HálóZsák fórumok > a Zsák
Előzetes - amíg nincs kész a képregény...
talgaby:
Az még nem esélytelen, csak a honosítója egy picit túl sok mindent akar vinni egyszerre. :)
Ramblinger:
Sziasztok! Nem tudom, szabad-e(itt), de érdeklődnék, hogy a Transformers, Többek mint aminek látszanak folytatása várható-e a közeljövőben? Vagy sajnos innen is 'kiestek' a honosítók? Nagyon elszomorító, hogy egyre kevesebb a honosító. Én pl. szívesen csinálnám, de oly' csekély angol tudásom van, hogy esélytelen... Pedig időm és kedvem is lenne hozzá. :D
Előre is köszönöm a választ, tisztelettel: Ramblinger(Kószáló)
Micho:
Szia, Morg! Helytállóak a megfigyeléseid, ezért nem is értem, miért nem vonod le saját magad a nyilvánvaló következtetéseket. Talgaby válaszát kicsit kiegészítve:
Tehát túlnyomórészt valóban az általad jelzett Marvel, Star Wars (és Transformers) vonal frissül stabilan az utóbbi években, egész egyszerűen azért, mert egyedül ezeknek a sorozatoknak a honosítói tartottak ki áldozatos munkájuk mellett már másfél évtizede, amit 100%-ig hobbiból művelnek... részben az olvasók, részben saját maguk szórakoztatására, a szabadidejük rovására, semmiféle kompenzáció nélkül. Sajnos az általad várt sorozatok honosítói már visszavonultak, vagy másfelé fordult a figyelmük, ezért se fognak előre láthatóan "visszatérni a régi idők decemberben" (sem később). Elhiszem, hogy ez lehangoló lehet, és értékeljük, hogy a kezdetek óta velünk vagy, de azóta nagyot fordult a világ az itthoni képregénykiadás terén is. Ebbe nem szeretnék most mélyebben belemenni, de kérlek fogadd el, hogy az oldal (már) nem tudja kiszolgálni az olvasói igényeket, kívánságokat, "folytatás kéréseket", hanem azt adja, amit tud, amire még képes. Ha ebben találsz magadnak örömöt, akkor maradj velünk továbbra is, de kérlek ne bombázz minket a kéréseiddel, mert felesleges, és nem viszi előre az ügyet.
talgaby:
Akkoriban átlagosan a mainál majdnem tízszer ennyi ember foglalkozott honosítással. Azóta mindenki felnőtt és minimum állása, mellette eséllyel családja is van. Újak meg nem nagyon jönnek, mert a) nem olvasnak b) amint rájönnek, hogy egyetlen 23 oldalas füzet honosítása 20-60 munkaóra között mozog, feladják, c) még ha próbálkoznak is, a magyar nyelvi készségek a twittergenerációnál az írásjelek használatáig se terjednek ki, nem hogy egy épkézláb összetett mondat nyelvtanilag helyes megfogalmazásáig.
Plusz, nos, erre van igazából tömegigény.
Morg:
azt csak úgy megfigyelésből mondanám hogy az utóbbi években a feltőltött képregények nagyobb része csak Marvel - Dc - Star Wars képregények ből áll.
Szerintem igazán lehetne némileg több feltöltés más csoportokból is mint például Fantasy - Akció és Hálódark képregények is.
Az utóbbi években is pont ezért kérdeztem rá annyiszór a Forgotten Realms - Excalibur éneke - Word of Warcraft - Dungeons and Dragons - Dragonlance - Cross Fire tűzkereszt - Okko - Street Fighter -
Veszélyes csajok - Darkness - és még néhány másik.
Régen mikor még fiatal volt az oldal sokkal változatosabb volt mindig a friss feltöltésű kínálat.
Viszont az utóbbi években lassan egyre inkább csak néhány fajtára korlátozódik.
Ami szerintem elég lehangoló lehet jónéhány olvasónak akik már az oldal eleje óta itt lehetnek.
Remélem ezen levél elolvasása után talán legalább decemberre visszatérnek a régi idők és talán a megemlített sorozatok némelyike.
Tisztelettel
Morg
Aliasz
Cs. Tamás
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése