HálóZsák fórumok > a Zsák
A főoldalról
zajrus:
Nem úgy értettem hogy ilyen belinkelős mert az megint nem a legjobb még mindig megmaradna a sok oldal max csinálnánk egy oldalt ahova mindenki felmenne
Úgy értettem, hogy blogszerű a képregény kikerülne a közös oldalra az adott team zászlója alatt a hír ami most van mindenhol az meg a blogon lenne meg ott lehetne véleményezni.
Esetleg egy közös oldal esetébe lehetnének Marvel, DC, Start Trek, Star Wars... részlegek Ami azért jó lenne
dr samson:
Amúgy a jelenlegi téma kapcsán teljesen érdektelen lesz a kérdésem, de Zerit: megadod nekem, annak a lengyel honosító oldanak az elérhetőségét? Kíváncsi lennék rájuk.
talgaby:
Az, hogy mit kerül ki és mit olvasnak...
Szerencsére van statisztikánk elég régóta, így látom, milyen arányban olvasnak mindenfélét. A szuperhősös cuccok nagy átlagban tényleg népszerűbbek, és vannak kiemelkedőek - az első számok törvénye nálunk is él - de attól még általában minden egyes sorozatnak ugyanakkora olvasótábora szokott lenni. Sőt, egy nem szokványosnak akár több is. A Vörös Sonják, amiket nyár elején raktam ki, kegyetlen sok olvasóra találtak, pedig ez is minden, csak nem élvonalbeli. A legnépszerűbb és legstabilabb sorozatunk a Tarot, amiről szerintem senki sem hallott, amíg ki nem került ide. Attól, hogy egy új megjelenést nem olvasnak, én nem félnék, még ha a fél Civil Wart is raknák ki mellé. A gond a tárolással és a rendszerezéssel lenne, hogy később is legyen, aki olvassa.
--- Idézet ---Egy szerveren, egy motor, egy adatbázis... és egy 200 gb-s szerver min ha nem több
--- Idézet vége ---
Az már rég megvan.
--- Idézet ---Ha egy oldal van még meg lehetne a fejetlenséget előzni nagyjából ha a teamek maradnának esetleg külön blogszerű aloldalakkal...
De gondolom nem minden oldalnak tetszene egy ilyen javaslat...
--- Idézet vége ---
Pedig most vannak ilyen irányú tapogatózások, de az inkább olyan portálszerű, egy közös főoldalról mindenki oda megy, ahova akar jelleggel. Ami jó lenne egy ilyenben, hogy egy közös főoldalon rss nélkül is lehetne látni, ki mikor frissített és mivel (gyakorlatilag egy automata Figyelő, csak főoldalon).
--- Idézet ---De mint tudjuk, nagyobb oldal nagyobb felelősséggel jár. És ha valami gond van vele, akkor több kihívással.
--- Idézet vége ---
De a méretek túl nagyok, hogy még így is működjön. Mi nemrég ugye az 1500. honosítást hagytuk el. A Kneten is van vagy félezer. De egyszer már valaki írta egy fórumon egy-két éve, hogy hány dvd-nyi anyag csak a honosított képregények, és mi azóta rádobtunk vagy két lemeznyit, ha nem többet. Ilyet más elfoglaltság mellett, pláne oldalhegesztésnél csinálni héraklészi munka lenne.
Sepi:
--- Idézetet írta: rolinev ---Sepi: A népszerű nem biztos, hogy szubjektív gondolj bele ( most nem azokról beszélek akik mindent elolvasnak ) kijön egy új mini mondjuk egy kisebb kiadótól ami nem nagyon kelti fel a figyelmet a címével... Mellette kijön egy fővonalbeli ongoingnak a következő része ami mondjuk egy crossover része... szerinted hányan fogják ezt és hányan azt választani? Hidd el jóval kevesebben fogják a minit választani ami jóval kevesebb hsz-el jár és ez a tény hogy így kezdett jóval kevesebb esélyt kap folytatás terén (persze kivétel ha orba szájba ezt nyomod hogy milyen jó ) ...
--- Idézet vége ---
Miért, szerinted amúgy nem így van? Az egy dolog hogy a mainstream-es szuperhősös vonal népszerűbb hazánkban, de aki nem kiváncsi rá, az nem fogja elolvasni, hanem választja a másik kisebb címet. Ők is vannak szép számmal. Ez akkor sem fog változni. Ha egyszerre kerül ki más képregénnyel, vagy külön, az olvasója ugyanannyi marad. Ez teljesen független attól, hogy mit mi mellé raknak. A vélemények száma meg eleve teljesen relatív. A mainstreamnek nevezett képregényekre sem érkezik sok vélemény, ha te még mindig erre vársz, akkor csalódni fogsz. A magyar olvasók nagyrésze csak olvas, de nem véleményez.
grey gargoyle:
--- Idézetet írta: talgaby ---Az adatbázis meg egy nagyon szép álom, de hacsak nem jön kb. három nagyon lelkes emberke, aki csak ezzel foglalkozna minden szabadidejében és egy nagy közös googledoksit töltögetne fel, addig ez marad álom is.
--- Idézet vége ---
Tényleg nem kis munka, de gondolj bele, ha a kb 10 honosítóoldalt összevonnánk, hány tag lenne? Szerintem majdnem mindegyik honosító oldalon van valaki, aki a fejlesztésekért és javításokért felelős, pontosabban a működésért. Szóval ha mindenki benne lenne, biztos, hogy lenne elég ember, aki 2-3 naponta rá tudna nézni.
De mint tudjuk, nagyobb oldal nagyobb felelősséggel jár. És ha valami gond van vele, akkor több kihívással.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése