HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
csati777:
--- Idézetet írta: Szecsu - 2010. Október 19., 21:53:27 ---
--- Idézetet írta: Szecsu - 2010. Október 03., 10:28:50 ---Jelenkeztem Aldarionnál beírónak, kaptam is tőle egy Warhammer Montlynak az egyik részét
A képeket átméreteztem 1024x768ra, illetve megcsináltam az utolsó oldalát.
Gimpet használok, ahhoz értek(úgyahogy), kérdezem az öregeket, így jó lesz e, ha így nem jó, kérdem hogy csináljam h jó legyen.
http://img545.imageshack.us/img545/1268/wmb10571ksz.jpg
Szecsu
--- Idézet vége ---
Újra nekifutottam, most már Photoshoppal CS3 litettel.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom a szövegbubikból a szöveget kiszedni, úgy hogy az egész szöveg bubi fehér legyen.(Eddig eccsettel festettem le, utána bödönnel próbáltam volna leönteni, de nem találtam).
Kösz előre is a segítséget!
mgj: Fantasy témájú képregények érdekelnek elsősorban, Bosszú Angyalain, F4, illetve Amcsi Kapitányon kívűl jöhet majd minden fajta képregény, szívesen csinálom/csinálnám.
Akinek van egy szabadideje az segíthetne nekem, Aldarionnal nem nagyon tudok beszélni msnen.
Szecsu
--- Idézet vége ---
Őszintén szólva én a PhotoLine nevű programot használom ilyen célra, mert sokkal gyorsabb. Kiválasztod az Automask opciót, és ha a háttérszín fehér, csak belekattintasz a buborék belsejébe, és nyomsz egy Del-t a billentyűzeteden. Voilá! A bubi máris hófehér. A jobb felső sarokban levő beállítások:
Tolerance: az érzékenység mértéke. A legtöbb amerikai buborék jó vastag kontúrral rendelkezik, ezeknél lehet magas az érték, de ha a körvonal vékony (vagy egyáltalán nincs, pl. képkocka szélén), az Automask "visz mindent", amivel a bubi érintkezik. Ilyenkor ajánlott az alacsony Tolerance érték.
Only contiguous areas, Fill holes: legyenek bepipálva.
Soft edge: valamiért a 0-ás értékkel gondok szoktak lenni, ezért ajánlatos 1-esre állítani.
http://img829.imageshack.us/img829/5377/photolinex.jpg
talgaby:
A killjoy-módszer alkalmazandó az egyszínű bubikra.
Varázspálcával (W) kijelöl (lehet az összes azonos színű bubit egyszerre az oldalon).
Új réteg (ctrl+shift+n).
Festékesvödörrel (G) nyakon zuttyint.
Varázspálcával valahová bubin kívülre kattint.
Kijelölés invertálása (ctrl+shift+i)
Kétszer nyomj Del-t (habár Cs3-nál már lehet, elsőre is felfogja, de PS7-nél még tuti kétszer kellett).
Festékesvödörrel visszalöttyint.
Elvileg ennyi. Mondjuk így kézzel már vagy három éve nem csináltam, de remélem, még jól emlékszem a pontos sorrendre.
Btw, részemről volna némi Indy, amit ezer éve próbálok beírattatni, ha esetleg érdekel.
Zolta:
--- Idézetet írta: Szecsu - 2010. Október 03., 10:28:50 ---Jelenkeztem Aldarionnál beírónak, kaptam is tőle egy Warhammer Montlynak az egyik részét
A képeket átméreteztem 1024x768ra, illetve megcsináltam az utolsó oldalát.
Gimpet használok, ahhoz értek(úgyahogy), kérdezem az öregeket, így jó lesz e, ha így nem jó, kérdem hogy csináljam h jó legyen.
http://img545.imageshack.us/img545/1268/wmb10571ksz.jpg
Szecsu
--- Idézet vége ---
Újra nekifutottam, most már Photoshoppal CS3 litettel.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom a szövegbubikból a szöveget kiszedni, úgy hogy az egész szöveg bubi fehér legyen.(Eddig eccsettel festettem le, utána bödönnel próbáltam volna leönteni, de nem találtam).
Kösz előre is a segítséget!
mgj: Fantasy témájú képregények érdekelnek elsősorban, Bosszú Angyalain, F4, illetve Amcsi Kapitányon kívűl jöhet majd minden fajta képregény, szívesen csinálom/csinálnám.
Akinek van egy szabadideje az segíthetne nekem, Aldarionnal nem nagyon tudok beszélni msnen.
Szecsu
Nitro:
Csak arra akartam utalni, hogy néha a hangsúlyozást a megfelelő szórenddel is meg kell támogatni a kívánt hatás kedvéért.
Wearwolfff:
Én arra akartam utalni, hogy például egy bírósági tárgyaláson, vagy egy rendőri kihallgatás során nem mindegy milyen szavakat nyomsz meg. Persze ez egy szélsőséges eset lenne, mert az ügy ennél jóval egyszerűbb szokott lenni, de az ügyvéd a csavaros eszével pont ezeket a szavakat nyomja meg, ha te átmagyarítod a hangsúlyt, akkor nem jön ki a mondanivaló. Bár ez lehet, hogy rossz megfogalmazás, és a példa is rossz volt.
Istenem mennyire szeretek végeláthatatlan filozofálgatásokba és vitákba bonyolódni.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése