várt megváltást, de lehetett bízni abban, hogy a védelem megnyeri ezt a meccset, ahogy eddig mindig. Hát most a védelem nem tudott pontokat csinálni, és ennek vereség lett a következménye.