HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
Recsi:
--- Idézet ---Magadnak csinálod, és olyan, amilyen neked megfelel. Ha neked jó a hibajavítóval kisatírozott és kézzel beírt képregény, mert a történetet akarod megismertetni másokkal, akkor az ne fájjon már másnak.
--- Idézet vége ---
Hát azé' ezé' megköveznének .
Gondolom a Spidertomos régi cuccokra gondolsz. Ha jobban megnézed, ott is gőzerővel cserélik le a "hibajavítós" dolgokat PS-el beírtakra.
Az más idő volt. Akkor mondjuk 486-os volt a csúcs, meg valami DOS-os szoftver, amit én nem is ismerek.
Ma meg PS van meg PSP.
Megnézném mennyien szurkolnának a Hungaroringen egy Schumacher-Raikkönen-Alonso lovasszekér versenyen.
A "magadnak csinálod" dolog meg szerintem olyan, hogy megcsinálod magadnak, aztán, ha akarod, valahol kiteszik.
Ha egy weboldanak az a szlogenje, hogy "minőség", akkor oda nem kerül ki minden. A melyiknek meg az hogy "mindentbele raktár" oda meg kikerül.
Na el is fáradtam. Kill, ha jössz a börzére (remélem nem vettük el a kedvedet a teljes frontos offenzívával ) akkor 1 (vagy több) sör mellett megdumáljuk.
Zerit:
ennyi idot es energiat elpazarolni erre a vitara, ejnye-bejnye
nem hogy a beiro-jeloltek oktatasara hasznositanatok
Micho:
--- Idézet ---(Mint pl. Micho, aki szerint nekem szúrja a szeme, hogy a HZs-n minőségi képregények vannak. Kíváncsi lennék, hogy ezt melyik mondatom félreértelmezéséből sikerült kiszűrni.)
--- Idézet vége ---
az összes előző hozzászólásodból ez szűrődött ki, -és nem csak számomra - hogy Te, mint visszavonult honosító megpróbálod újradefiniálni az itteni irányelveket. de miért...?
ahogy Trolltól hallottam már nem egyszer, ha valamit meg lehet csinálni jól, akkor azt megcsináljuk és ennyi... aki már egyszer eljutott egy bizonyos honosítói szintre, az nem fog visszafejlődni... a saját igényessége nem engedi, és próbál másokat is a saját szintjére hozni. A HZs nem egy képregény raktár, ahova csak úgy be vannak dobálva a honosítások "oszt jóvan". mi egy olyan közösség vagyunk, ami mondjuk egy művésztelephez hasonlítható, közös irányelvei vannak a tagoknak a minőség terén, és ez minden HZs Tagnak jó.
ha lehet, ne akarj ránk erőszakolni olyan honosításokat, amiket mi úgy látunk, nem üti meg az itteni szintet, de ennek ellenére rakjuk ki. majd kirakja más, nem vagyunk rászorulva aki be akar kerülni hozzánk, azt kitanítjuk, ha megfelelő a hozzáállása és megvan benne az elszántság. ez nekünk is idő és nem két perces meló egyik részről se, és így is megvan az esély rá, hogy a delikvens pár képregény után lelép.
részemről azt hiszem ennyi lesz a támában, sokat már nem tudok hozzátenni, hogy megértsd. a lényeg, hogy ezt igyekezz elfelejteni:
--- Idézet ---Először is nem olyan egetverően rossz, másodszor meg NA ÉS??? Attól még ki lehetne rakni
--- Idézet vége ---
és most magamat idézem:
--- Idézet ---A HZs nem egy képregény raktár, ahova csak úgy be vannak dobálva a honosítások "oszt jóvan".
--- Idézet vége ---
ennyi
killjoy:
Nem változott semmi, csak azt nem értem, hogy miért vesszük el egy kezdő kedvét azzal, hogy "szar a minősége annak, amit csinált"? Először is nem olyan egetverően rossz, másodszor meg NA ÉS??? Attól még ki lehetne rakni, mert ha jól emlékszem épp manóval volt az, hogy nem látszik már, hogy honnan indult, mert "Lucas-féle special edition"-öket csinált az első beírásaihoz, amik most tényleg marha jól néznek ki és le a kalappal manó elhivatottsága előtt, de abban már csak a mai tudása tükröződik. Nekem ez egy kicsit olyan, mintha egy profi színész miután befutott, újraforgatná a korai, gyengébb színészi teljesítménnyel készült filmjeit. Milyen jó elővenni néha pl. a "Punisher kiírtja a Marvel Univerzumot" című szösszenetet, ami Micho egyik, ha nem az legelső munkája volt. Attól, hogy valaki elsőre nem tud szuperminőséget csinálni (ahogy mi sem tudtunk, és még most sem tudunk ), attól még nem kell elhajtani. Miért ne kerülhetne ki kevésbé tökéletes képminőségű képregény? Mert van olyan, aki meg tudja jobban is csinálni? Na és? Én igazából azt nem értem, hogy úgy estek nekem, mintha azt mondtam volna, hogy "Galen, mostantól csak foltos és pixelhibás borítókat tehetsz ki!" Mondta a fene. Én csak azt mondtam, hogy attól még nem rosszabb valakinek a munkája, mert nincs azon a szinten, ahol ti. És csak azt a visszásságot próbáltam hőzöngésszerű hozzászólásba önteni, hogy talán azért van olyan kevés beíró, mert sokakat elriaszt 1. a nagyok tudása és a kezdeti szárnypróbálgatásokkor kapott kőkemény kritikák, 2. az olvasói körökben elhatalmasodott tökéletesség-mánia. Szerintem, ha megkérdeznénk 100 olyan embert, aki szereti a képregényeket, Photoshopja is van és még kedve is lenne a beíráshoz, de nem ír be, hogy miért nem kezdett bele, akkor több, mint a 90% mondaná azt, hogy nem hiszi, hogy fel tudna nőni arra a szintre, amin a mostani profik vannak és ahhoz a minőséghez, amit az álszent olvasók elvárnak. Mert igenis álszentnek tartom azokat, akik sírnak, hogy milyen kevés a papír alapú képregény, és ezerrel töltik a honosított cuccokat, amiknél elvárják a csúcs minőséget, de ha ugyanezt papíron kapják, és fizetni kell érte, akkor nagy ívben lesz...ják, hogy élénk színek és magas minőség, de ha ingyen van, akkor meg elvárják! És akinek nem inge...
Ui.: Rájöttem, hogy mi volt, és most is mi a bajom a fórumokkal. Ha ugyanez a vita egy asztal mellett bontakozott volna ki, akkor nem hatalmasodna el ennyire, mert mindenki ésszerűen meg tudná védeni a maga véleményét és nem lennének félre- és belemagyarázások a másik mondandójába. (Mint pl. Micho, aki szerint nekem szúrja a szeme, hogy a HZs-n minőségi képregények vannak. Kíváncsi lennék, hogy ezt melyik mondatom félreértelmezéséből sikerült kiszűrni.) Na a lényeg így visszaolvasva a reagálásokat: szerintem nem ugyanarról vitatkozunk.
"Magamnak csinálom, örülj hogy feltöltöm és nem csak DVD-re írom." Erről van szó. Magadnak csinálod, és olyan, amilyen neked megfelel. Ha neked jó a hibajavítóval kisatírozott és kézzel beírt képregény, mert a történetet akarod megismertetni másokkal, akkor az ne fájjon már másnak. És kövezzetek meg, de én sznobizmusnak érzem a "Nálunk csak a minőségi képregények mehetnek ki." stílusú kijelentést. Ebben az esetben lehet, hogy le kellene szedni a fent lévő 500 képregényből kb. 200-at, mert akkor még magunk sem álltunk a minőség ilyen szintjén. (És ugye az is ronthatja az oldalról kialakult képet, hogy azok a régiek milyen minőségűek.)
Na, azt hiszem elég lesz a flamelésből, és ideje bevennem a gyógyszeremet
Galen:
Nem fogom elkezdeni kategorizálni a képregényolvasókat. Nem fogok belemenni abba, hogy ki miért olvas képregényt. Ki miért olvas papírképregényt, ki miért olvas digitális képregényt. Minden egyes "kategórának" (csúnya szó) mások az indokai. Ami a legfontosabb, mások az igényei. Valaki érzékeny a minőségre, van aki nem.
De nem alulról kell közelíteni a minőséget ugye ? Aki nem érzékeny a minőségre annak tökmindegy mit kap, aki meg elvárja a minőséget az is megkapja amit akar. Nem ez a jó megközelítés ? Persze az "elvárja" szó rossz, ugyanis egy olvasó ne várjon el tőlünk semmit. Aki nem ír egy büdös szót se a fórumba sőt azt se tudja hogy van olyan, az ne zizegjen hogy "mikor jön ez, meg mikor jön az", meg hogy "mé nem tudom letölteni xy utolsó részét". Talán nem csak a letöltés gombot kéne megtalálni és akkor lenne elég infó. Na elkanyarodtam, de azért egy kicsit talán kapcsolódik. Amikor nincs visszajelzése az embernek akkor elkezdi magának csinálni a dolgokat...nem az idő ami számít, hanem a minőség. Nem az hajt, hogy "jaj, gyorsan csinálom mert milyen jó az ha az ember munkáját elismerik" hanem "Megkapod amikor megkapod. 2-3 hónap ? akkor 2-3 hónap. Magamnak csinálom, örülj hogy feltöltöm és nem csak DVD-re írom." Ha pedig magának csinálja az ember akkor szeret odafigyelni. Bevallom én örömet lelek abban, ha egymás mellé rakom az eredeti és a szerkesztett képet. Mivel engem érdekel a képjavítás, igyekszem jól csinálni. Nem mindenki megy el viszont ennyire a végletekig. Nem is várjuk el hogy mindenki napokat üljön egy oldal felet. Megtesszük mi. De mi megtesszük, mert:
1. szeretjük amit csinálunk és az egy újjabb kihívás
2. ha már a honosítás eljutott egy bizonyos minőségi fokra azért hagy' ne visszafelé haladjunk azért, mert egy újonc úgy gondolja hogy ő faszásan dolgozik és betörik a feje ha javaslunk valamit
Ja és ezért baromság amit írtál Kill:
--- Idézet ---"Szerinted mennyire fogja az a "beíró" a magáénak érezni a Troll által
feljavított, általad elkészített borítóval kikerült képregényt? Gondolom nagyon..."
--- Idézet vége ---
Ugyanis a Hálózsákon sohasem volt elvárás az, hogy mindenki minden munkafolyamatban jó legyen. Én nem tudok beírni és nem is írok be. Nem tudok fordítani, nem is fordítok. De ettől az Star Wars ugyanannyira az én gyerkőcöm mint a Recsi-é. Ez csapatmunka. Ő ezt tudja hozzátenni, én ezt tudom hozzátenni és kijön belőle az amit letöltötök. Ha egy újonc azon sértődik meg hogy miért javítottuk fel a netről letöltött, halálra tömörített oldalt, ragasztottunk össze egy duplaoldalt, vagy miért csináltuk meg a boritót az:
1. Ne jöjjön hozzánk. Nyisson magának honosítói oldalt, hisz a honosítói munka minden fázisát képes megcsinálni.
2. Kemény lesz neki az élet egyedül, ha nem fogad el segítséget.
Ja és mielőtt valaki azt szűri le ebből, hogy itt csak az öreg fogatlanok csinálhatják a boritót és a retus munkát az nagyon téved. Ha valaki hozza a minőséget akkor az nekünk a legjobb, ugyanis hátradőlhetünk és hátratett kézzel kapjuk azt a minőséget, amit mi sem csinálnánk jobban.
Mi még senkit nem zavartunk el inne azért, mert valamit nem úgy csinált egy képregényen, ahogy mi akartuk. Felőlünk akár egykézen állva is beírhat valaki.De a végeredményhez ragaszkodunk és abból nem engedünk. Azért meg főleg senkit nem zavartunk el mert a hátulról a második pixel valószínű kifröccsen nyomdafesték. Azért csak én morgok, de valószínű ezért nem engednek újoncok közelébe.
Most ezekkel a dolgokkal nem mondok szerintem újjat. Eddig is így volt. Most azt nem értem miért ez a változás Killjoy? Te is elszöszöltél a digitális lapok fölött, töltötted (töltöd) a különböző képjavító plugineket lefelé. Most miért kell azt mondani a fiataloknak hogy ne törekedjenek a jobb felé? Vagy csak azért ne, mert ez digitális ? Ha papír lenne a végeredmény akkor azért torkokat vágunk át (neked sem tetszett a SEMIC néhány kiadványa, gondolom most sem), de ha digitális akkor szarunk a közepébe ? Nekem többet ér a digitális.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése