HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
Galen:
--- Idézetet írta: Nitro ---
--- Idézetet írta: Troll ---Nem, nem az... Csak simán soroljam fel a lépéseket, vagy azt is próbáljam leírni, hogy mit miért csináltam?.
--- Idézet vége ---
Én csak várom, és várom...
--- Idézet vége ---
Na majd jön Troll és elmondja a lépéseket, addig is.
Az alapgondolat nem egetrengető. Lényege a CMYK színrendszer hsználata. Az RGB képeket szétbontani CMYK-ra és ott a K nevű fekete csatornán ott vannak a képregényekre jellemző élek. Elméletileg. Azért elméletileg, mert mivel a szkenner (legalábbis a mi kis otthoni szkennerjeink) alapjában RGB színrendszert használ ezért mindhárom csatornán ott vannak az éleket alkotó fekete szín összetevői. Színrebontásnál ebből dolgozik a képszerkesztő és nem tud teljesen tiszta K csatornát létrehozni, vagyis a fekete csatornán az éleken kívül lehetnek a sárga kékeszöld és Bíbor színhez tartozó képpontok is. Nem vészes mértékben, tehát használható.
A következő lépés, hogy úgy mossuk el a képeket (pl. Gaussian Blur), hogy nem az egész képet mossuk el, hanem csak a feketén kívüli csatornákat. (Ezzel több információ marad meg az élekből). A fekete csatornán pedig csinálni kell egy contraszt/fényerő beállítást a Levels...(vagy szintek...) parancscsal... (igazából mivel más információk is vannak ezen a csatornán nem csak a fekete szín ezért itt is kellene egy icipici elmosás)
Ez a módszer a bazinagy, szkennerből épp kijövő képregényekre próbáltuk meg. De Troll továbblépve alkalmazta a már kissebb pixelszámú, netről letöltött képregényekre is. Azt mondja jól megy. a részletes lépéslistát majd tőle kérjétek, nem tudom mit rakott még bele. Szóval kb ennyi...néhány képregénynél bevált. Persze mint mindennél, ez sem biztos hogy univerzális, és lehet hatmillió másik (jobb) módszer is. legjobb ha próbálkoztok.
beigli69:
Igen nagy segítség lenne mert kútfőből max. ehhez hasonló "művekre" tellik
http://m1.freeshare.us/129fs2501138.jpg
Nitro:
--- Idézetet írta: Troll ---Nem, nem az... Csak simán soroljam fel a lépéseket, vagy azt is próbáljam leírni, hogy mit miért csináltam?.
--- Idézet vége ---
Én csak várom, és várom...
Archant:
Hát, azok a kérdések direkt ugy vannak kitalálva, hogy csak 18+-osok tudják, de csak ők.(Gondolom a régebbi idők nagy emlékeire visszagondolva.) Hát, kitálod vagy utánahársz. Pl én sem tudom
szerk: Várj türelmesen legközelebb
kistraki:
sziasztok,, most lépdem be(regeltem)
az lenne a kérdésem ahogy az oldalon hogy tudok jelszót kapni a 18+ képregényekhez ?
óóó már tudom
csak nem olvastam. áááá.. figyelmetlenség.. ( vagy csak nem vártam míg az oldal betölt ..-
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése