HálóZsák fórumok > a Zsák
Fontok (betűtípusok)
talgaby:
Amúgy annyira nem vészes átgépelni egy meglévő szöveget más fontra, elég kijelölni az egyes rétegeket és átállítani az egész kupacot egyben a Character ablakban. A legrosszabb, ami történet, hogy át kell tördelned, de az is egy rövidebb munka.
abydos:
Köszönöm szépen a fantasztikusan gyors válaszodat és leírásodat!
Sajnos ettől féltem, kár, hogy előbb nem jutott eszembe megnézni, mit töltök le :,(
Viszont az is fantasztikus lenne, ha találnék valamit ami tetszik és lefordítanád, de igyekszem már fordítottat találni a listából amit küldtél :)
Köszönöm!
talgaby:
A WildWords – mint szinte az összes ComiCraft-font – bizony fizetős. Az olyan nonprofit és/vagy radar alatti tevékenységnél, mint amit mi is csinálunk honosítás címszó alatt, általában nem nagyon szokták nézni, de ha egy saját terméket el akarsz adni vagy egy nyilvános reklámvalamit készítesz vele, akkor bizony az jogilag már nem szürke, hanem fekete zóna.
Ez utóbbi amúgy akkor is igaz, ha egy olyan fontot találsz, ami ingyenes, de ott van mellette, hogy csak magánhasználat esetén. (A nagyobb amerikai képregénybeíró stúdióknak akad jó pár ilyen magáncélra általuk is ingyenesen terjesztet fontjuk kifejezetten képregényalkotó palántáknak, hogy legyen mivel mutogatniuk a portfóliójukat.)
Ha pénzt is akarsz látni a képregényedből, akkor egy teljesen ingyenes fontot kell bevetned. A dafonton és a 1001freefontson találhatsz elég sokat, de ott is nézned kell a licencet, amihez meg kell nyitnod az egyes betűkészletek saját oldalait. Dafonton a Download gomb felett, 1001freefontson a mintakészlet alatt találod a licencinfót. Ha Free for personal use, akkor csak magáncélra, ha simán free, akkor bármilyen célra használható.
A mi pakkunkból biztos totál ingyenes a teljes Komika família (HZsC alatt tartom), de az nem egy igazán jó font. Nézz körül a fenti két oldalon, és ha találsz valamit, ami nincs benne a pakkunkban (elérési út: http://halozsak.hu/_belso/_muhely/HZs_Fontpakk_1.4.0.7z), de szeretnéd használni, szívesen magyarítom neked.
Amúgy a csomagunk totál szabadon használható (amint lesz főoldal, elérhető lesz megint mindenkinek), de ha ilyen jellegű tevékenységet folytatsz, akkor sokat nem érsz vele, mert a licencelés kérdését mi teljes egészében megkerüljük. (Bár hozzáteszem, nem comic típusból, hanem sima kiadványfontból van benne egy csomó teljesen ingyenes. Képregényes jellegűből viszonylag kevés, és nem is igazán tudom, melyek.)
abydos:
Sziasztok!
Januárban elkezdtem egy képregény rajzolását és mindenre ügyeltem, hogy minden a legtisztábban zajlódjon le jogilag.
Viszont egy font felett elsiklottam, aminek most utánakerestem és elvileg fizetős, de találtam ingyenes verzióit is más honlapokon.
Mivel egy ideje sajnos nem él az oldalatok, ezért egy blogon találtam a ti betűtípusaitokat, amiket itt a HálóZsákon használtok (legalábbis a leírásaik szerint). Most konkrétan nem tudom, hogy ezt pont ti fordítottátok-e vagy valaki más, de egy WildWordhun betűtípust választottam ki a sok közül, hogy ezzel írom meg a párbeszédeket. (Itt a fonthttp://www.myfonts.com/fonts/comicraft/wild-words/)
(szerk (15:14): Közben megtaláltam az oldalt, ahonnan a fontokat szedtem le: http://mangaszerkesztes.blogspot.hu/2011/02/szovegstilusok.html és ahogyan én látom, ezt pont nem ti fordítottátok)
36 oldalra írtam az adott betűtípussal, már pár kiegészítő oldal hiányzik csak, így egy két napos meló lenne, ha ki kéne ezeket cserélnem, de megkérdem szerintetek ez tényleg fizetős? Illetve ha igen, akkor ha valaki megtoldotta magyar karakterekkel, akkor is él rá a fizetős része?
Ha nincs más hátra, keresek másik, hasonló betűtípust, esetleg ha tudtok ajánlani, nagy sziklát dobnátok le most a szívemről :D
Illetve, még megjegyzem, hogy kereskedelmi célokra is használnám ebookként, így ha ti sem adtok rá engedélyt, akkor is szóljatok, sajnos a ti álláspontotokat nem tudom megnézni, mert nem megy a honlap :( . Nem hiszem, hogy sok példány elkelne belőle, de ez szerencse kérdése is lehet.
Köszönöm!
Üdv
abydos
talgaby:
Igazából csak hasonlót fogsz találni maximum. Ha leszámítom az amúgy eléggé elterjedt írógépes beírást, akkor a nyolcvanas évek végéig nem is létezett gépi beírás képregényeken – de igazából a digitális nyomda elterjedésével, a kilencvenes években lett általános, hogy számítógépes beírásra tértek át.
Amúgy ezen a borítón én simám valamelyik BlamBotunkat vagy Comic fontunkat használnám, de nem lepne meg, ha valamelyik ezeréves HZs alap font is nagyon közelítene hozzá. A hullámos Thorra meg talán a Weird pakkban hagytam valami hasonlót.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése