HálóZsák fórumok > OFF topik
Sport
Jolly Jack:
Egyetértek a véleményeddel, de jelenleg inkább kinéz egy vb cím Vettel-nek, mint a McLaren pilótáinak. Ez a srác olyan fejlődést mutat, amit ritkán lát az ember, és szerintem van már olyan érett, hogy túl tudja tenni magát egy balul sikerült futam után. Való igaz, képes beleszürkülni a középmezőnybe, de arra is, hogy hiba nélkül végig vezessen egy teljes versenyt. A csapattársa, Mark Webber pedig ahogy írtad, az a tipikus második számú pilóta. Épp a gyorsaságból adódó különbség miatt, neki nem lesz annyi dolga a csapattársával, mint Button-nak. Van három-négy pálya, amin Webber a gyorsabb. De ha így vetjük össze a McLaren pilótáit, akkor nem ennyire egyértelmű a dolog. És habár a Red Bull dominancia ezidáig csupán az időmérőn mutatkozott meg, nyilvánvalóan ők is fejleszteni fognak és tovább javulni, gyorsulni.
A verseny csak most kezdődik igazán Európában. És úgy vélem, aki jó formában érkezik az első európai futamokra az fog dominálni egészen augusztusig, a "nyári szünetig". A jelenlegi pontszabályok pedig a futamgyőztesnek kedveznek. Szóval a most soron következő versenyek megnyerésével kényelmes helyzetbe lehet kerülni, persze nem annyira mint korábban. Igazi meglepetést a Mercedes GP pilótájától, Nico Rosberg-től várok. 50 ponttal a második egy olyan autóval, ami láthatóan lassab a Red Bull-nál, a McLaren-nél és a Ferrari-nál is. Megérdemelne már egy futamgyőzelmet a kis Rosberg, és a Hungaroringig meg is fogja nyerni élete első versenyét. :cool:
talgaby:
Montoyától én akkor egy pillanatig se vártam nagy teljesítményt. Engem inkább az lepett meg, hogy mennyire pocsékul ment.
Buttont meg most a jelek szerint megint nagyon hajtja a lelkesedés, ki tudja, lehet, megismétli a tavalyi évet.
Hamilton gyors, de eléggé kísérti a szerencsét. A reflexei és a kocsija se fogják mindig kimenteni a senki más által be nem vállalt manővereiből, és így könnyen lehet, hogy végül megint második-harmadik lesz.
Amire viszont eddig kevés esélyt látok, az egy Red Bull-vb. Vettel piszok ügyes, de amint nem úgy megy a dolog, ahogy elképzeli, hajlamos beleszürkülni a mezőnybe. Küzd időnként, de ha egyszer is megelőzik, onnan valahogy valami megáll benne, de nagyon. Webber meg már a jelek szerint túl öreg, nem csodálom, hogy a távozásáról pletykálnak. Hajt, és ha kell, tartja a lépést, de nincs meg benne az a plusz lelkesedés, amitől komolyan nekifeküdne a győzelem hajszolásának. Tipikusan második számú pilótaként megy, a Ferrari tudta volna talán használni, hogy megpróbálják feltornászni vele Alonsót (mert, akárcsak eddig is, a legkevésbé sem hiszek benne, hogy Massa valaha világbajnok lesz).
Akik viszont megleptek, azok a Lada-Renault-sok. Kubicáról tudtuk, hogy megy, mint az atom, de hogy még Alonsónál is jobban kihajtsa azt a szekeret... Petrov meg már most belerázódott, és szerintem simán hozza Webber vagy Massa szintjét, csak a kocsija nem. Az orosz engem teljesen meglepett, ugyanolyan középkategóriásnak gondoltam, mint az újoncok többségét. És ez a Lada is alatta mintha kezdene gyorsulni, lassan kezdenek ott lenni ötödik csapatnak a négy nagy mögött, amivel elfogytak megint a pontot érő helyek.
Farek:
Ha jó és vicces stílusban akarsz ismerkedni az NFL szabályaival, tudom ajánlani ezt a blogot is:
http://meg1yard.blog.hu/tags/r%3Aalapok
Nagyon jó :D
Jolly Jack:
A lényeg az, hogy büntit kapott Alonso. Kicsit túlzás lett volna, ha duplázik Kínában, mégha meg is érdemelte volna.
Off: Gimiben az egyik osztálytársam például olasz nyelvből triplázott. A tanárnő egy erős dohányos, humoros, roppant türelmetlen nő volt. Kijavításra kerültek a szódolgozatok, és az osztálytársam annyira izgatott volt, hogy a dolgozatok kiosztása előtt még a mosdóra is kikéreckedett. A tanárnő persze nem értette mi ez a nagy izgalom. Kérdezte tőlem, hogy mi ütött a gyerekbe. Mondtam neki csillagos ötöst vár. Erre a tanárnő mosolyogva azt felelte: "Ezt megszívta!" Zolika jön be, vizes kezével a dolgozata felé nyúl, amire akkora karó volt ráírva, amekkorát én még életemben nem láttam. A gyerek duzzogva kérdezi, hogy lehetséges ez, mire a válasz: "Figyelmetlen voltál fiam!" Zolika máris javítani szeretne, a tanárnő beleegyezik, meg is adja neki a gyors írásbeli lehetőséget. 5-10 perc alatt végzett a javítóval, nagyban mosolyog, mire a tanárnő: "A névelő hová lett Zolikám? Sajnálom fiam, elégtelen!" Gondolom, mondanom se kell mindenki elröhögte magát. Zolika következő kérdése: "Tanárnő, ugye négyes ettől még lehetek?" Mire a tanárnő: "Persze fiam! Ha jól emlékszem mára volt feladva a memoriter. Akkor Zolika tiéd a szó." A gyerek egy qrva szót sem tanult, aminek az eredménye egy újabb karó lett. Innentől kezdve csak akkor hallottuk a gyerek hangját, ha szólították.
On: Itt van három link az amerikai foci szabályairól.
--- Idézetet írta: talgaby - 2010. Április 22., 23:18:20 ---Nem nagyon érdekel, ki van a pilótaülésben, bár én szeretnék egy idei második Hamilton-vb-címet, de a jelek szerint kb 60-40 arányban inkább Button az esélyesebb a csapatból. Viszont egyelőre nagyon úgy néz ki, legalább a csapat-vb meglesz, aminek marhára drukkolok. Négy éve nem volt ilyen páros náluk, sőt, marha rég nem akadt két ennyire motivált és jól menő pilóta a csapatuknál.
--- Idézet vége ---
Szóval ennyi erővel akár a mi Zsoltink is ülhetne a McLaren-ben? (Bocsi, ez övön aluli volt. ;D )
Azt nem mondanám, hogy Button az esélyesebb a vb cím megszerzésére. Jelen állás szerint jobban áll, viszont Hamilton a gyorsabb. Sőt, még azt sem mondanám, hogy egyenletesebb teljesítményre képes. A tavalyi szezon második felét jóformán végig betlizte JB. Hosszú még a szezon. Az azonban biztos, hogy ez a pilóta páros a legjobb a Raikkönen - Montoya páros óta. Persze ők sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
talgaby:
A boxutcai esetért Alonso nem kapott semmit. Az áthajtás egyértelműen a kiugrásért volt, azért elnézést is kért.
A sanghaji futam jó volt, de az évadnyitó halálos unalmát és az ezzel járó első benyomást nehéz lesz még ennyitől elfelejteni. Schumacher eddig nagyon úgy néz ki, azért van csak, hogy megmutassuk, Rosberget méltatlanul feledték el, amikor az egyik legjobb pilóta.
Szurkolni meg: az Ezüst Nyilaknak. Nem nagyon érdekel, ki van a pilótaülésben, bár én szeretnék egy idei második Hamilton-vb-címet, de a jelek szerint kb 60-40 arányban inkább Button az esélyesebb a csapatból. Viszont egyelőre nagyon úgy néz ki, legalább a csapat-vb meglesz, aminek marhára drukkolok. Négy éve nem volt ilyen páros náluk, sőt, marha rég nem akadt két ennyire motivált és jól menő pilóta a csapatuknál.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése