HálóZsák fórumok > a Zsák

A rovatokról

<< < (68/140) > >>

Asys:
Talgaby-nak köszönöm a Mortal Kombat rovat folytatását!  :worship:

Amondin:
Aha. Szóval így. Kicsit furcsáltam is, hogy a film elején Gandalf megemlíti, hogy Szauron sötét fellegeket küld Gondor fölé, aztán meg a későbbiekben süt a nap. Bevallom könyvből csak az elsőt olvastam el, a másodikba belekezdtem, de aztán valahol félúton abbahagytam.
Azért is érdekes ez, mert én eddig csak egy filmet ismertem ami szinte majdnem teljesen visszaadta a könyv lényegét. Ez pedig a Gyűrűk Ura volt. Vagy legalábbis az első része.

Aldarion:

--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Április 25., 16:23:24 ---Igen emléklszem is, hogy Bilbó meséli a gyerekeknek, hogy egyszer elkapta őt három troll, de addig vitatkoztak azon, hogy ki eszi meg őt, míg felkelt a nap, és kővé váltak. Csak azt nem értem, hogy Minas Tirith ostrománál voltak trollok, és nagyészt sütött a nap. Ott hogyhogy nem váltak kővé? :headscratch:

--- Idézet vége ---
Úgy, hogy elcseszték a filmet. A könyvben Tolkien azt írta, hogy Mordor örök éjszakája kiterjedt Gondor fölé is, épp ezért szinte vaksötétben harcoltak.

Amondin:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2010. Április 25., 16:06:56 ---Jól emlékszel, ott nem regenerálódtak, vagy legalábbis nem került szóba a dolog. A tolkieni trollok különlegessége az volt, hogy kővé váltak a napfénytől...

--- Idézet vége ---
Igen emléklszem is, hogy Bilbó meséli a gyerekeknek, hogy egyszer elkapta őt három troll, de addig vitatkoztak azon, hogy ki eszi meg őt, míg felkelt a nap, és kővé váltak. Csak azt nem értem, hogy Minas Tirith ostrománál voltak trollok, és nagyészt sütött a nap. Ott hogyhogy nem váltak kővé? :headscratch:

Aldarion:

--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Április 25., 15:56:55 ---Szóval akkor a trollok majdnem mindenüt rendelkeznek regenáló képességgel. Számomra ez azért volt furcsa, mert nekem az első fantasyhoz kapcsolható élményem a Gyűrűk Ura volt, ott pedig ha jól emlékszem akkor nem regenálódtak a trollok. De lehet, hogy tévedek.

--- Idézet vége ---
Jól emlékszel, ott nem regenerálódtak, vagy legalábbis nem került szóba a dolog. A tolkieni trollok különlegessége az volt, hogy kővé váltak a napfénytől...

--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Április 25., 15:56:55 ---És ha jól értelmeztem, akkor az eljövendő hábprúnak Aegwyn lesz az okozója. Érdekes lesz.
Nehéz lesz kibírnom a következő két hetet. ;D

--- Idézet vége ---
Hááát majdnem, de a dolog konkrét magyarázata még jócskán odébb van... De majd csak eljutunk odáig is.  ;)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése