HálóZsák fórumok > a Zsák
Előzetes - amíg nincs kész a képregény...
inferno:
Schmatzy: Valóban nem vok már tizenéves, lassan 24 leszek . A Master of Magic tényleg "csak" egy Civ 1 klón volt, hisz tkp. nem csináltak mást, csak a technológiákat helyettesítették varázslatokkal, meg fantasy-s környezetbe rakták az egészet + 1-2 új 5let és kész is volt. De ettől még egy hatalmas játék volt! Ugyanígy a Bumpy. Grafika nulla, történet nulla, tkp. egy pattogó naranccsal kellet végigugrálni különböző tulajdonságú platformokon. --> http://www.abandonia.com/games/en/210/Bump...cadeFantasy.htm
(Amúgy én sem gondoltam volna, hogy valaki emlékezni fog rá.. ) Mégis órákra lekötötte az embert, mert volt hangulata. Asszem Ash mondta, és tökéletesen egyetértek vele, hogy ezek voltak a játékok, ami meg ma van az virtuális valóság. Nem rossz, sőt, nagyon jó, nagyon szép, de alapvetően más...
Az előző felsorolásból kimaradt még a Golden Axe is, biztos sokan emlékeztek rá.
lyrán: nézz körül az abandonia.com-on, ott sincs fennt?
lyrán:
Én is Off leszek akkor egy kicsit.
Kédés: Ismeritek azt a DOS-os játékot amiben kolonizálni kell egy bolygót? Kezdve onnan, hogy terraformálod(jég meteoritot lössz bele meteorit találatokkal változtatsz a tengely-dőlés szögén stb) Kicsit CIV-es hangulata volt. Ott is a kifejlődő életformákat az űrkorszakig kellett eljuttatni. De a környezet menedzselésre ment rá. Nekem az volt az egyik kedvencem. hihetetlen sok minden leszimuláltak benne. Azóta sem láttam még csak hasonlót sem. Sajna nincs meg.... :-/
Egyébként én nagy EOB rajongó voltam abban az időben.
Schmatzy:
Öcsém, a MoM-on annyira látni, hogy egy gusztustalan Civ koppintás, de mégis jó. Rengeteget játszottam azzal is, meg az összes Civvel, meg a Colonizationnal is (sokan mondják, hogy ez utóbbi még Sid Meier nevéhez is gagyi, de nekem nagyon bejött).
És a Bumpy. Nem hittem volna, hogy van még egy ember rajtam kívül, aki ismeri ezt a játékot, hát még szereti is.
Indiszkrét kérdés: hány éves vagy, inferno? Mert ilyen tudással tuti nem a tizenéveseket erősíted.
Mindamellett ezzel a témával tényleg át kéne vonulni a PC topicba, mert még a végén senki nem mer ide előzetest betenni.
inferno:
Nah még én is OFF-olok egy kicsit, méltánytalan lenne, ha ezek kimaradnának:
Jómagam is retro-párti vok, a DOS-NES érát favorizálom leginkább. A DOS-korszakból mindenképpen ki kell emelni a Civilization 1-et és a Master of Magic-et! Aki anno játszott ezekel az tudja miért fogalom ez a két név. ("Csak még egy kör, csak még egy kör..." )
Konzolon a - sajnos manapság eléggé kiveszőben lévő - platformjátékok voltak nagy kedvenceim: Mario, Mega Man sorozat. Ja és a Bumpy's Arcade Fantasy! Bár ez lehet, h. nem sok embernek ismerős..
Na és a játéktermek, tizenévesen jó sok 20 - később 50 - Ft-ost hagytam ott. Persze akkor még nem ezek a japán táncikálós ökörségek voltak divatban, hanem Street Fighter, MK2-3, na és persze a Marvel vs. Capcom illetve a Marvel Super Heroes... Még jó, hogy pár éve felfedeztem az arcade és DOS-emulátorokat, jól esett nosztalgiázni. Illetve az mindig jól esik.
Ja és majd elfelejtettem: amitől a legkönnyebben kapott az ember ínhüvely-gyulladást: Metal Slug széria
talgaby:
--- Idézet ---A játék szabályrendszere szerint a duálkasztos karakter csak emberi fajnál lehetséges
--- Idézet vége ---
Heh... egyetlen duálkasztos karakterem se volt ember...többnyire félelfek.
Coran... érdekes karakter ő is. Bár sajna rájöttem, hogy az első részben a 8 stabil, BioWare által "javasolt" NPC-n kívül a többi elég sablonosra lett kidolgozva. Szerencsére a második részben nem estek ebbe a hibába...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése