HálóZsák fórumok > a Zsák
A rovatokról
Asys:
Tényleg nem semmi, hogy 1-2 emberke mekkora gyűjteménnyel rendelkezik!
Hány év alatt jött össze ez a hatalmas készlet?
dr samson:
--- Idézet ---Gondolom ezek közül jó pár meg is fog jelenni itt is.
--- Idézet vége ---
Igen, ha valaki nagyon unatkozik, akár össze is hasonlíthatja, hogy a gyűjteményemből mi az, ami a foglalási listán is szerepel…
--- Idézet ---Külföldi képregényekből meg sok néha csak első benyomás alapján került hozzám, nem titkolom,
hogy volt olyan is amit a borítója miatt vettem meg.
--- Idézet vége ---
Na igen, amikor anno elkezdtem a gyűjtést, én is mindent összevásároltam, aztán fokozatosan alakult ki bennem, hogy mi az, amiből igyekszem teljes „sorokat vásárolni”. Ilyen ugye az F4, amiből mindig vadászom a még hiányzó Peter Davides cuccokat, ilyenek a Peter David Visionaries tpb-k, amikből legalább 2-3 db-ot akarok venni tavaszra, ilyen a Teen Titans v3, a Supergirl v5 (az első 20 szám), ilyen a Tiny Titans, illetve a Hulk v3. Mondjuk mai napig veszek néha a KN bolhapiacán/börzéken olyan cuccokat, amikre szimplán kíváncsi vagyok, aztán elolvasom és sokszor a következő börzén már viszem is ki árulni őket.
Egyébként ezt a gyűjteményt úgy nézzétek, hogy 2005 nyara óta (vagyis 4 éve) jött össze, akkor vettem meg az első 4 db külföldi képregényemet (nevezetesen a Rick Jones esküvőjének 2 részét, illetve 2 Pókembert, amiken azóta már túladtam). Illetve, az utóbbi 1 évben szaporodott fel a tpb/HC gyűjtemény, illetve azóta tudom céltudatosabban kiegészíteni a hiányzó számokkal is a gyűjteményemet, mert egy honosító kollégának köszönhetően azóta van lehetőségem a rendszeres külföldi rendelésekre. Pont ezért is írtam, hogy a lista folyamatosan változik, jelenleg is van vagy 5-6 olyan tpb (Ultimates2 v2: Grand Thaft America, Robin: Search for a Hero, Identity Crisis, BSG: Ghosts, G.I. Joe v1, Superman: Brainiac, Superman and the Legion of Superheroes) amit szívesen megrendelnék, csak hát ugye pénz beszél… Mindenestre a következő nagy beruházás december környékén egy Planet Hulk HC lesz, ezt már eldöntöttem, amolyan karácsonyi ajándék gyanánt…
Ami a magyar képregényeket illeti, majd egyszer azokat is összeszámolom. Ami biztos, hogy a teljes TF sor meg van (egy része duplán), van egy rakat X-men, Star Wars, Superman/Batman, Superman, Batman képregényem, vagy 50-70 db Garfield, legalább 30-40 száma régi Csodapókból, 1 szám az újból, megvan a teljes Hihi Pók, a teljes UF4, egy Rozsomák, meg az utóbbi években megjelent szuperhősös tpb, illetve természetesen minden Kázmér és Huba kötet, valamint a 300 HC.
keildavid:
Nem semmi, hogy ennyi rengeteg képregényetek van. Nekem 946 db képregényem van a gyűjteményemben. És én csakis magyar nyelvű képregényeket gyűjtök, mert én nem tudok angolul.
Sepi:
Az én gyűjteményem elég vegyes. Igazából kevés olyan sorozat van amit kiemelkedően gyűjtenék, mint pl doki az F4-eket. Szinte mindenből van valamennyi. Leginkább a magyar képregények gyűjtése a fő cél, aminek a nagyja meg is van. Külföldi képregényekből meg sok néha csak első benyomás alapján került hozzám, nem titkolom, hogy volt olyan is amit a borítója miatt vettem meg. De én dokival ellentétben pontosan tudom, hogy mennyi képregényem van. Egy listát vezetek excellben a meglévő képregényekről, hogy jobban nyomon tudjam követni, hogy mi van meg és mi hiányzik. És így könnyen számolható és jelenleg 815 képregényem van. Persze minden képregényt egynek számoltam, a TPB-ket és a HC-kat is, valamint azt nem számolom bele, hogy miből van több példány. Mert van pár ritkaságom, amiből több példányom is van. Például a Csodálatos Pókember első sorozatának első számából is kettő van. Így talán a tényleges darabszámom közelebb van a 900-hoz. Talán majd egyszer én is írok egy részletes listát róla, mint doki.
Amondin:
Igen szép képregénygyűjtemény bár nekem is ekkora gyűjteményem lenne erre aztán tényleg büszke lehet az ember. Gondolom ezek közül jó pár meg is fog jelenni itt is. Nagyon nem tudok véleményt mondani a gyűjteményen belüli képregényekről mert nem nagyon ismerem a történetüket de ami nagyon megfogot hogy mennyi Hulk és F4 van neked. Sok sikert a további gyűjtéshez Dr Samson.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése