Szavazás

Miről szóljon a következő leírás a Marvel Enciklopédiában?

Vadföld és világa (Vadföld és népeinek bemutatása)
7 (24.1%)
Angyalok és démonok (a Marvel világának démoni és földöntúli figurái, fajai, vámpírok, sötét varázslók stb.)
14 (48.3%)
A Bosszú Angyalai (Avengers kívül-belül minden szinten)
8 (27.6%)

Összes szavazó: 29

Szerző Téma: A rovatokról  (Megtekintve 275155 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető rico74

• Garfield
  • **
  • Nem: Férfi
A rovatokról
« Válasz #72 Dátum: 2009. Május 26., 07:03:26 »
Köszönet Sámson Doki a rendelő legújabb cikkéért.
Érdekes dolgokat olvashattam.
A legjobb sci-fi sorozatokhoz had tegyek némi megjegyzést:
17. The Outer Limits (1963-65) Végtelen határok címmel nálunk is futott több tv. csatornán is
15. The Dead Zone (2002-07) Holtsáv címen szintén látható volt már egy része
1. Doctor Who (2005-től) Ki vagy Doki címmel most megy az RTL Klubbon szombat du.n
Valaminek a megszerzéséhez vezető út első lépése az adott dolog megismerése.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #71 Dátum: 2009. Május 24., 17:15:05 »
Tényleg ez egy nagyon érdekes összefoglaló a Csillagközi Romboló sorozatról. Itt azt is írtad hogy két sorozat van, az BSG:Origin itt a HZS-n és a New Battlestar Galactica a NewGen-en.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #70 Dátum: 2009. Május 24., 16:56:09 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=33&Itemid=41\" target=\"_blank\"]Egy kis  Csillagközi Romboló[/a]

Nem elérhető gorgiasz

• HálóZsák tag
  • Spock
  • *
A rovatokról
« Válasz #69 Dátum: 2009. Május 23., 12:42:02 »
Mostanra sikerült elolvasnom az összefoglalódat  Talgaby  az eladásokkal kapcsolatban, és ezer köszönet érte.  
Jó volt látni, hogy az engem érdeklő címek többé-kevésbé jól szerepelnek az eladási listákon.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
A rovatokról
« Válasz #68 Dátum: 2009. Május 23., 11:10:36 »
Attól függ, mennyire értjük frissnek a frisst. Nullanapos honosításokat nem csinálok (vagyis de, csak nem rakom ki őket), az egy másik oldal felségterülete, de teszem azt, ha látom, hogy pl. a mostani Captain Britain eladásai zuhannak, akár egy néző IQ-szintje Kiszel Tünde műsorától, és emiatt már csak a cancelre kell várni - amit amúgy azóta meg is kapott - akkor mondjuk már elgondolkozhatok rajta, hogy ha már biztosan véges lesz, és nem is hosszú, akár honosítható is. Nem egészen eladási dolog, de hasonló okok miatt került most egyáltalán nálam szóba egy másik sorozat honosítása egy jövőre tervezett 16 részes kapcsán, mellékszálként.
Meg hát ott a Póklány is... igaz, messze vagyunk még tőle, de vmennyire bennem volt, hogy alterverzumként hagyják azon a szinten is, amin volt, erre most vége, negyedévente fog folytatódni. De hozhatnám példának a doki MA Hulkját, amit a részlegén belüli gyorsan megindult fogyások miatt is szüntethettek meg többek között.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #67 Dátum: 2009. Május 23., 09:16:00 »
lehet hogy van valami befolyasa, marmint abban az esetben ha a legfrissebb kepregenyeket honositod, ami viszont nem etikus sok szempontbol, vagy tevedek?
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #66 Dátum: 2009. Május 23., 09:08:18 »
Nemigen. Vagy igennem. Nem tudom. De lehet, mégis. Bizonytalan vagyok. Azt hiszem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #65 Dátum: 2009. Május 23., 09:07:06 »
ez most egy nem volt vagy egy igen?
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #64 Dátum: 2009. Május 22., 22:13:01 »
Nem, de ha a fogyások miatt megszűnik egy sorozat, a honosítók is szívhatnak. És ha a fogyások miatt fogják, és bevágják őket egy crossoverbe, akkor is. Ha a fogyások miatt úgy döntenek, kell oda egy új író, akinek teszem azt BMB a monogramja, szintén.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #63 Dátum: 2009. Május 22., 21:32:54 »
Idézetet írta: talgaby
Azon kívül, hogy a számok határozzák meg elsősorban a sorozatok sorsát Amerikában, és hogy ez vmennyire visszahat a honosításra/kiadásokra, nem sok.
a kiadok szamara valoban erdekes adatkent szolgalhat, de mi a franc koze van a magyar honositasokhoz? hja, hogy eddig az USAban eladott kepregenyek peldanyszama alapjan honositottal? akkor nem szoltam
es valoban eredeti otlet a kiadok honlapjairol idelinkelni a boritokat, igen fantaziadus
gyengéd barbár

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #62 Dátum: 2009. Május 22., 20:27:33 »
Látom,szépen bővül a Mortal Kombat rovat is,köszi a harmadik részt (is),Talgaby!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #61 Dátum: 2009. Május 22., 17:11:21 »
Azon kívül, hogy a számok határozzák meg elsősorban a sorozatok sorsát Amerikában, és hogy ez vmennyire visszahat a honosításra/kiadásokra, nem sok. Tényleg saját kedvtelés, pontosabban a STomon elindított kósza ötlet másik ötlet általi kiteljesedése. Ugyanolyan kis hülyeség, mint a három nagy kiadó megjelenéseinek borítói a szomszéd rovatban.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #60 Dátum: 2009. Május 22., 16:24:29 »
az elemzes egy altalanos fogalom, ami viszonylag eleg nagy teruletet olel fel illetve kapcsolhato hozza, igy nem szabadna feleslegesnek tekinteni, mas teszta a satitsztika, ami inkabb egy szukebb kor erdekeltsege
tessek megmondani, milyen praktikus kovetkeztetest vagy effetiv tudasanyagot gyujthat be egy mo-i kepregenyrajongo abbol, hogy hanyan vettek meg az xy kepregenyt az usa-ban.
egy dolog ismerni a focimeccsek eredmenyet, ami a szam-buzik szamara bizonyara tiszta edenkert, es mas dolog a tvben vagy a helyszinen megnezni a kedvenc focicsapatod meccset...
ertem en, hogy rengeteg munka van abban, hogy utananezel az adatoknak majd leforditot es csatolod hozza a sajat olvasasi elmenyeidet, ha ebben kedved telik, senki sem akadalyozhat meg, en sem foglak  csak elmondtam a velemenyem
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #59 Dátum: 2009. Május 22., 15:39:01 »
Ilyen erővel bármilyen statisztikai elemzés, sőt, elemzés felesleges. De van, aki szereti az ilyesmit.
Amúgy zozi igen, ez most kivételesen hosszabb időbe telt, mint a többi, de most kivételesen rohadtul ráértem, amikor összeraktam. A továbbiakban valószínűleg már ennél rövidebbek lesznek csak a folytatásban.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #58 Dátum: 2009. Május 22., 15:09:11 »
De ha nem tudod a foci meccs eredményét, akkor azt sem tudod, hogy a kedvenc csapatod nyert-e.

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
A rovatokról
« Válasz #57 Dátum: 2009. Május 22., 15:04:04 »
hehe

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #56 Dátum: 2009. Május 22., 14:42:18 »
Idézetet írta: zozi56
Köszi az eladási elemzést! Azért nem semmi, mennyi munkád lehet benne...
pedig kar az idoert, csak egy halom felesleges es hasznalhatatlan informacio, kb mint a focimeccsek eredmenye
gyengéd barbár

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #55 Dátum: 2009. Május 22., 14:17:48 »
A rovat 3. része most valóban elérhető. Köszönöm talgaby!

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
A rovatokról
« Válasz #54 Dátum: 2009. Május 22., 13:37:01 »
Köszi az eladási elemzést! Azért nem semmi, mennyi munkád lehet benne...
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #53 Dátum: 2009. Május 22., 13:22:33 »
Most már jó. Elfelejtettem aktiválni a közzétételt tegnap este, amikor beélesítettem.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #52 Dátum: 2009. Május 22., 13:01:37 »
Nem vagy ezzel egyedül Asys! Nálam is ez a helyzet, hogy a harmadik poszt valami hibát jelez.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #51 Dátum: 2009. Május 22., 12:38:40 »
Nem tudok hozzáférni Talgaby Mortal Kombat-os rovatához!  
Illetve az első két poszt oké,de a harmadikra (a legújabbra) hibát ír ki...  
Csak én vagyok ezzel így?

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
A rovatokról
« Válasz #50 Dátum: 2009. Május 22., 09:42:46 »
Idézetet írta: Schmatzy
És ha abból indulok ki, hogy az elmúlt öt évben ugyanaz az LG Flatron 1024-es monitorom volt, akkor nem tartom valószínűnek, hogy a következő öt évben majd csak úgy ukmukfukk lecserélem.
Lassan pedig tényleg le kéne cserélned, amíg még jó a szemed.

Sepi, köszi, az is jó lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 22., 09:43:20 írta Nitro »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #49 Dátum: 2009. Május 21., 12:56:12 »
Idézetet írta: Nitro
Ja, még valami: bár abszolút nem szoktam a nézegetővel olvasni a képregényeket, csak belenézegetni egy-egy érdekesebbe, nem lehetne megoldani, hogy az Esc billentyűre kilépjen, és ne kelljen legörgetni?
Mikor update-eltük a képnézőt az újraindítás után nemsokkal, valamiért az istennek nem hajlandó az Esc parancsgombot figyelembe venni. De ugyanúgy bezárja ha a c vagy az x gombot nyomod meg a billentyűzeten.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
A rovatokról
« Válasz #48 Dátum: 2009. Május 21., 10:53:06 »
Erre való az a mondás, hogy majd átmegyünk azon a hídon, ha odaértünk. Engem jelen pillanatban jobban zavar, hogy széles a képregény, mint az, hogy majd öt év múlva keskeny lesz. És ha abból indulok ki, hogy az elmúlt öt évben ugyanaz az LG Flatron 1024-es monitorom volt, akkor nem tartom valószínűnek, hogy a következő öt évben majd csak úgy ukmukfukk lecserélem.

Egyébként pedig még a hősidőkben a ComiX Artnál én voltam az, aki a leginkább ellenezte, hogy Graf-X a 800-ban elkészült honosításait újra megcsinálja 1024-ben. Én ilyen maradi vagyok.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
A rovatokról
« Válasz #47 Dátum: 2009. Május 21., 09:42:55 »
Megkérdezném az 1024-es képregény felbontásra szavazóktól, hogy amikor majd öt év múlva az 1600-as képernyőkön fogják olvasni a régebbi honosításokat, akkor azok jól fognak kinézni kicsiben? Bár abból kiindulva, hogy a többség a beépített nézegetővel olvassa őket, lehet, hogy nem kéne csodálkoznom.

Ja, még valami: bár abszolút nem szoktam a nézegetővel olvasni a képregényeket, csak belenézegetni egy-egy érdekesebbe, nem lehetne megoldani, hogy az Esc billentyűre kilépjen, és ne kelljen legörgetni?

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
A rovatokról
« Válasz #46 Dátum: 2009. Május 05., 10:34:43 »
Hát ez azért elég érdekes volt.
Nem mindegy, hogy kilégzés van a papírra írva, vagy hogy kivégzés.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #45 Dátum: 2009. Május 02., 14:32:56 »
Idézet
Doki, nem lehet, hogy terrificet írtak, és azt olvastad te terrible-nek? Mert nem mindegy...
Inkább szerintem összekevertem az egymás mellett lévő két listát. Majd a meccs után megnézem.

+++

Nos, tényleg az lehetett, hogy összekevertem a legrosszabb sci-fi sorzatok listáját a legjobb rajzfilmekével, de javítottam ezt a hibát...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 02., 15:12:40 írta talgaby »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #44 Dátum: 2009. Május 02., 13:35:16 »
idezni csak pontosan es szepen vagy sehogyse, azokbol lesznek a felreertesek
mirol mondananak le a szuperhosok?!
lasd itt
nem tagadom, hogy volt ilyen alairasom, sot meg mindig ugy tartom, hogy nem csak es kizarolag szuperhosokrol szol a kepregeny, es valoszinuleg nem ezeknek a tipusu kepregenyek koszonhetoen nevezik majd a kepregenyeket a kilencedik muveszeti agnak
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #43 Dátum: 2009. Május 02., 13:00:29 »
Doki, nem lehet, hogy terrificet írtak, és azt olvastad te terrible-nek? Mert nem mindegy...

Zerit: Én hangsúlyozni? Kinek volt egy hatalmas "Szuperhősök monnyanak le!" feliratú tábla az aláírása kettőnk közül?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 02., 13:00:44 írta talgaby »