HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Ideniel:
--- Idézetet írta: mukszli - 2013. Szeptember 23., 08:22:55 ---Meg a Punisher essential kotetei keltettek fel a figyelmemet arrol mik a tapasztalatok?
--- Idézet vége ---
Én csak annyit tudok, hogy ahány Punisher ajánlót láttam, a legkorábbi tételek a listán mindig Chuck Dixon run-jához tartoztak (War Journal és War Zone), ami kissé ironikus, mivel Dixon az Essential 4. kötetébe gyűjtött számokkal debütált a Kingdom Come megjelenése után, mégis ez a legrosszabbra értékelt a négy Essential kötet közül a goodreads-en és az amazonon egyaránt.
A magam részéről én inkább Garth Ennis-re, illetve a Civil War idejére időzített 616-os relaunch utáni Punisherre koncentrálok majd, amint végeztem az AvX-szel. Még csak a Chaos War-nál tartok, úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy a Marvel maratonom fel fogja emészteni az októbert is. Pedig mindjárt itt a Thor: The Dark World, s megígértem magamnak, hogy végre befejezem a Simonson Omnibus-t :-\
talgaby: Sajnos én is azt hallottam, hogy az X-Men borzalmas volt mindaddig, amíg Claremont színre nem lépett. Olyannyira, hogy az Essential Classic második kötetének meglehetősen hideg fogadtatása láttán a kiadó modernebb tálalásban feldolgozta mind a klasszikus, mind pedig az utólag már Uncanny előtaggal ismert sorozat első történeteit: ez a First Class sorozat, ami 28 szám és további 3 különkiadás (nem számolva a Wolverine First Class spinoffot) terjedelmében dolgoz fel körülbelül 120 klasszikus X-Men számot.
talgaby:
X-es Essentialöknél két reális kezdési pont van. Az egyik a mindenki által használt, a sima Essential X-Men, ami kicsivel a századik szám előtt, a Claremont-érától indul és megy a kilencvenes évek elejéig. Aprócska hátránya, hogy a hatos kötet megvásárolhatatlan, én ötven dollár alatt nem láttam használtat. Ami idegesítő. Nagyon.
Ennél amúgy az az aranyos, hogy menet közben belefoghatsz az X-Factor Essentialökbe, mert a két sorozat elkezd nagyon egymás mellett futni.
A másik az Essential Classic X-Men, ami a legelejétől, az X-Men v1 #1-től indul. Apró hátránya, hogy Lee írta, és korához képest is kegyetlenül rossz. Mármint nagyon rossz. Félelmetesen. De onnan indult.
mukszli:
Koszi, es az x-men essentialokat hol erdemes elkezdeni ugy h meg kb semmit se olvastam az xektol?
Meg a Punisher essential kotetei keltettek fel a figyelmemet arrol mik a tapasztalatok?
Ideniel:
--- Idézetet írta: Balakin - 2013. Szeptember 22., 22:43:47 ---Savage Wolverine első számába belenéztem de nem tűnt túl érdekfeszítőnek, a kritikák se méltatták nagyon azt hiszem.
--- Idézet vége ---
A Savage Wolverine mindössze azért lehet érdekes, mert a Marvel A-listás rajzolókat állít rá egy-egy arc-ra (előbb Frank Cho, most meg Joe Madureira), illetve félhivatalosan ez a Wolverine team-up képregény, de csak ha elég tágan értelmezed a team-up fogalmát (Shanna, Amadeus Cho, Man-Thing, Hulk, Elektra, Spider-Man). A Cornell-féle ongoing viszont ha nem is kimagasló, azért egész jó kritikákat kap, az első három szám alapján nekem teljesen korrektnek tűnt.
Balakin:
Egyet értek talgabyval. Plussz, bár ez nem művészeti szempont, de sokan panaszkodnak az omnibusokra, ileltve vastagabb hc-kre, tpb-kre, hogy nehéz, kényelmetlen olvasni. Na ezeket pillekönnyű papírra nyomják, nem igényel erőfeszítést az 5-600 oldal egyensúlyozása.
Savage Wolverine első számába belenéztem de nem tűnt túl érdekfeszítőnek, a kritikák se méltatták nagyon azt hiszem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése