HálóZsák fórumok > a Zsák

A főoldalról

<< < (59/111) > >>

holloo:

--- Idézetet írta: Wearwolfff ---Nos, ha szabad ehhez annyit hozzászólnom, hogy már régen elhagytuk az ovit.
--- Idézet vége ---
Mintha én is hasonlóval indítottam volna az elején  és teljesen jogos is.

--- Idézetet írta: Wearwolfff ---Nem sértődés, de gondolok itt arra, hogy mikor én elkezdem képregényeket olvasni netről kábé két éve, halálira nem értettem minek van kismillió honosító oldal. Miért nincs egy gigászi portáljellegű. Ha nem tudnád miért mondom ezt, hát azért mert így is egymás oldalára dolgozunk azért szép szerével. Például erről a Temle of Comicsról még nem is hallottam.

Aztán később rájöttem. Az egyiknek nem jó az 1024-nél kisebb oldal. A másik mindig a legfrissebbeket csinálja esélyt sem adva a magyar képregénykiadóknak. A harmadik vitatkozik a linkjei miatt. A negyedik ez, az ötödik az. A hatodik a Spíderman címet is magyarítja, a hetedik úgy hagyja.

Ha van egy nagyon jó oldal ami működik és ide a Hálózsákot, a Chronopolist és az xFanzine-t sorolnám, mert itt van a legtöbb képregény(tudom, mert nemrég összeírtam), szóval áruljátok már el kérdezem én tisztelettel Allcomics, miért kezdtetek új oldalba és miért nem csatlakoztatok be a fenti oldalak valamelyikéhez. Gondoltátok csinálok valami sajátot, vagy már akkor összevesztetek valami pitiáner ügy miatt és kiváltatok?
--- Idézet vége ---
A Templ of Comics nekem is új én sem tudom melyik oldal az. De a mondandód többi részével sajnos nem értek egyet. Miért kéne egy nagy oldal és miért ne lehetne több kicsi? Senki nem vonja kétségbe az általad említett oldalak jelentőségét, de most miért kéne hozzájuk csatlakozni? Ők is elkezdték valahol nem? Miért kell mindjárt temetni a többi oldalt? Én magam is három (ill. már négy) oldalnak segítek jelenleg, ahogy időm engedi és nekem semmi bajom nincs azzal, hogy ez nem egy nagy.

--- Idézetet írta: talgaby ---Ad öt: A kisiparosoknak meg kellene fogadniuk Sue Storm nevezetű felhasználójuk tanácsát, ha nem akarják úgy végezni, mint mi.
--- Idézet vége ---
Hát hiába, akkor én tényleg médium vagyok.  Nagyjából Sue Hsz-e előtt 1,5 hónappal vetettem fel ugyanezt és azóta gürcölök(ünk), hogy megvalósuljon a dolog.

talgaby:
Ad egy: Az idézet arra vonatkozott válaszként, hogy miért vannak nem-honosító oldalak a linktárban.
Ad kettő: Nem különösebben izgat, ha még tízezer füzetet lefoglaltok, mert részemről szerencsére jó ideje teljesen elszakadt attól a mainstream vonaltól, amire manapság mindenki lóversenyként hajt a foglalási listában, ami meg oda tartozik, azt már jó ideje csinálom vagy raktározom a szerveren vagy szervezem.
Ad három: Furamód ilyenkor nosztalgiával gondolok az érkezésemre, amikor még utolsóként csatlakoztam egy olyan korszakhoz, ahol a honosítás egy nagy közösség hobbija volt, nem pedig arról szólt, hogy ki mikor kihez megy és hogyan (bár ez se új, volt ilyen szakasz is).
Ad négy: két kisebb honosító oldal indulásában vállaltam elég aktív szerepet (igaz, egyiknél önkétlenül), szóval ezek után mondani, hogy csak lenézni tudom a függetleneket, elég furán fest.
Ad öt: A kisiparosoknak meg kellene fogadniuk Sue Storm nevezetű felhasználójuk tanácsát, ha nem akarják úgy végezni, mint mi.

Dris:

--- Idézetet írta: talgaby ---Zsák célja a képregények mint olyanok terjesztése a köztudatban, nem az, hogy mindent, ami jónak hangzik, elsőként akarjunk lefoglalni. A honosítás lényege a szemünkben az, hogy minél több fajta olyan képregényt juttassunk el az olvasóinkhoz, akik nem tudnak adott nyelven vagy másképp nem olvashatják őket.
--- Idézet vége ---
Te tényleg azt gondolod, hogy ebben különbözünk? Szerinted mi miért csináljuk?!? Úgy gondolod csak azért létezünk és honosítunk egy éve, hogy lefoglaljuk a nagy Házsé elől a favoritokat, és önző bohóckodásunk célja, hogy lássuk a saját nevünket?? Elárulom, én pontosan ugyanazért teszem, amit fentebb leírtál, és semmi másért! Respekt a rengeteg úttörő munkáért, kitartásért és tapasztalatért, de pont az ilyen vélemények miatt tűnik úgy, hogy lenézitek és csak kritizálni tudjátok mások kezdeményezéseit.

--- Idézetet írta: talgaby ---5. Ühüm. 1730 környéke.
--- Idézet vége ---
Ebben viszont igazat adok neked, szerintem is kicsit túl sok a foglalás részünkről. Én ennek már hangot is adtam, hogy felesleges egyszerre ennyit előre tervezni (pl a 2099U, ami eléggé a kispadon hever), mert csak vita lesz belőle, de honosítótársaim másképp látják. Mindenesetre nem hiszem, hogy a foglalások alapján kéne egy oldalt megítélni, hanem inkább a teljesítménye alapján.
-Wearwolfff: Látod mi megy itt, szerinted működne egy nagy közös oldal így? Mi szeretjük az oldalunkat, így, hogy a mienk és mi rendelkezünk felette (bár néha már nem úgy érzem), mert tény, hogy nagyon más szinten mennek a dolgok. Mi kisiparosok vagyunk, a Zsák egy mammutvállalat.  
És külön leszögezem: én nem akarok és nem is fogok kötözködni, személyeskedni, szal ettől légyszi kíméljetek meg.

Zerit:

jol van, melo utan vagyok, faradt, felejtsuk el a fentit

Wearwolfff:
Nos, ha szabad ehhez annyit hozzászólnom, hogy már régen elhagytuk az ovit.

Nem sértődés, de gondolok itt arra, hogy mikor én elkezdem képregényeket olvasni netről kábé két éve, halálira nem értettem minek van kismillió honosító oldal. Miért nincs egy gigászi portáljellegű. Ha nem tudnád miért mondom ezt, hát azért mert így is egymás oldalára dolgozunk azért szép szerével. Például erről a Temle of Comicsról még nem is hallottam.

Aztán később rájöttem. Az egyiknek nem jó az 1024-nél kisebb oldal. A másik mindig a legfrissebbeket csinálja esélyt sem adva a magyar képregénykiadóknak. A harmadik vitatkozik a linkjei miatt. A negyedik ez, az ötödik az. A hatodik a Spíderman címet is magyarítja, a hetedik úgy hagyja.

Ha van egy nagyon jó oldal ami működik és ide a Hálózsákot, a Chronopolist és az xFanzine-t sorolnám, mert itt van a legtöbb képregény(tudom, mert nemrég összeírtam), szóval áruljátok már el kérdezem én tisztelettel Allcomics, miért kezdtetek új oldalba és miért nem csatlakoztatok be a fenti oldalak valamelyikéhez. Gondoltátok csinálok valami sajátot, vagy már akkor összevesztetek valami pitiáner ügy miatt és kiváltatok?

Ha egy oldal lenne simán lehetne bérelni és fizetni pár ezer forintot egy maszek szerverért amin nincs reklám és rendszeresen backupolnak. Ha egy kis oldal eltűnik nem tűnnek el vele a képregényei. Ha legalább abban megegyezés lenne, hogy minden oldal ugyanazt a tartalomkezelőt használná, és akkor nekem sem kellene például adatbázist fabrikálnom. Ha mind ugyanazt használnánk sokkal egyszerűbb lenne egy univerzális keresőt csinálni. De ha már ebben sincs egyetértés akkor nem is tudom már mit tudok mondani.

Ha már mi nem tudunk megyegyezni, akkor mit várunk el a politikusainktól. Csak azért csinálni egy saját oldalt amin mondjuk havonta keservesen kikerül egy képregény(amiért respect természetesen) nevetséges. Csak mert nem tudunk betartani egy pár pontos szabályzatot és minőségi elvárást?

Nos elmondtam amit akartam.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése