HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (1099/1125) > >>

Spidáj:
Jogos    

VTomi:
Egy Galla-viccet szeretnék beírni, senki ne hábordjon fel rajta:

"Ha a keresztények azt várják, hogy Jézus visszatérjen, akkor miért tesznek ki mindenhova kereszteket? Nem gondolják, hogy ez rossz emlék neki?"

Graf-X:
Akkor lényegében egyetértünk  
Schmatzy szerintem még a kommentárok elején arra gondolt, bár kissé kurtán és velősen fogalmazva, hogy sokan még mindig egyenlőségjelet raknak a vallás és a bármilyen egyházak közé, melyek valóban hibásan működnek/működtek, pont az alpelvet elbliccelve (bár ez szerintem manapság pl egyre kevésbé igaz szerencsére), de alacsonyabb szinten, a kisebb egyházközösségek szintjén azért közel állnak az emberek, megmaradt a személyes élmény és minden működik is, ahogyan kellene, illetve sokan tesznek ezért, amiről valahogy sohasem esik szó.
Azt hiszem, ezzel az eszmecserénk erre a témára vonatkozó részét le is zárhatjuk és visszaevezhetünk kevésbé háborgó vizekre is  

" They say that God is inside us all, and sometimes He is
not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too"

avman:

--- Idézet ---Lehet egy verset pl tudományosan mindenféle szemszögekből vizsgálgatni, száz meg száz oldalon keresztül taglalgatni, hasonlítgatni máshoz, összefüggéseket, ellentéteket  keresni, frankón megmagyarázni mindent amiről igazából szó sincs...
--- Idézet vége ---
éppen arra akartam kilyukadni, hogy mindennek rengeteg értelmezési lehetősége van... ezzel gyakorta együtt jár a félreértelmezés... mint ahoyg a befogadásnak is rengeteg formája van... én nagyon zseretem a bibliát, mint művet... gyakorta olvasgatom... főleg az újszövetséget... jelenések könyve:))) kétlem h minden pontja ugyanazt az üzenetet hordozza, mint akkor... és képtelen is lennék fenntartások nélkül elfogadni bármely állítását...talán nem vagyok kellően spirituális lény hozzá... ennek ellenére az uccsó mondatod nagyon tetszik:
>>az üzenet a lényeg, teljesen mindegy honnan és milyen formában származik. <<
a kereszténység alapvető üzenete mégiscsak  a szeretet... istené, magamé, embertársaimé... (ezzel kétlem h bármelyik felekzetbe bármyely tagja vitába szállna)..a megbocsátás és csupa-csupa olyan dolog, amely Jó (mégpedig a nagybetűs formájában), de erről gyakorta a hívők feledkeznek meg legszívesebben... és sajnos én azt az összefüggést szűrtem le, h lassan több mit 1,5 évezrede  ez a metódus keresztényi berkekben: a tudomány a  hit szolgálóleánya... a hit pedig a hatalomé... talán mert a vallás az évszázadok alatt elveszítette személyes, megélt jellegét és egy intézménnyé nőtte ki magát...

Graf-X:
Valóban félreérthető volt amit írtál.
Hozzáfűznivalóm az elemzésedhez: Lehet egy verset pl tudományosan mindenféle szemszögekből vizsgálgatni, száz meg száz oldalon keresztül taglalgatni, hasonlítgatni máshoz, összefüggéseket, ellentéteket  keresni, frankón megmagyarázni mindent amiről igazából szó sincs...vagy lehet egyszerűen csak elolvasni és élvezni, mert megérint és kész. Valahogy én így vagyok a vallással is. Az okostónik nem igazán érdekelnek, szerintem pont azok, akik ki akarnak tűnni és konfliktusokat szítanak...a saját érdekeiknek megfelelően értelmezik a tanokat, (pl zsidók vs. kereszténység) amik valóban, az évezredek alatt torzultak, hiszen minden történeti kor rányomta a saját bélyegét, de nem hiszem, hogy minden egyes szónak véresen komoly jelentőséget kellene tulajdonítani, az üzenet a lényeg, teljesen mindegy honnan és milyen formában származik.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése