HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Predash:
Az a baj, hogy a magyar képregények nagyrésze nagy más akar lenni, mint a többi. Sokszor olyan rajzok készülnek, amik művészi és szakmai szemmel lehet hogy iszoynat jók, de élvezhetetlenné teszik az olvasást, sajnos. Persze nagyon jó, ha vannak elvont, művészi kiadványok, csak a baj az, hogy ezek mellett szinte semmi más nincs.
zajrus:
jah de rejtő ki ne venné meg? egyet sajnálok hogy nincs rejtő a kötelezők közt
talgaby:
Plusz magyarból én igazság szerint az adaptációkat leszámítva olyan képregénnyel, amit a "szórakoztató" (kommersz) kategóriába lehetne sorolni, alig találkoztam. Elég sarkosított, de amiket a Kneten is látok, sokszor elég "művésziesek". Vagy nagyon minimálban kiadott szerzőiek. Egyébként meg a Rejtő-sorozat stabilan egy ritka jól menő dolog a Képesnél, szóval azért vesznek magyar képregényt is az emberek.
zajrus:
hát annyira nem nehéz sőt nekem két ötletem is van rá:
1. Nagyon de nagyon lusták a magyarok és mire észreveszik hogy van valami addigra véget is ér
2. Mivel Superman és Batman elég rég indult és az egész világot meghódították ezenkívül ezrével készülnek a különböző dolgok róluk nagyon nehéz elmenni mellettük.
Jah és egy plussz az amerikaiak sokkal de sokkal több rajongóval rendelkeznek mint a magyarok valaha.
Röviden ennyi bár bele lehet kötni de nagyjából ez van szal Botond ide Superman oda a rajongók aránya nagyon különböző.
zozi56:
Az elsődleges gond szerintem, hogy a magyar képregényeket nem ismeri a közönség. Őszintén szólva nekem is hiányosságaim vannak ezen a téren... Az pedig nem várható el a képregényrajongóktól, hogy maguk járjanak utána, milyen magyar képregények is vannak, itt a másik oldalnak kell először lépnie. A saját példámból kiindulva, egész véletlenül futottam bele ebbe, és annyira magával ragadott, hogy bármije is jelenik meg a szerzőnek, meg fogom venni.
Persze, értem én, hogy szűkösek az anyagi keretek, nincs pénz nagyobb reklámra, de ez az igazság... Ha nincs rá mód, hogy a megjelenések "keressék meg" az embereket, azok biztos nem fognak utánuk járni.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése