Hm… igen.
Igazából itt már ki tudok emelni konkrét dolgokat, ami valójában jó dolog. Csak a hibákat mondom, mert abból lehet inkább okulni. Amire nem térek ki, az tényleg megfelelő vagy jó (a legelső például marha jó, az nagyon tetszik). A szám képregénykocka/buborékot jelent.
-2/2: Fejjel lefelé álló trapéz: az első sor a leghosszabb és utána folyamatosan rövidülnek. Habár ez egy buborék, ha megnézed, inkább egy téglalap. A legjobb, ha kihozod szögletesre, vagy ha középen vastagabb picit. Igazából a leggyorsabban úgy tudod javítani ezt és az ilyesféléket, hogy a legszélesebb sor utolsó szavát (vagy egy legalább ötkarakteres egységet) leteszel eggyel lejjebb, én onnantól már hajlamos adni magát. Ha ez megnyugtat, eddigi tapasztalataim szerint ez talán a leggyakoribb és a legtöbb mindenkinél előforduló hiba (veteránok is beleesnek, én igazából máig folyton, csak utólag korrigálok)
-3/1: A legapróbb. Itt is az első sor hosszabb, de itt csak úgy, hogy nagyon kilóg a többihez képet. Az "ez" szó eltolásával simán korrigálható.
-4/2: függőlegesen nincs középen. Szintén gyakori hiba, akik géppel tördelnek (azt hiszem, erről írtam talán a doksikban, hogy mi a kézi és mi a gépi tördelés), azok állandóan beleesnek. Kicsit lejjebb kell tolni, hogy a szöveg függőlegesen is arányosan helyezkedjen el a bubiban.
-5/2: A kezdő beírók legáltalánosabb és valamiért idővel leggyorsabban elkopó hibája, a homokóra. Ez az, amikor a szöveg eleje és vége is szélesebb, mint a közepe. Nálad most viszonylag enyhe, de azért főleg a tetején szembetűnő. Igazából ennél a konkrét példánál elég is lenne ott módosítani az első sor utolsó két szavának ("ha a") áttételével, majd a kedvé-ért elválasztásával.
-6/1: Hasonló, mint a 3/1, csak itt a második sor hosszabb jóval. Ez egy olyan szöveg, aminél szerintem rutin kell, hogy rájöjj a megoldásra, ami jelen esetben az, hogy mindegyik sort vedd keskenyebbre, és öt helyett hat vagy hét sorba tedd, mert lefelé volna neki hely. Ezt talán nehezebb elképzelni, ezért leírom, hogy pontosan hogyan értem:
A bőrük olyan
vastag volt, hogy
ha ma is élnének,
egy kisebb ágyú-
val lehetne csak
kárt tenni
bennük.
7/1: Ezt a bubit igazából elég nehéz megoldani, PS nélkül most nem is tudnék neked egy jót írni ide. A probléma amúgy alapvetően az, hogy ezt én úgy nevezem, hogy feszíti a szöveg a buborékot, vagyis nagyon közel van az első két sorban a szöveg a határvonalhoz.
7/2 és 7/4: Megint kicsit feljebb vannak, nem teljesen középen.
Összességében amúgy ígéretes; nem tudom, hány beíró mondhatná el, hogy a második oldalánál – ami ráadásul egy ezüstkori képregény – húszból hét (vagy kilenc, ha úgy vesszük) bubiba kötöttek bele.
Ugyanakkor viszont van egy hiba, ami szemet szúr: sok bubiban nincs a legvégén írásjel. Nem tudom, hogy mert reflexből lecsapod a sorok végén a szóközöket, és emiatt az utolsó sorban is a legutolsó karakter az áldozatául esik, vagy mert rosszul másolod a szövegkönyvből, de ilyen itt például: 3/2, 4/2 és 5/4.