HálóZsák fórumok > a Zsák

Fontok (betűtípusok)

<< < (42/74) > >>

Todd:
Köszi a segitséget. Már az elmondásos is tök érthető volt, az alapján már sikerült minden.

talgaby:
Amikor nyitsz egyúj fontkészletet, halvány körvonalakkal ott kellene lennie, hogy melyik karaktert melyik helyre kell rakni. Csak nem szabad elfelejteni, hogy lehetőleg a kelet-európai karakterlapot kell beállítani, hogy lásd, mert csakis ott látszódik az ő és az ű. Ha egy fontot honosítasz, akkor a font ablakában legeslegalul lesz egy olyan fülecske, hogy "MS Windows 1252 Western", arra kattintva a lejövő listán a legfelső csoportból a második a kelet-európai (1250 Central-European), ha meg magadnak csinálsz egy vadiúj fontot, ugyanezen a listán alul: Type 1 Non-Western (Windows) -> CE 1250. És ha kész vagy, akkor a File -> Font Info...-ban is be kell állítanod az Encodingnál, hogy támogassa a kelet-európai készletet, különben magyar billentyűzettel egyszerűen nem fog normálisan működni. De Troll készített még ide régen egy tutorialt fonthonosításról FontLabban, nézd meg, hátha úgy hasznosabb.

Todd:
Szia, újabb debil kérdéssel jelentkeznék. Leszedtem ezt a Fontlabot, de nem tudom, hogy ha beállítok egy glyphet, akkor hogyan tudom meghatározni, hogy melyik gomb lenyomására jelenjen meg. Probáltam keresni ascci kódot róluk, vagy ilyesmit, de nem nagyon jártam sikerrel ez ügyben.

Sepi:
Tessék, itt egy, én ezt használom: http://www.fontlab.com/font-editor/fontlab-studio/

Todd:
Helló, egy újabb hasonlóan banális kérdéssel fordulok hozzátok.
Honnan tudnék letölteni ingyenes Font Editort? Mert néhány fontomat szeretném kiegészíteni az ű, és ő betükkel.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése