HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Sepi:
--- Idézet ---Hmm lehet, hogy annak az "Oroszok Hitler szolgálatában"-nak én is utánanézek. Érdekes egy fordulat volt ez a 2. Vh-ban.
--- Idézet vége ---
Érdemes, nagyon jó kis könyv. Voltak benne olyan dolgok, amikre soha nem gondoltam volna. Például voltak olyan helyek, ahol a "felszabadult" oroszok egy kis autonómiát alapítottak, persze német fennhatóság alatt, és elég érdekes kis életet éltek. Persze nem volt könnyű nekik sem, mert egyaránt zaklatták őket a németek is és a GPU ügynökök, akik egyfolytában azon ügyködtek, hogy fellázítsák őket a németek ellen. De ez most már tényleg nagyon off, viszont mindenkinek ajánlani tudom a könyvet.
Galamb:
Azért hová lehet jutni egy vicctől! Hmm lehet, hogy annak az "Oroszok Hitler szolgálatában"-nak én is utánanézek. Érdekes egy fordulat volt ez a 2. Vh-ban.
Punkológus:
Ezzek közül a Nemere féle KGB-t már olvastam, a többinek utánanézek még, köszi.
Sepi:
Van egy pár darab amit tudok ajánlani, meg ami elég jó. Volt egy könyve a Nemere Istvánnak, ami a KGB titkos történetéről szólt, akkor ott van még Henry Hamilton - Szudoplatov (Sztálin bérgyilkosa) (de ha jól emlékszem a Földi Pálnak is volt egy hasonló könyve ami szintén erről a témáról szólt. De volt még egy nagyon jó Földi Páltól, a Német-Orosz diplomácia, abban elég sok érdekes történet volt. Valamint még Zicherman István könyveit tudom ajánlani, pl az Oroszok Hitler szolgálatában (mondjuk ez inkább a második világháborúban a németek oldalára átállt oroszok történetéről szól). Anno olvastam egy könyvet Trockijról is amiben a forradalomban és a fehér-oroszok ellen vívott küzdelmekről szólt, de már nem emlékszem a címére. Esetleg majd utánna tudok nézni. Viszont ami szintén nagyon érdekes könyv és a cári oroszország utolsó éveibe enged belátást, az a Földi Pál (pedig tudom, hogy nem nagyon vagy oda érte ) - A Szent Ördög (Rasputin élete) című könyv. Hirtelen ennyit tudok mondani.
Punkológus:
--- Idézet ---Már rég olvastam a róluk szóló könyvet.
--- Idézet vége ---
Meg is ragadva ezt a gondolatot... nem tudsz ajánlani valami könyvet a Szovjetúnió történetéröl. Ami hiteles, nem komcsi propaganda, de nem is kardélrahányós, fasisztoid gyűlölködés. A cári Oroszország kommunista mozgalmaitól Trockij elűzéséig és az államhatalom totálisá válásáig. Régóta szeretnék már elmélyedni a témában
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése