Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 226359 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #184 Dátum: 2007. Január 02., 15:21:49 »
Huh. Most értesültem erről az Ivadékos dologról. Hát, tényleg a k.net csinálja, csak csigatempóban.  
Sóval előtte manoval konzultálj, ha belemegy, az nagyon jó lenne. Rám biztosan számíthatsz, olvasóként.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető killjoy

• Batman
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #183 Dátum: 2007. Január 02., 14:23:12 »
Khmmm... Uraim! Mielőtt nagyon elszállnánk Spawn ügyileg: a KNeten ez az egyik azon kevés képregények közül, aminek a honosítása ma is folyamatban van. Yosha! Mindenképpen egyeztess a Knetesekkel. Ők most valahol a 110. környékén járnak, ha jól emlékszem, tehát még jó ideig nem lesz náluk a 148-156. rész, de nem biztos, hogy jó néven vennék, ha belepiszkálnánk szó nélkül a foglalásukba.
Anno ezt én egy elkezdett Világok harca képregényen tanultam meg, ami az eredeti Wells regényt dolgozta fel, elég hűen. Nálunk kiment kb. az első 10 oldal, igaz én sem néztem a foglalási listát. (Fel sem merült bennem, hogy egy ennyire friss képregényt esetleg valaki már lefoglalt volna ) Kb. fél napig volt kint a honosított verzió, mikor manoék sűrű morgás közepette jelezték, hogy ezt ők már lefoglalták! Ekkor nálunk törölve lett az elkészült néhány oldal (ha jól emlékszem, akkor még 2005 elején jártunk!) és ha minden igaz, akkor a Kneten (legalábbis mano nemrég nekem ezt mondta) most januártól indul az ő verziójuk. Vagy nézzünk egy dinoszauruszos képregényt, aminek már a címére sem emlékszem  Ismét csak manoék foglalták le, mikor én kitettem volna. Egy büdös buborék nem volt benne, és úgy gondoltam, hogy a szkenn minőségével sincs semmi gond, így ki akartam tenni. Ekkor szólt Kendra és mano, hogy ők csinálják, és az övékben lesz képfeljavítás, meg oldalillesztés igazítás, meg minden más. Szó nélkül léptem vissza, mert nekem kb. két órányi munkám volt az egész képregényben összesen. Ők meg, ha jól tudom, még mindig dolgoznak rajta... Hogy mi? Hogy ez így .......? (Mindenki töltse ki maga a pontozott részt!) Hát az igazság az, hogy először engem is zavart, de ebben a folyton változó Underground világban gyakorlatilag egy dolog van, ami már jó ideje állandó és (majdnem) mindenki által elfogadott, és az a Foglalási lista. Mindenki olyan véleménnyel van más oldalakról, más oldalak honosítóiról, amilyet gondol, de egy biztos: egyetlen képregény sem ér meg még fél mondatnyi veszekedést sem! Ha valaki nagyon nem talál mást, csak amit már mindenki lefoglalt, az keressen meg. Van több mint 400GB képregényem, biztosan lesz benne legalább egy olyan cím, amit megcsinálhat.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 02., 14:24:56 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #182 Dátum: 2006. December 27., 01:45:03 »
NOfene.
Örülök hogy ennyire lelkes vagy Gabe. Akkor hamarosan küldök pár mintát amint minden ok.
Lehet egyszerübb lett volna felrakni egy sima weblapra forditás meg midnen nélkül, de az picit snassz. Az tuti hogy rengeteg rajongoja van, és ha már elfér, dobjuk meg picit az oldalt vele.
Akkor hamarosan jelentkezem amint lecsengett a költözés.
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #181 Dátum: 2006. December 25., 23:37:06 »
off/  Van, amit digitálisan nem szívesen olvasok. Spawn pont ilyen, legalább a fő vonalat szeretném papíron is birtokolni. A netes mókával meg a fizetési mód a gáz, marad a két közismert mód: Trillian, meg Comicsinvest.  /on

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #180 Dátum: 2006. December 25., 23:30:22 »
Hm, azt hittem, már rég lehúztad digitálisan az egészet. milehighcomicson nézted már? Szokott lenni akció is néha náluk. Nagy tömegben a postaköltség már fel se tűnhet.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #179 Dátum: 2006. December 25., 23:23:24 »
azért a fanatikus az túlzás, még csak a partvonalról nézegetem Spawnt. Ha egyszer lesz annyi időm, akkor bele fogok ugrani, de addig csak az anyagot gyűjtögetem hozzá. (ami már most feltűnt: mocskosul drága papíron összeszedegetni  ...)
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 25., 23:23:39 írta Gabe »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #178 Dátum: 2006. December 25., 22:48:12 »
No, már azt hittem, sose jársz erre. Sejtettem, hogy lecsapsz rá.  Azért ne feledd, hogy valószínűleg éna  fordítást, Galen meg a képet fogja darabokra cincálni...
(Azért nem kell aggódni. Jó lenne egy kis Spawn az oldalra, nem csak Gabe ilyen fanatikus rajongója.  )
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2006. December 25., 22:42:38 »
Micsoda beszéd ez talgaby?  

A Spawnokat tárt karokkal várjuk   (tuti más oldal is lecsapna rá ezerrel, úgyhogy örülünk hogy minket választottál  ) Igen, a minta azért sajna elkerülhetetlen, de ha minden okés, akkor annak nagyon sokan fognak majd örülni

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #176 Dátum: 2006. December 25., 21:13:22 »
Hát, Spawn-féleség van már így is. Meg aztán az oldalon akkora a változatosság, hogy ide aztán majdnem minden elfér. Legalábbis szerintem.

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #175 Dátum: 2006. December 25., 19:52:14 »
január 10 után, amint ujra meglesz a munkakörnyezetem a költözér után (nemcsak várost, országot is váltok) utána menni fog, küldöm a szemléltetö oldalakat.
Csak tudni akartam hogy kell-e, ne gyürjem magam hiába...

köszi,
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #174 Dátum: 2006. December 25., 19:22:16 »
Hm, szerintem jöhet minden, de ez csak egy vélemény. Vmi szemléltető dolgot tudnál mutatni?

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #173 Dátum: 2006. December 25., 19:15:42 »
No. Nem tudtam melyik topicba nyomjam, remélem megtalálom vele az illetékeseket.
Szüksége van a hálózsáknak a Spawn 148-156 részeire? Mert ha igen, akkor folytatom a beirást, és lehet, hogy megprobálom majd követni az amerikai kiadást, amilyen tempoban épp lehet.

Várom válaszaitok, előre is kösz.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #172 Dátum: 2006. December 21., 17:17:00 »
Erre nem is gondoltam.     Kösz.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #171 Dátum: 2006. December 21., 16:37:00 »
Mentsd el a custom.dic-et, abban vannak az általad felvett szavak.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
« Válasz #170 Dátum: 2006. December 21., 15:44:28 »
Idézetet írta: Sepi
De a Wordnek van olyan lehetősége is, hogy be lehet állítani, hogy milyen szavakat ismerjen fel hibátlannak. Ez főleg idegen szavak sűrű használatánál előnyös. Jelen esetben be tudod azt is írni, hogy a Jedi szót ne lássa hibásnak.
Igen, ebben igazad van, és egy ideig használtam is, de azóta felhagytam vele, amikor rájöttem, hogy windows reinstall után az összes általam felvett szó az enyészet áldozata lett...
Esetleg ha valaki tudna valami tippet, hogy lehet lementeni, aztán visszaállítani a szótárat, azzal sokat segítene.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #169 Dátum: 2006. December 20., 17:53:23 »
Te is?

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #168 Dátum: 2006. December 20., 17:48:10 »
Idézetet írta: talgaby
Buta az a progi, de elgépelések ellen még talán megteszi.
Erről beszélek. Nekem mindig talál elgépelt szót. 2m vagyok és lapát a kezem, szal néha több billentyűt ütök le egyszerre.  
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #167 Dátum: 2006. December 20., 16:51:18 »
Na igen, csak aztán lassan a saját szótárad nagyobb lesz, mint a magyar benne. Buta az a progi, de elgépelések ellen még talán megteszi.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #166 Dátum: 2006. December 20., 16:41:31 »
Idézetet írta: Nitro
A wordről annyit, hogy van, amikor az tudja rosszul, így aztán nem tudok megbízni benne. Meg van, amikor olyanokat is hibának talál, amik nem azok, és nagyon lassít a munkában. Persze alapnak nem rossz.  
De a Wordnek van olyan lehetősége is, hogy be lehet állítani, hogy milyen szavakat ismerjen fel hibátlannak. Ez főleg idegen szavak sűrű használatánál előnyös. Jelen esetben be tudod azt is írni, hogy a Jedi szót ne lássa hibásnak.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
    • http://grafitito.spaces.live.com/
« Válasz #165 Dátum: 2006. December 20., 16:14:35 »
Semmi gáz, mert én is kritikus vagyok magammal.
Mielőtt elküldöm, majd összehesonlítom a tiétekkel.

Word: Szuperjó a halyesírás ellenőrzője. Csak tudni kell mellé helyesen írni, hogy meg tudd állapítani, mikor hibás az ellenőrzés.
Nevekre, főleg kitalált nevekre, biztos lehetsz, hogy bejelez, de én már láttam olyat, hogy az "sz" bezűvel kezdődő helyett a szótárában elírva "z"-vel kezdődött szó. Persze az ilyen hibáktól agyérgörcsöt kell kapni. De amikor félig fáradtan gépelsz be egy fél oldalt, és minden második mondatban van egy elgépelés, akkor hasznos tud lenni.

Mi a worddel jó ismerősei vagyunk egymásnak évek óta. Mivel verseket, novellákat írok, nagyon hasznosnak bizonyul néha.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 20., 16:21:45 írta RowDragon »

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
« Válasz #164 Dátum: 2006. December 20., 16:08:09 »
Idézetet írta: recsi
1 Fordításnál mindig wordbe írom be a szöveget, azt ellenőrzöm a helyesírás ellenőrzővel.
A wordről annyit, hogy van, amikor az tudja rosszul, így aztán nem tudok megbízni benne. Meg van, amikor olyanokat is hibának talál, amik nem azok, és nagyon lassít a munkában. Persze alapnak nem rossz.  

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #163 Dátum: 2006. December 20., 13:39:18 »
Idézetet írta: RowDragon
Ok, a KotOR-tól kotrok, de a Legacyt majd én fogom meg... és a Dark Timest.
De készülj fel rá hogy addig nem megy ki amíg jónak (nagyon-nagyon-nagyon-nagyon jónak) nem látjuk...kezdj el barátkozni a pixelekkel...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #162 Dátum: 2006. December 19., 23:59:24 »
Semic Star Wars (magyar) 20 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 21 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 22 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 24 Újszerű 600   Darth Maul 1.  
Semic Star Wars (magyar) 26 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 28 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 29 Újszerű 600      
Semic Star Wars (magyar) 30 Jó         550      

ezeket találtam itt:
www.comicsinvest.hu
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 20., 09:54:56 írta recsi »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #161 Dátum: 2006. December 19., 21:11:54 »
Ok, a KotOR-tól kotrok, de a Legacyt majd én fogom meg... és a Dark Timest.
Mint már említettem a Semic azt is (Legacy) kiadja, szóval nem érdemes.
És egy jó tanács ami 2, mert én megszívtam kegyetlenül az első beírásomnál (3x kellett beírnom).
1 Fordításnál mindig wordbe írom be a szöveget, azt ellenőrzöm a helyesírás ellenőrzővel. Utána onnan copyzok a Photoshopba. 2 Ha kész, mentem a PSD filet, hogy utána tudjak még javítani, ha valamit elb..tam.(anno ezzel szívtam meg, mert egy TPB-t írtam, be de nem mentettem a PSD-ket, aztán Michoval egyeztettünk, hogy legyen kiseb a font, és előlről kellett kezdenem mindent.)
Ha kész, kimásolom a hun.jpg-ket (én eredeti név hun.jpg-re szoktam átnevezni) egy külön könyvtárba, és tüzetesen átolvasom még egyszer. Javítom a hibákat, majd megy a cucc Galenhez, ő is átnézi, javasol javításokat, javítok aztán megy (retus után+borítóval) a készbe. Sajna még így is becsúszik egy-egy elütés vagy vesszőhiba, de lényegesen kevesebb, mintha nem néznénk át ennyiszer. Érdemes átolvastatni a kész cuccot valakivel, hátha van valami jó ötlete vagy frappáns szófordulata, esetleg talál valami hibát.
Ez már több is, mint 2.  
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #160 Dátum: 2006. December 19., 14:35:31 »
Hmm... köszi. Nemtom, olyan logikusnak nézett ki, ha már minden teljes címen ki van írva a listán, akkor a Csillagok Háborúja is Starwars és nem SW. Ok, a KotOR-tól kotrok, de a Legacyt majd én fogom meg... és a Dark Timest.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #159 Dátum: 2006. December 19., 13:49:00 »
Mondjuk először én is azt hittem, hogy valóban nincs... én hülye "Star Wars"-ként akartam rákeresni... és mivel gondolom ez nem egyedi eset, ide írom RowDragonnak, mik vannak lefoglalva:
  • SW:Dark Force Rising
  • SW:Dark Lords Of The Sith
  • SW:Empire (összes)
  • SW:Epizod 1-6 /Movie adaptation (Marvel és DH)
  • SW:Jabba the Hutt: The Jabba Tape
  • SW:Jango Fett
  • SW:Jedi Academy:Leviatan
  • SW:Jedi vs. Sith
  • SW:Knights of the Old Republic
  • SW:Mara Jade: By the Emperor's Hand
  • SW:Obsession
  • SW: Open Seasons
  • SW: Overkill
  • SW:Panel to Panel
  • SW:Redemption
  • SW:Sith War
  • SW:Tales 1-xx
  • SW:The Fall of the Sith Empire
  • SW:The Freedon Nadd Uprising
  • SW:The Golden Age of The Sith
  • SW:Visionaries
  • SW:Zam Wessell
  • SW Bounty Hunters: Scoundrels Wages
  • SW Bounty Hunters: Boba Fett & Twin Engines of Destruction
  • SW: Chewbacca 1-4 Mini

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #158 Dátum: 2006. December 19., 08:48:54 »
EzeXerint nemcsak nekem bántja a szememet a darth scan.
Ha bántja akkor tessék letakarítani.

Arra van valami javaslat, hogy hol lehet régebbi SW képregényeket (magyart) megvenni? A 20 és 30 között hiányzik vagy 5-7 db, mert valaki elfelejtette visszaadni.  
Vatera és az antikváriumokat javasolnám.

Ha a KotOR-ban valaki már érdekelt, akkor is ott van egy rakás Old Republic Era történet, amikbe szivesen belefeküdnék, pl.: Sith War, Freedon Nadd, Golden Ages of Sith, stb.
Az old republic-ot mi csináljuk, szóval tessék átnézni mégegyszer azt a foglalási listát és átértékelni hogy kivel is ütközöl   Egyébként lehet a SEMIC abba is beleüti az orrát szóval azért van várakozó állásban nálunk pl. a Golden Age of the Sith.

Ja, meg persze nem láttam sehol More Than Mortal képregényt. Az is tetszik, bár abból csak kb. 10 db van meg. Azt is ferdítenék majd egyszer.
Nem akarsz inkább azt fordítani...az SW-vel boldogulunk mi.  
Most nézem: a foglalt képregények közt nincs is Star Wars. Először azt hittem, hogy a felsorolás arra vonatkozik, oszt meg rájöttem, hogy azok a már lefordított anyagok. Ellenben láttam ott WH40k-t többek nagy örömére.
Nézd át mégegyszer azt a listát. Tervezett képregények címen van néhány SW.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
« Válasz #157 Dátum: 2006. December 18., 15:36:40 »
Eszembe jutott még valami: ha NAGYON szemcsés, vagy ilyen "csíkos" a szken, ahogy Galen mondja, akkor a Paint Shop Pro-ban én az Edge Preserving Smooth, azaz él megőrző simítást szoktam használni, majd utána UnSharp Maskot (talán szelektív életlenítés), ami a neve ellenére élesít a képen.   Azt tudom, hogy Photoshopban EPS nincsen, hanem csak ilyen mindenféle Smart Blur-ök, amik nem igazán hozzák ezt az eredményt, és ezt már sokan fájlalták, azt viszont nem tudom, hogy ilyen plugint lehet-e hozzá valahonnan szerezni, mert nem használok PS-t.    
Majd ha még eszembe jut valami, akkor írok.  

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #156 Dátum: 2006. December 18., 14:39:43 »
Abból a mindössze 600-ból? Aligha...
EzeXerint nemcsak nekem bántja a szememet a darth scan.
A tervezett képregények között nem nagyon találtam olyat, ami miatt összeütközésbe kerülnék bárkivel, a Semicet pedig akkor megvárom. Vagy megcsinálom házi feladatnak, és majd egy jót derülök azon, hogy én hogyan oldottam meg és ők. Persze ebben az esetben megmarad nekem a saját.
Arra van valami javaslat, hogy hol lehet régebbi SW képregényeket (magyart) megvenni? A 20 és 30 között hiányzik vagy 5-7 db, mert valaki elfelejtette visszaadni.  
Ha a KotOR-ban valaki már érdekelt, akkor is ott van egy rakás Old Republic Era történet, amikbe szivesen belefeküdnék, pl.: Sith War, Freedon Nadd, Golden Ages of Sith, stb. Ja, meg persze nem láttam sehol More Than Mortal képregényt. Az is tetszik, bár abból csak kb. 10 db van meg. Azt is ferdítenék majd egyszer.

Most nézem: a foglalt képregények közt nincs is Star Wars. Először azt hittem, hogy a felsorolás arra vonatkozik, oszt meg rájöttem, hogy azok a már lefordított anyagok. Ellenben láttam ott WH40k-t többek nagy örömére.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 18., 14:40:01 írta RowDragon »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #155 Dátum: 2006. December 18., 11:11:13 »
Ezt mintha már mondtuk volna neki... inkább azt mond meg, hogy mi a véleményed a szöveges részéről annak a pár oldalnak.  Gondolom, ha megfelel, talál bőven SW-képregényt, amit lehet honosítani.