HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Balakin:
Na megvolt az angliai kiruccanásom. Sajnos a tavalyi Brighton-i nyaraláshoz képest nem volt annyira gyümölcsöző (akkor nagyon jó áron szereztem egy rakat second hand vagy csak érthetetlen módon leárazott, zsír új kötetet). De azért idén is sikerült két képregényboltból (Southend és Ipswich), egy könyvesboltból és egy W H Smithből (az olyasmi mint a Barnes and nobles csak angliában) összeszednem ezeket. Sajnos anglia nem a legolcsóbb hely képregényvásárlás szempontjából (már ha boltban akarod venni). A sonic screwdriver egy Argosból van.:
jocibmx:
Én nagyon szívesen átállnék teljesen digitális olvasásra, de az árak annyi nincsenek arányban a tartalommal, hogy hihetetlen. Ha már 3-4 dolcsit elkérnek egy számért, akkor már inkább megveszem a tpb-t amikor megjelenik és akkor még valamit ki is tudok tenni a polcra. Plusz ugye a pl. a Comixology nem is kapod meg a tartalmat.
Viszont ugye az Image-től most már le is lehet tölteni a cbr. fájlt. Már szeptember óta így megy náluk, nem tudom hogy végül sikeres volt e a váltás, vagy hogy mi lett azóta az eladásokkal, de ez már jó irány. Ha az árak is lejjebb mennének az jobb lenne, de mint ahogy azt a másik topicban is írtátok, az lehet hogy beborítaná a normál füzetes eladásokat is.
Balakin:
--- Idézet ---a füzetek legalább 40%-a garantáltan ment utána a zúzdába, elvégre akkor még jobban tettek a környezetre és az újrahasznosításra, meg hát papír is volt dögivel
--- Idézet vége ---
ezzel mondjuk nem számoltam
talgaby:
--- Idézetet írta: Balakin - 2013. Október 19., 16:52:01 ---2. ne csak a képregényboltok áruljanak képregényt.
--- Idézet vége ---
Az öngyilkosság. Rengeteg idősebb rajongó és alkotó sírja vissza, amikor még lehetett az USA-ban a zöldségesnél/áruházakban/trafikokban venni képregényeket, de az ország méretéből fakadóan azt tényleg csak a hetvenes évekig lehetett megcsinálni, amikor nem volt pánik abból, hogy a füzetek legalább 40%-a garantáltan ment utána a zúzdába, elvégre akkor még jobban tettek a környezetre és az újrahasznosításra, meg hát papír is volt dögivel.
Manapság meg, amikor neten azt rendelsz, amit akarsz, ez még kisebb gond. Az Archie egy-két füzete volt jó darabig újságos forgalomban is, ami aztán leszűkült a Wal-Martra (nos… hírlapárusokhoz képest szűkült le, a Wal-Mart ugye attól még rendelkezik párcsilliárd bolttal), de talán már onnan is kivonták, mert nem érte meg. Ezért is az a legerősebb vélemény jelenleg az iparágon kívülről, hogy a digitális terjesztés lehet a következő logikus irány.
Balakin:
Szerintem ami segíthetne, hogy növeljék az olvasótábort, az
1. csináljanak olcsóbb kiadványt, ne artbook-ként kezeljék a képregényt, hanem könyvként, amit bebasz az ember a táskájába, aztán előveszi a buszon olvasni (ez vonatkozik a kötetekre meg az issuekra is), mert sokan bizony azért se vesznek képregényt, mert 30 dollár egy kötet, aztán egy óra alatt elolvasod.
És szerintem erre az olcsó digitális kiadványok se feltétlen megoldás, mert az miközben böködöd a telefonod nem fog veled szembejönni a képregény, mitn ahogy egy újságosnál/vegyesboltban jönne. És itt jön a második pont
2. ne csak a képregényboltok áruljanak képregényt.
Persze ezek csak naív ötletek, nincsen ezekre üzlet tervem, ezt az alapján mondom, hogy kb ez votl a helyzet még a 90es évekig (olcsó volt és sok helyen be lehetett szerezni)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése