HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
beigli69:
Köszönet a tippekért. Egyébként kicsit furcsa a gimp. 100 % nál még 1 mega feletti a dolog, de 95 százaléknál már CSAK 400-500 kbyte. Akkor moszt Mi van ? (így egyébként már egész jó a kép.
Troll:
A JPG formátumnál be lehet állítani, hogy a tömörítés milyen mértékű legyen. Programtól függően ezt vagy úgy, hogy 1-100-ig megad egy százalékos értéket az ember (minél nagyobb, annál jobb a minőség és persze a méret), vagy a tömörítés mértékét adjuk meg, ahol a minél kisebb érték eredményez jobb minőséget.
Az IrfanViewnál és a PhotoShopnál az első változat van életben. Míg pl a Paint Shop Pro-ban a második. Mi ált amig egymásnak küldözgetjük és változtatgatjuk a képeket, addig 100%_on mentünk mindent... De amikor kikerülésre kerül a sor, olyan 85-90%-on mentjük el a jpg-ket. (kivéve persze a boritókat... majd Galen elmondja miért )
Ja és megpróbálunk minden képet olyan 500kbyte alatt, vagy környékén tartani, így a minőség/méret arány még elviselhető...
yosha:
Esetleg más modszer:
van egy TIFF formátum. Neki olyan beállitásokat kell adni, hogy mindenütt no compression, stb, és a dpi-nél 150 és 300 között legalább. Aztán ezt be Photoshopba, és onnan jpg, és nem kell javitani. Amugy a GIMPben sztem tényleg csak fel kell huzni de rendesen a mentésnél a jpg paramétereit. Amugy Infan Wiev-vel ha megnyitsz egy photoshopbol kimentett jpg-t és rámentesz, ugyanugy, ugyanoda, akkor tizedannyi lesz a mérete de a minősége semmit sem változik. Jo, mi?
Zerit:
nem ismerem a GIMP file-okat, de talan erdemes probalkozni IrfanView progival
abban atkonvertalni jpg-be, ha kezeli a GIMP file-okat
IrfanView
a program ingyenes es egy mega a telepitoje
Galen:
--- Idézetet írta: beigli69 ---Magát a képet a GIMP saját formátumában szerkesztettem és így ott nem romlott semmi, de mikor újra JPG-t szerettem volna kapni, a szerkesztett kép felirata sokkal gázabb lett mint terveztem.
--- Idézet vége ---
Az első mondatig jó. Nem ismerem a gimpet, de így első nekifutásra a végleges jpg formátumba való mentésnél van a gáz. Nem lehet a jpg tömörítés mértékét megadni? Ha lehet, akkor azt húzd fel rendesen...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése