HálóZsák fórumok > OFF topik

Képes Topik

<< < (314/935) > >>

talgaby:
Nem, a nagyító algoritmusok szemszögéből nézve egyszerűen kétszer akkorák lesznek a képpontok. De közben megnéztem, és az se jön be, kétszeresére növeltem a kép felbontását és tömörítetlenül mentettem el, de amikor lement az eredeti méret alá, megint csak elkezdte a szomszédos képpontokat egybemosni, aminek a szürke lett az eredménye. És a háromlépcsős méretezés is ugyanazt az eredményt hozta. Még egy tippem van, hogy átrakni RGB-ből CMYK-ba, de logikusan belegondolva annak nem sokat kellene segítenie a helyzeten.

Heh, és de. Kicsinyíthető lett, ugyanakkor olyanná vált, mintha egy RGB-negatív lenne. Vissza viszont már nem tudja normálisan alakítani a palettát utána.

zozi56:
Gammakorrekció nélkül is megy. Amúgy a Paint is érdekes eredmény produkál az átméretezésre. :)

--- Idézet ---Bár még gondoltam arra is, hogy ha valahogy fel lehetne osztani a képet négyszer ennyi kp-ra, akkor megint lehetne miből elindulni.
--- Idézet vége ---
Ha a kétszeresére nagyítod, nem ez történik?

talgaby:
Heh, bármi mással is... ha lejjebb viszed a gammát, lineárisan kiirtja a csíkokat, és onnantól már a méretező algoritmusok többsége nem hülyül be. Gammakorrekcióra meg a Painten túl minden grafikus progi képes.
Bár még gondoltam arra is, hogy ha valahogy fel lehetne osztani a képet négyszer ennyi kp-ra, akkor megint lehetne miből elindulni.

zozi56:
De, meg lehet csinálni Photoshoppal is (az átméretezésen kívül persze kell hozzá más is, de nem szűrő). Ilyen lesz az eredménye:

Nitro:
Csináljatok belőle negatívat, meglepő lesz az eredmény!  ;D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése