Khmmm... Uraim! Mielőtt nagyon elszállnánk Spawn ügyileg: a KNeten ez az egyik azon kevés képregények közül, aminek a honosítása ma is folyamatban van. Yosha! Mindenképpen egyeztess a Knetesekkel. Ők most valahol a 110. környékén járnak, ha jól emlékszem, tehát még jó ideig nem lesz náluk a 148-156. rész, de nem biztos, hogy jó néven vennék, ha belepiszkálnánk szó nélkül a foglalásukba.
Anno ezt én egy elkezdett Világok harca képregényen tanultam meg, ami az eredeti Wells regényt dolgozta fel, elég hűen. Nálunk kiment kb. az első 10 oldal, igaz én sem néztem a foglalási listát. (Fel sem merült bennem, hogy egy ennyire friss képregényt esetleg valaki már lefoglalt volna ) Kb. fél napig volt kint a honosított verzió, mikor manoék sűrű morgás közepette jelezték, hogy ezt ők már lefoglalták! Ekkor nálunk törölve lett az elkészült néhány oldal (ha jól emlékszem, akkor még 2005 elején jártunk!) és ha minden igaz, akkor a Kneten (legalábbis mano nemrég nekem ezt mondta) most januártól indul az ő verziójuk. Vagy nézzünk egy dinoszauruszos képregényt, aminek már a címére sem emlékszem Ismét csak manoék foglalták le, mikor én kitettem volna. Egy büdös buborék nem volt benne, és úgy gondoltam, hogy a szkenn minőségével sincs semmi gond, így ki akartam tenni. Ekkor szólt Kendra és mano, hogy ők csinálják, és az övékben lesz képfeljavítás, meg oldalillesztés igazítás, meg minden más. Szó nélkül léptem vissza, mert nekem kb. két órányi munkám volt az egész képregényben összesen. Ők meg, ha jól tudom, még mindig dolgoznak rajta... Hogy mi? Hogy ez így .......? (Mindenki töltse ki maga a pontozott részt!) Hát az igazság az, hogy először engem is zavart, de ebben a folyton változó Underground világban gyakorlatilag egy dolog van, ami már jó ideje állandó és (majdnem) mindenki által elfogadott, és az a Foglalási lista. Mindenki olyan véleménnyel van más oldalakról, más oldalak honosítóiról, amilyet gondol, de egy biztos: egyetlen képregény sem ér meg még fél mondatnyi veszekedést sem! Ha valaki nagyon nem talál mást, csak amit már mindenki lefoglalt, az keressen meg. Van több mint 400GB képregényem, biztosan lesz benne legalább egy olyan cím, amit megcsinálhat.