Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 226707 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #544 Dátum: 2009. Június 28., 10:10:28 »
Idézet
-hogyan lehet megfelelően beírni a szövegbuborékokba, illetve hogyan lehet esetleg újakat rajzolni?
a bubik megtisztitasara itt egy remek tutorial: klikk ide, a jelszo, ami az elinditasahoz kell: halozsak
vannak mas modszerek is, mint peldaul fogni a torlogumi eszkozt es kitorolni a szoveget a bubibol
szoveg felvitelet pedig a text tool-lal kell, rendszerint A betu van az ikonjan, huzol a bubira egy textboxot vele, bemasolod a szoveget, kivalasztod a megfelelo betumeretet, tordeled a boxban a szoveget, hogy az a bubi alakjat vegye fel, vigyazva hogy hataron belul maradj, es persze hogy olvashato legyen, kb ennyi nagyvonalakban, ezt ugyis tapasztalat es sok gyakorlas utan sajatitja el az ember vagy erez ra

Idézet
-hogyan lehet javítani a scan minőségét (konkrét példával)
a newgenen meg mindig fent van nehany hasznos utmutato ezzel kapcsolatban klikk ide
gyengéd barbár

Nem elérhető Zoo_Lee

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #543 Dátum: 2009. Június 28., 09:50:21 »
A következőek érdekelnének: (Photoshophoz)

-hogyan lehet megfelelően beírni a szövegbuborékokba, illetve hogyan lehet esetleg újakat rajzolni?
-hogyan lehet javítani a scan minőségét (konkrét példával)

Ha ezekhez videók is lennének, annak nagyon örülnék. Kár, hogy Killjoy nem fejezte be azt a bizonyos naplót, nagyon sok segítséget nyújt a kezdéshez...

Mivel kezdő vagyok, megtudhatnám mi az, hogy MIA?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #542 Dátum: 2009. Június 28., 09:16:33 »
Ami nem él, az szinte biztos a pár hónappal előtti nagy szervertakarítás áldozata lett. Hacsak nem mondod pontosan, mi kell, hogy valaki, akinek esetleg megvan, felrakja neked, nem tudunk segíteni.
És nekünk is pont a beíróhiány a nagy bajunk általában. Meg hogy az összes horroros mostanában MIA.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zoo_Lee

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #541 Dátum: 2009. Június 28., 08:56:06 »
Hello!

Két kérdésem lenne:

1. a linkek, amik photoshop tutorialokhoz vannak belinkelve már elég régiek, és jó pár közülük már nem él. tudnátok pár friss linket dobni, hogy én is egyszerűbben megtanulhassam a beírást?
2. gondolkozom a Jason X Special (Péntek 13) fordításán, de a beíráshoz eléggé kezdő vagyok. valaki esetleg nem szeretne segíteni? A scan elég jó, szerintem túl sok javítanivaló nincs rajta, és a borítón sem kell sokat dolgozni.
http://apps.facebook.com/comicbooks/editio...-terror-variant Ezek a választási lehetőségek.
Maga a füzet 32 oldalas, de túl sok szöveg sincs benne.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #540 Dátum: 2009. Június 25., 23:39:46 »
Igen, én foglalom, és már dolgozom is rajta - de mindent a maga idejében.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 26., 00:09:57 írta Aldarion »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető sawyer

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #539 Dátum: 2009. Június 24., 21:42:39 »
Idézetet írta: talgaby
Dolgozni még nem, de valamelyik tagunk foglalja. (Most meg nem tudom mondani neked, ki.)

Köszönöm! Akkor türelmesen várok! 

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #538 Dátum: 2009. Június 24., 19:11:00 »
Én se, de nem én a biztos. Szerintem akkor Aldarion, nem?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #537 Dátum: 2009. Június 24., 15:12:41 »
Dolgozni még nem, de valamelyik tagunk foglalja. (Most meg nem tudom mondani neked, ki.)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető sawyer

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #536 Dátum: 2009. Június 24., 11:44:55 »
Sziasztok tudna valaki nekem segíteni a Gears Of War című játék képregény adaptációját szeretném honosítani, dolgozik rajta valaki?

Nem elérhető yorick

• R2-D2
  • *
« Válasz #535 Dátum: 2009. Június 11., 14:05:08 »
A Marc Spector: Moon Knight megvan, végig is olvastam, bár ott még nem az igazi a karakter (elveiben inkább Pókemberre hasonlít, mostanában sokkal Megtorlósabb    ) de remek kis olvasmány!
Elektra szegény viszont soha nem volt nagy kedvencem, nem tehetek róla egyszerűen vannak olyan karakterek akiknek nem szeretem a jellemét

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #534 Dátum: 2009. Június 11., 13:51:21 »
Idézet
Régen gondolkozom rajta, hogy el kellene kezdenem DC-t is olvasni de hát nehéz követni egyszerre olyan sok sorozatot
Hát akkor kezd csak azokkal pl amik itt vagy a NewGenen, illetve a Chronopolison fent vannak. Bár egy részül teljesen más időben játszódik, mint a többi, de legalább viszonylag jó követhetőek és addig is ismerkedsz az Univerzummal magával.  

Egyébként az Elektrát én is javasolnám, ha már úgy sem foglalkozik szegénnyel a kutya sem.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #533 Dátum: 2009. Június 11., 12:56:41 »
Hm, akkor lehet még esetleg a Marc Spector: Moon Knight sorozat (Chuck Dixon írta sokáig, de megfordult ott JM DeMatteis is), esetleg a Faker, egy sci-fi thriller a Vertigótól, ha már kedveled a felnőttesebb vonulatot. Vagy folytathatod akár az itteni Elektra v2-t is. AMi egyelőre eszembe jut a Ghost Riderön kívül.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #532 Dátum: 2009. Június 11., 12:29:52 »
Yorick nyugodtan kezdj el DC-t is olvasni. Nálam nagyobb Marvel geek-et nem hordott még hátán az ország, de némi baráti rábeszélés (Doki és BuB) után belevetettem magam, és mára jobban élvezem mint a Marvelt.   Sosem késő új dolgokkal megismerkedni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 11., 12:30:38 írta Ben Reilly »

Nem elérhető yorick

• R2-D2
  • *
« Válasz #531 Dátum: 2009. Június 11., 12:23:13 »
Stílus: Marvel, azon belül szinte minden (kedvencek: Hulk, Moon Knight, Deadpool, Punisher (a MAX-os) meg nagyjából minden ami Marvel  )
Régen gondolkozom rajta, hogy el kellene kezdenem DC-t is olvasni de hát nehéz követni egyszerre olyan sok sorozatot (pár giga DC képregény azért van a gépen csak hogy legyen 1 kis alapműveltségem  )
Ami nem marvel: szeretem a sci-fit, fantasy-t is bár ezekből inkább könyveket nem képregényeket olvasok (Forgotten Realms sorozatot azért olvastam képregényben is, de csak mert Drizzt-es könyvek megvannak mind és hát az kihagyhatatlan + a Hírvivővel vagyok így)
+ kedvencek: Y the last man, Preacher

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #530 Dátum: 2009. Június 11., 12:13:03 »
Az én emlékeim szerint viszont csak egy-két régebbi minit foglaltak le belőle.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #529 Dátum: 2009. Június 11., 12:04:04 »
Mintha a ComicKnights csinálná vagy akarná csinálni azt.
Inkább mondd, milyen stílust kedvelsz, és megmondom, mik azok, amik számba jöhetnek.

Nem elérhető yorick

• R2-D2
  • *
« Válasz #528 Dátum: 2009. Június 11., 11:59:55 »
Köszi mindenkinek a segítséget meg a tanácsokat! Majd küldök anyagot amint lesz egy kis időm (most vizsgák de nyáron sok idő lesz  ) Még nem döntöttem mibe vágok bele de erősen gondolkodom a most futó Szellemlovas sorozaton. Bár nem tudom az fellelhető-e vmely más oldalon...majd utánajárok...
Tényleg....én is felfedeztem hogy vannak más szegediek is...ez jó

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #527 Dátum: 2009. Június 11., 09:56:41 »
"This is the beginning of a beautiful friendship."
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #526 Dátum: 2009. Június 11., 09:54:13 »
Idézetet írta: Sepi
Én még annyival egészíteném ki Wearwolfff listáját, hogy arra kell mégy ügyelni, hogy a fordítás ne legyen lényegesen hosszabb, mint az eredeti szöveg. Mert ha hosszabb, akkor nehéz helyzetbe hozza a beírót, aki nehezen tudja belepaszírozni a hosszabb szöveget az eredeti szövegre méretezett bubiba. Erre azért ügyelni kell, mert bár apróságnak tűnik, sok kellemetlen percet tud eredményezni a beíróknak.
Azért sokkal rövidebb se legyen.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #525 Dátum: 2009. Június 11., 08:55:13 »
Ráadásul most nézem, hogy szegedi vagy? Akkor gabyval (vagy pár másik, nem Hzs-s honosítóval együtt) akár előben is tudunk neked segíteni...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 11., 08:55:31 írta dr samson »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #524 Dátum: 2009. Június 11., 08:52:49 »
Én még annyival egészíteném ki Wearwolfff listáját, hogy arra kell mégy ügyelni, hogy a fordítás ne legyen lényegesen hosszabb, mint az eredeti szöveg. Mert ha hosszabb, akkor nehéz helyzetbe hozza a beírót, aki nehezen tudja belepaszírozni a hosszabb szöveget az eredeti szövegre méretezett bubiba. Erre azért ügyelni kell, mert bár apróságnak tűnik, sok kellemetlen percet tud eredményezni a beíróknak.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #523 Dátum: 2009. Június 11., 08:46:13 »
Wearwolfff barátom listája teljesen megfelelő, ezt szerintem senki sem írhatta le volna jobban. Nagyjából tényleg ezekre kell odafigyelni. De ha az elhatározás meg van, akkor az a lényeg.  

Idézet
Legvégül küld el privátban Talgabynak vagy DrSamsonnak, ők majd meozzák.
Oh, mindjárt elpirulok...  Nem vagyok én olyan nagy szám, de az tény és való, hogy megkeres valaki, akár engem, akár talgabyt, akár más tagot, szívesen segítünk bármiben, amiben tudunk. Hogy mást ne mondjak a Fantom részlegünk feltámasztójáról, Kit-ről is úgy derült ki, hogy milyen jó fordító és beíró, hogy nagyon magára vette egy fórumos megjegyzésemet és jelentkezett, hogy megpróbálkozna a dologgal. A minőségi eredményt pedig mindenki láthatja, szóval én csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy hajrá!

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
« Válasz #522 Dátum: 2009. Június 11., 01:56:13 »
Én ugyan nem tartozom aktívan ide, de tudok neked szolgálni egy két jó tanáccsal. Dióhéjban (de majd úgyis kiegészítenek):

1. Első körben olyan csapatot, füzetet, történetet, stílust válassz amit szeretsz. Egy számodra érdektelen történetet fordítani fárasztó lehet. És az sem baj, ha az első egy-két fordításod olyan füzet amit már más is lefordított, így össze tudod valamennyire vetni.

2. Kezdetben olyat válassz, amiben viszonylag kevés szöveg van, és rövid ne egy ötven oldalasba kezdj bele.

3. Ha egy nagyobb sorozatból választasz ki egy számot, akkor nézz utána hogy van-e már belőle fordítás, és ha van akkor olvass el párat(vagy mindet), azért, hogy tisztába legyél vele ki mikor kit tegez vagy magáz, meg ilyenek. Csak, hogy egységesek legyenek a lapszámok. Meg a hősök neveit is ki tudod bogarászni.

4. Ne bonyolítsd túl a gépelést, bőven elég ha csak az oldalakhoz írod oda, hogy "1. oldal", viszont minden bubit külön sorba írj egy sorszünettel. Az összetartozó buborékokat sorszünet nélkül. Így magamból kiindulva egy beírónak könnyebb dolga van.

5. A fordítást mentsd valami multiplatformos formátumba rtf, txt, amit a leggagyibb oprendszer tartozékok is meg tudnak jeleníteni.

6. Ha végeztél a fordítással, azért futtas rajta egy hejjjesiras elleanőrzőt. Nem árt.

7. Legvégül küld el privátban Talgabynak vagy DrSamsonnak, ők majd meozzák.

8. Nagyon ajánlom, hogy a Spiderman Loves Mary Jane-t válaszd  
persze nem kötelező, de jó volna.  

9. Létezik a kepregeny.net fórumán a KTN topicban egy foglalási lista, amit érdemes átlesni nehogy olyat válassz amin más már gőzerővel dolgozik. De mint fentebb írtam ez az első egy-két fordításodnál nem olyan gond.

10. Ha valamelyik hősnek a magyarított nevével nem vagy tisztában, akkor kérdezz rá a fórumban. Itt vagy a KTN lefordított nevek topicban.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 11., 01:59:37 írta Wearwolfff »

Nem elérhető yorick

• R2-D2
  • *
« Válasz #521 Dátum: 2009. Június 10., 21:23:57 »
Üdvözletem!
Az a kérdésem lenne, hogy ha szeretnék megpróbálkozni a képregényfordítással akkor milyen próbákat kell kiállnom vagy pedig kinél kell jelentkeznem?
Most csinálnék először ilyet, tehát abszolút semmi tapasztalatom nincs  úgyhogy biztos kellene kis idő (meg hogy végre vége legyen a vizsgaidőszaknak) mire belerázódok! Nyelvi problémáim nem nagyon vannak az angollal de magán a fordításon kívül semmihez nem értek  (de tanulok ha kell)!

A segítséget előre is köszönöm!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #520 Dátum: 2009. Május 14., 09:02:52 »
Hát, néhány jelentéktelen apróság áldozatául eshetett annak, amikor kipucoltuk az évek óta inaktív tagok mappáit...

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #519 Dátum: 2009. Május 14., 08:04:35 »
Letöröltétek az ftp-ről? Na mindegy, nekem lehet, hogy meg van, csak valaki szóljon rám este mikor itthon leszek, hogy nézzem meg, mert másképp elfelejtem...

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #518 Dátum: 2009. Május 13., 21:44:02 »
Ja, hogy ezek... Ezek már nincsenek meg sajnos, csak ha esetleg valaki lementette magának korábban őket.

Nem elérhető Diskhead

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #517 Dátum: 2009. Május 13., 18:56:26 »
Idézetet írta: killjoy
Január elején nagy buli volt a Borítómágus 2004 verseny, melyet végül Graf-X és Petshop nyertek meg a Profi kategóriában, Caelus a Haladóban és Jáger "Attis, a pók" Attila a Kezdő kategóriában. A verseny egyik fő célja az okulás volt, ezért mindenkitől kértünk egy "munkanaplót".

És mára elkészültem a munkanaplót rendezett "kiadásával", így mostmár bárki okulhat a versenyzők trükkjeiből és hibáiból.

A Kezdő és a Haladó kategória munkanaplói - light verzió (csak szöveg) - 88KB
A Profi kategória munkanaplói - light verzió (csak szöveg) - 192KB
A Kezdő és a Haladó kategória munkanaplói - full verzió (az elkészült képekkel kiegészítve) - 9,9MB
A Profi kategória munkanaplói - full verzió (az elkészült képekkel kiegészítve) - 25,5MB

Mindenkinek jó szórakozást, és okulást kívánok a naplók olvasásához.

Erre a 4 pdf-re gondoltam, de köszi ezeket is!

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #516 Dátum: 2009. Május 13., 18:43:05 »
Egyik.
Másik.
Nem tudom, hogy ezekre gondoltál-e.

Nem elérhető Diskhead

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #515 Dátum: 2009. Május 13., 17:48:20 »
Sziasztok!

Még a topic elején killjoy postolt be 4 munkanaplót a Borítómágus versenyről, viszont ezek már régóta nem elérhetőek. Ha valakinek még megvolnának ezek a pdf-ek és fel tudná valahova tölteni akkor azért nagyon hálás lennék.

Köszi!