HálóZsák fórumok > a Zsák

Egy Kezdő Beíró Botladozásai

<< < (133/163) > >>

Recsi:

--- Idézet ---Csillagok Háborúja rules... nálam legalábbis...
A Legacy/Örökség sorozat bemutató 0. része és a történetet bevezető 1. rész. Szeretném megosztani veletek eme munkámat, hogy megtudjam, érdemes-e foglalkoznom vele a továbbiakban, vagy maradjak annál a fánál amit kaptam?  Nem apróztam el a dolgot, mert a borítóra is igyekeztem figyelmet szentelni, és a szövegre is...Tehát a kérdésem, milyen módszerrel oszthatom meg veletek agymenésemet? Veletek, illetve a nagyérdeművel, ha megmérettetek és megfelelek.
--- Idézet vége ---

Most hívták fel a figyelmemet erre hsz-re. A SW topicon kívül mást nem igazán olvasok. Lenne egy pöti probléma. Még nem biztos (ezzel várjuk meg a decemberi Semic SW számot), de lehet, hogy jövőre elkezdik a Legacy és a KOTOR sorozatot kiadni. Namármost, nem lenne szerencsés alátenni az amúgy is döglődő (ezt így olvastam valahol) magyar SW kéregényeknek. Szal jobb lenne valami mást választanod. Figyelmedbe ajánlom a Tervezett képregényeket. Ami itt le van foglalva, azt nem illik elkezdeni, valamint 1-másfél éves dolgoknál "fiatalabbakat" sem, tiszteletben tartandó azon kevés képregénybolt érdekeit (áldja az ég őket), akik még egyáltalán mernek foglalkozni a külföldi cuccok forgalmazásával.

Galen:

--- Idézetet írta: Nitro ---A jpg zaj (vagy bármilyen szemcsés kép) kiajvítására az Alien Skin Image Doctor jpg repair filterét javaslom, nagyon szépen elsimítja a problémákat az élek nagymértékű elmosása nélkül.
--- Idézet vége ---
Ez jótanács...de ennél a szkennél csak az nem fog segíteni...ez egy ki**szott dartscanner-es szkenn, vagyis függőleges csíkok szaladoznak végig a lapokon (mellesleg bazinagy kontraszt és szar színek mellett)...arra nem hat az alienskin, mert élnek veszi azt is és szépen körbeszalad rajta...

Ezt én úgy oldottam meg hogy az 1200-as szélességű szkennt leviszem 950-es szélességre a photoshop bicubic  méretezőjével...ez első kanyarba (mivel átméretezi a képet) egy cseppet csökkenti a vonalakat. Ekkor ráengedek egy image doctort. 0 remove artifact 10 blur. harmadik lépésben az alien skin-nek van egys blow up! nevezetű méretezője. Ez megpróbál vektorokat keresni a képen és úgy nagyít. Lényeg, hogy az éleket szebben képzi le mint a photoshop felfelé méretezése. Szóval ezzel 1800-ra méreteztem a képet. Itt újabb jpg repair. De már nem 10-es blur-ral hanem csak a fele. Azután pedig a Photoshop méretezője jön 1024-re. Azt hiszem ez a műveletsorral menni fog.

Ezzel lecsökkented a csíkok méretét úgy, hogy nem őrülsz bele a kézi retusálásukba már. Mert ugyanis ezután ez jön. Ez a folyamatleírás természetesen most csak a darthscanner-es képekre igaz. Máshol máshogy kell.

Persze színek, contraszt, oldalferdeség stb. beállítás is jön. Az minden szkennél.

A fordításhoz/beíráshoz nem tudok mit hozzátenni, az nálunk Recsi asztala. De az igaz amit itt a srácok elmondtak. Vagyis hogy túl friss anyaggal várni szoktunk fél/egy évet.

Retusálásnál ÉN csinálom így (és mondom mégegyszer erre a szkennre másra nem biztos hogy igaz)...más lehet máshogy és lehet az is jó eredményt ad...próbálkozz...tölts el sok időt a PS-sel...Ez így ebben a formában még nem kerülhetne ki...részletekbe most nem megyek (első sokknak elég ennyi). Ha esetleg mégis kiváncsi lennél rá mert komolyan gondolod hogy képregényekkel akarsz foglalkozni és bírod a kritikát akkor írj és elkezdem sorolni...

RowDragon:
Hali!
Kösz az 5letet, majd ránézek, gondolom gugliban megtalálom az Alien Skint.
A fontokra máris rátettem a praclim, mindjárt át is skubizom őket.
Ha valami tetszik, váltok is rá, és a következő próbálkozások mán abból mennek.

Nitro:
Az, hogy az eredetiben, vagy másutt nem törődnek az ökörhugyozással (  ) , az nem jelenti azt, hogy igénytelennek kell lenni a honosítottban is.
A jpg zaj (vagy bármilyen szemcsés kép) kiajvítására az Alien Skin Image Doctor jpg repair filterét javaslom, nagyon szépen elsimítja a problémákat az élek nagymértékű elmosása nélkül.
Valamint én nem tartom szerencsésnek a comic sans fontot, szerintem egyszerűen ronda.  
Jó, persze, én is azzal kezdtem, de itt a zsákon vannak nagyon szép honosított fontok akár a comicraft nevezetű beíró "cég" skálájáról is.

talgaby:
Tördelés: Igen, törekedni kell az oválformára (szövegdoboz esetén a tömbszerűségre). Az elválasztás pedig jóbarátunk, sose szabad félni tőle. Egyes beírók kerülik, ahol csak tudják, de én killjoy-al és Snake-el értek egyet, nem szabad sajnálni.
Borító: Mint egyszer írta, általában ezért vannak a borítómágusaink.  Nem feltétlenül kell értenia  borítókészítéshez/retusáláshoz, bár ha vki tudja ezt  arészét, garantáltan népszerű lesz.  Főleg, amikor meg kell csinálni egyet-kettőt. Ezt a részét inkább most akkor pihentesd, vagy kérj retusálási tanácsokat (mondjuk könnyebb lenne a dolog, ha egy beíró is megszólalna a képregénnyel kapcsolatban.... pleeeeeease!  )
--- Idézet ---" 10 év múlva tehetséges kezdők lesztek."  
Namost, képregénnyel kapcsolatban szerinted hajlok valami hasonlóra?
--- Idézet vége ---
Jó kérdés.  Én látok benned lehetőséget, ha fordítói szemmel nézem a dolgot. Azt a felét "jó"-ra teljesíted. Beírói részről nekem a kicsit zajos képek (bár érdekes módon nem mindegyik) szúrjáka  szemem, a szöveg elhelyezése és a beírása a "jó" alatt van egy hajszállal. Ez egy első képregénytől egész szép teljesítmény. Részemről támogatom a próbálkozásaidat.  Persze az más kérdés, hogy a beírásban szinte egy mukkot se tudok segíteni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése