HálóZsák fórumok > a Zsák
Fontok (betűtípusok)
Zerit:
--- Idézetet írta: Nitro ---Belekötésképpen azt azért megkérdezném, hogy nem az az elmélet, hogy a beírt font minél jobban hasonlítson az eredetire, hanem az, hogy a beíró majd választ magának egy olyat, ami neki tetszik?
--- Idézet vége ---
a kivalasztott font ne nagyon terjen el az "eredetitol", inkabb igy fogalmaznek
nalam mindenkeppen az elsodleges szempont az olvashatosag, persze esztetikai szempontbol is sokkal jobb es celszerubb "egyszerubb" font tipusokat valasztani, marcsak tordeles szempontjabol is
--- Idézet ---Kicsit eltúlozva ilyen alapon fordítani se kell, hanem írjuk azt a buborékba, ami nekünk tetszik, vagy azt, amit szerintünk mondana. Vagy nem jó helyen járok?
--- Idézet vége ---
nem jo a parhuzam, hiszen egeszen mas folyamatrol van szo
viszont vihetunk sajat kreativitast is a forditasba, lasd sok magyarra forditott animacios film/kepregeny sokkal jobb lett ezaltal, mint az eredeti (peldanak okaert lasd Flinstonest), persze mindez megintcsak a korulmenyektol fugg
Nitro:
Belekötésképpen azt azért megkérdezném, hogy nem az az elmélet, hogy a beírt font minél jobban hasonlítson az eredetire, hanem az, hogy a beíró majd választ magának egy olyat, ami neki tetszik? Kicsit eltúlozva ilyen alapon fordítani se kell, hanem írjuk azt a buborékba, ami nekünk tetszik, vagy azt, amit szerintünk mondana. Vagy nem jó helyen járok? Ez már nem honosító oldal?
Mellékes megjegyzés: nekem személyesen az összenyomott Astrocity nem jön be.
Wearwolfff:
Igen ami ott 'alul' van nekem az astrocity. De én is már nagyon ritkán használom. Vagy ha használom is akkor kicsit megbolondítva. Hogy értsétek egy fontnál nem csak a méretet lehet állítgatni, hanem a szélességet, magasságot, betűközt. Egyedül talán a Spectacular Spidermant írtam be az eredetivel, mert ahhoz jól ment. Szóval néha egy unott betűtípust is fel lehet úgy dobni, hogy rá sem ismertek. Szerintem. Bár én mostanában leginkább, a Digitalstrip betűt használom. Bár ez attól függ. Mikor egy új füzetbe kezdek bele akkor kipróbálom több betűvel is és amelyik szerintem a legjobban megy hozzá azzal csinálom.
Ez Astrocity:
Viszont ez is Astrocity. Még ha másnak is tűnik:
benya11:
Köszi, megtaláltam.
talgaby:
Régebben leggyakrabban az AstroCityt használta szinte mindenki. Azóta már csináltam egy rakás bubiba való fontot, meg be is szereztünk párat más oldalak pakkjaiból (xfanzine, WearWolfff fontjai), amikkel ahol csak lehet, már igyekszünk lecserélni a kissé túlhasznált AstroCityt, meg akiknek lehet, szétosztani vissza őket. Amúgy a bubis fontpakkot majd meg is kapják a topic látogatói karácsonyi ajándékba, ha már egyszer elfelejtettem a Zsák-szülinapra kirakni.
Az Atro egyébként benne van az alap fontpakkunkban, a topicban valahol ott a linkje.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése