Szerző Téma: Csevej-csenöl  (Megtekintve 991294 alkalommal)

0 Felhasználó és 33 vendég van a témában

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Csevej-csenöl
« Válasz #2827 Dátum: 2009. Március 14., 20:38:07 »
Idézetet írta: Ben Reilly
Na szép is lenne, egyedül maradnék a bosszúállással.  
Jó, feladom! Ilyen agresszív társasággal se sűrűn hoz össze az élet!  
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2826 Dátum: 2009. Március 14., 19:27:21 »
Na szép is lenne, egyedül maradnék a bosszúállással.  

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2825 Dátum: 2009. Március 14., 18:57:36 »
Aha, az olvasókat meg hozzád rányítom majd a késésben lévő képregények miat...  Na mindegy, azt javaslom egyezzünk ki egy döntetlenben...  

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2824 Dátum: 2009. Március 14., 18:46:24 »
Ahogy a lektor is...

(amúgy a srác még nem írt vissza, mihelyt megírta, hogy mikor jó neki, ide is jelzem majd)
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 14., 18:46:51 írta dr samson »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2823 Dátum: 2009. Március 14., 18:40:32 »
Lehet, hogy túszul kellene ejtenem azt az Ultimates kötetet? Jó kis alku alap lehet még a közeljövőben...

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2822 Dátum: 2009. Március 14., 18:38:07 »
Persze, de ha a követ küldője nincs meg, akkor a követen állok bosszút...

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2821 Dátum: 2009. Március 14., 18:12:14 »
Nem véletlenül kértem előre bocsánatot doktor úr...

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2820 Dátum: 2009. Március 14., 17:31:55 »
Hehe.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2819 Dátum: 2009. Március 14., 17:29:46 »
Hmmmm...és most komolyan elgondolkodtam rajta, hogy kitörlöm ezt a hsz-t, vagy pedig egy évig csak fantasykat becsmérlő írások lesznek a rendelőben...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #2818 Dátum: 2009. Március 14., 17:22:58 »
Ez nagyon jó. Főleg a harmadik.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2817 Dátum: 2009. Március 14., 17:12:23 »
Az alábbi gyöngyszemet az RPG.hu-n találtam. Előre is bocs a Trekkerektől, de ezt muszáj megosztanom veletek! Lehet hogy már ismeritek, de aki nem, annak íme:

Tíz dolog, amit utálok a Star Trekben

10. Hangos ajtók.
Nem tudsz megtenni három lépést a csillaghajón, hogy ne suhogna rád egy ajtó. A munkahelyemen automata csúszóajtók vannak. Teljesen csendesek. Ha ezek az ajtók minden alkalommal felsziszegnének, mikor valaki átmegy rajtuk, havonta legalább egyszer bekattanna valaki a könyvelésen és õrjöngõ lövöldözésbe kezdene. Bocs Scotty, de az IEEE visszavonja a tagságodat, amíg el nem sajátítod a WD-40 használatát.

9. A Föderáció.
Ez a szervezet a frászt hozza rám. Egy bolygónyi kormány, amely mindent irányít és megszûntette a pénzt. Egy bolygóméretû adóhivatal. Jó, persze, ez klassznak tûnik, ha egy föderációs csillaghajón száguldozol, de kíváncsi vagyok, hogy érez errõl az a fickó, aki egy föderációs kukásautót vezet?

És mindenkinek azokat a spandex egyenruhákat kell viselnie. Egy fontos tény: egy rakás emberrõl inkább nem akarod tudni, hogyan néznek ki spandexben. Akár fizetnél is, hogy ne lásd õket így. Már ha nem lenne megszûntetve a pénz, ugye.

Szóval szívás.

8. A polaritás felcserélése.
Geordi, az ég szerelmére, a fenének kell mindennek megváltoztatni a polaritását! Alkalmanként mûködhet, de általában csak tönkreteszi a dolgokat. Biztos forrásból tudom, hogy a 12-es csillagbázis technikusai utálják a dolgot. Akárhányszor megérkezik hozzájuk az Enterprise a 10.000 órás felülvizsgálatra, az egész rohadt hajót végig kell túrniuk a javítások miatt. „Mi történt a hármas raktár vécéjével?” „Hát, eltömõdött a lefolyó, és Geordi úgy gondolta, hogy megjavul, ha felcseréli a polaritást.”

Scotty szegényes olajozási gyakorlata és Geordi átkozott polaritásfelcserélõ trükkjei mellett csoda, hogy az Enterprise nem robban atomjaira, valahányszor gázt adnak neki.

7. Biztonsági övek.
Oké, tudom, ez elkoptatott, de gondoljátok, hogy az elsõ alkalom után, mikor egy fickó egy robbanás miatt a navigációs pulttól startolva legalább nyolc lábbal repült el a kapitány feje fölött, nem volt valaki, aki megszólalt, hogy „Tudjátok, akár fel is találhatnánk valami futurisztikus visszatartó eszközt, hogy megakadályozzuk ezt.” Jó, persze, csináltak valami ilyesmit a második Enterprise-on (az elsõ felrobbant a szegényes olajozás miatt), de mi volt ez? Valami kemény mûanyag, ami a combodon záródott. Fogadni mernék, hogy REMEK érzés lehet a kanyaroknál. „Hé, nézzétek! A lábrudak mûködtek! Ott repül Kirk törzse!”

6. Nincs biztosíték.
Minden alkalommal, valahányszor egy túlfeszültséghullám végigfut az Enterprise-on, az állomások és konzolok szikrazuhatag kíséretében robbannak fel, és áthajítják Picard feje fölött a biztonsági öv nélküli kezelõjüket. Ha rá tudnánk venni Geordit, hogy legalább egy pillanatra függessze fel a polaritás felcserélgetését, elküldhetnénk bevásárolni a legközelebbi csillaghajó-alkatrész boltba, hogy vegyen pár biztosítékot. És ha már bevásárol, megállhatna valami intergalaktikus IKEÁ-ban is, hogy vegyen pár széket a híd személyzetének. Ha már egy biztosíték nélküli robbanékony konzol elõtt töltöm a napomat, legalább hadd üljek le.

5. Bizottság irányít.
Itt a különbség a Star Trek és a múlt év legjobb scifi sorozata között:

Star Trek:

Picard: „Élesítsék a fotontorpedókat!”
Riker: „Kapitány! Biztos abban, hogy ez bölcs dolog?”
Troi: „Kapitány! Ellentétes érzelmeket észlelek ezzel kapcsolatban! És úgy tûnik, ön félõs.”
Wesley: „Kapitány, én csak egy idegesítõ kölök vagyok, de gondoltam közbeszólok én is.”
Worf: „Kapitány, nyomhatom én a gombot? Ettõl nagy tökös klingonnak érzem magam.”
Geordi: „Kapitány, azt hiszem elõbb fel kellene cserélnünk a polaritást.”
Picard: „Összezavarodtam. Azt hiszem, megyek a fülkémbe és töprengõen bámulok magam elé.”

Firefly:

Kapitány: „Lõjük le õket.”
Legénység tagja: „Biztos, hogy ez bölcs dolog?”
Kapitány: „Tudod, mi az a parancsnoki lánc? Az a lánc, AMIVEL ADDÍG VERLEK, amíg rá nem jössz, ki itt a parancsnok.”
Legénység tagja: „Értettem uram!”

4. Egy Star Trek rejtvény:
Kirk, Spock, McCoy és „Gomez zászlós” lesugarazódik egy bolygóra.
Melyikük nem tér vissza?

3. Technoblabla.

Múlt éjjel nem tudtam elindítani a kocsimat. Úgy oldottam meg a problémát, hogy felcseréltem a polaritást a kocsi akkumulátorán, és a mûholdvevõmön keresztül vezettem át a feszültséget. Az így keletkezõ szubûri plazma hasadást okozott a téridõ kontinuumban, ez kvantumalagút effektust eredményezett, amely feltöltötte a protonokat a hajtómûmagban, amitõl elindult a kocsim. Gyerekjáték, de tényleg. Kellemes mellékhatásként azóta ingyen bejön a Spice Channel is.

2. A holofedélzet.
Jó, persze, dögös meg minden. De komolyan azt hiszitek, hogy a népek Sherlock Holmes rejtélyeket és vadnyugati kocsmákat kreálnának rajtuk? Ugyan már, mindannyian tudjuk, mire használnák a holofedélzetet. És azt is tudjuk, hogy mi lehet a legrohadtabb meló az Enterprise-on: tisztára súrolni a holofedélzetet.

1. Az elsõdleges direktíva.
Micsoda marhaság? Emlékeztek, mikor Marvin a Marsi fel akarta robbantani a Földet, mert az zavarta a kilátását a Vénuszra? És arra, hogy Tapsi Hapsi ezt úgy akadályozta meg, hogy ellopta a Q36-os Ûrmodulátorát? Na, a Star Trek univerzumban Tapsi csak szenvedett volna. Valószínûleg egy spandexet viselõ Roseanne-hasonmásokkal teli szobában, egész nap rásuhogó ajtók között mászkálva. Maga lett volna a pokol. A nagy Bummig, legalábbis. A földet megrázó Bummig.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 14., 17:17:06 írta Aldarion »

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #2816 Dátum: 2009. Március 14., 00:34:29 »
Én is furcsálltam, hogy kér nevet, de az ismerősöm mondta, én nem értek hozzá.  Egyébként hanyag munkát végeztem, mert a php scriptem nem ellenőrzi, hogy adtatok-e meg nevet vagy sem, szóval ha úgy gondoljátok, üresen is hagyhatjátok azt a mezőt.  És köszönöm mindenkinek, aki rászánta azt a pár percet, és kitöltötte.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2815 Dátum: 2009. Március 13., 22:55:48 »
Már itt is kezded?  
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2814 Dátum: 2009. Március 13., 22:26:56 »
Mondjuk Mancit, teszem azt.

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #2813 Dátum: 2009. Március 13., 22:03:08 »
Még a végén kiderülne ki mennyire antiszociális?

Mellesleg meg írhatsz olyan nevet amit akarsz

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2812 Dátum: 2009. Március 13., 18:48:31 »
Engem is. Nem akarom én megbántani zozit vagy az ismerősét, de voltak már rossz tapasztalataim ilyen esetekkel...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2811 Dátum: 2009. Március 13., 18:34:08 »
Igen, engem is csak a neves dolog tántorít el, de nagyon.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2810 Dátum: 2009. Március 13., 17:35:17 »
Ő, meg kell adni a nevet? Ez fura, kutatásmódszertanból mi azt tanultuk, hogy kérdőívnél nevet soha nem kérdezünk.

Fanatic, írtam egy PM-et légyszi majd írj vissza! Előre is kösz!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #2809 Dátum: 2009. Március 12., 20:32:08 »
Egy ismerősömnek sok adatra lenne szüksége a szakdolgozatához. Ezért a 20 és 30 év közöttieket megkérem, ha ráérnek, töltsék ki ezt a kérdőívet. Pár perc az egész. Klikk.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
« Válasz #2808 Dátum: 2009. Március 12., 06:49:14 »
Íme egy figyelhető hír: AllComicson kinn van az X-Erő 3! Kedvenc megállíthatatlan mutánsunk kicsit elszabadult és hőseink mellett épp arra hintázik Pókember !--> allcomics.extra.hu

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2807 Dátum: 2009. Március 10., 18:00:51 »
Tévedés, még ott sem  
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2806 Dátum: 2009. Március 10., 13:32:11 »
Már ahol, Zerit. Már ahol. Én úgy látom, hogy nem egy oldalt fel lehet sorolni, aminek a célja a jelek szerint még mindig a minél szélesebb képregényes ismeretkör kialakítása (és nem,most nem magunkat fényezem, vhogy midnig a szívem csücske oldal jut erről eszembe).

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2805 Dátum: 2009. Március 10., 07:42:38 »
talgaby, ezek hangzatos elvek, meg nemesek is   viszont a honosítás már túllépet egy bizonyos határon és már kevésbé szolgálja az ügyet, amit kitűzött maga elé.
gyengéd barbár

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #2804 Dátum: 2009. Március 09., 22:30:04 »
Én a saját magam szórakoztatására kezdtem el anno és ez nem változott. Élvezem az egész folyamatot. Akinek egyezik az ízlése, az jön, olvas, és ha netán van kedve, elmondja a véleményét. Nálam nincs "nagyközönség", nincs hittérítés, nincs tanítás, nincs véleményformálás, semmi ilyesmi. És pláne nem csinálJUK. A közösködések sosem sültek el jól, ezért vagyok szólóban a honosításaimnál.
Nekem ez hobbi, ezért fér bele, hogy olyanok a honosításaim, amilyenek. A Kardfogú = Kardfog és a Bestia = Szörnyeteg. Aki egyetért velem, az úgyis jön (ezt nevezhetjük szűk körnek, mert tényleg az), aki meg ezen besértődik, hát istenem... ez is olyan, mint a távirányító, meg a tévé, ha nem tetszik, nem nézem.
A lehetőség adott, az oldal létezett, nem került semmibe a letöltés, és így lesz ezentúl is. Csak kell hozzá egy kis idő még, amíg elindulhat.
Ezt a sok zsenialitást pedig azért kell leírnom, mert nem szeretném, ha valaki félreértené a mondandómat.

És most asszem beszéljetek inkább valami értelmesebbről
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 09., 22:31:32 írta FaNaTiC »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2803 Dátum: 2009. Március 09., 21:57:16 »
Terjeszteni a képregényeket, mint olyanokat a nagyközönségnek? Megismertetni olyan címeket az anyanyelvükön az olvasókkal, akik nem jutnának amúgy hozzá azokhoz (btw, láttam, hogy van új Iznogud... örök hálám érte )? Felkelteni az esetleg vmilyen szinte e témák iránt érdeklődő egyszeri netezgetők kíváncsiságát? Legalábbis én eddig abban a hitben éltem, hogy alapvetően ezért csináljuk.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #2802 Dátum: 2009. Március 09., 21:45:57 »
Idézetet írta: talgaby
Természetesen szíved joga, hogyan üzemelteted és kiknek az oldalt, de meg kell jegyeznem, hogy az ilyen hozzáállás gyökeresen ellentmond azzal a filozófiával, amire a honosítás maga épült jó pár évvel ezelőtt.
És mi ez a filozófia?
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2801 Dátum: 2009. Március 09., 21:23:49 »
Természetesen szíved joga, hogyan üzemelteted és kiknek az oldalt, de meg kell jegyeznem, hogy az ilyen hozzáállás gyökeresen ellentmond azzal a filozófiával, amire a honosítás maga épült jó pár évvel ezelőtt. És mindezek ellenére még megjegyezném, hogy ha nagyon szűk körnek tartod fenn a dolgot, akkor nagyon be is fog szűkülni az. (Eh, ez most elég szphinxes lett...)

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #2800 Dátum: 2009. Március 09., 21:16:08 »
Idézetet írta: talgaby
Mármint az énhelyemeset? Mert azt már közzétették...

Tudtommal csak azok ismerik, akik kérték a hírlevelet, ez viszont egy elég szűk kör. Közzétételnek aligha nevezhető, inkább csak annyi, hogy nem hagyjuk cserben azokat, akik tényleg érdeklődnek a honosításaink iránt. Nagy kampányt, és hasonlót amúgy sem terveztem, nem nagyon szeretném, hogy elterjedjen az oldal. Azt sem szeretném, ha megtalálna minket újabb kiadó azzal, hogy rontjuk a virágzó és naprakész megjelenésekkel tarkított bizniszt, ezért nem teheted ki ezt, ezt és ezt. Csendesen elhobbizgatunk fű alatt, ennyi bőven elég nekünk.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #2799 Dátum: 2009. Március 09., 19:35:55 »
Mármint az énhelyemeset? Mert azt már közzétették...

Nem elérhető FaNaTiC

• Garfield
  • **
« Válasz #2798 Dátum: 2009. Március 09., 19:14:23 »
Idézetet írta: joustoe
ha nem gond be is linkelem ide

De gond. A galériákat töröltem, az extrás hiba miatt új címre költözött minden. Kérem, hogy ne linkeljétek be többet a galériánkat sehova, pláne a megkérdezésünk nélkül. Ennyivel tiszteletben lehet tartani a munkánkat, mivel szeretnénk látni, hogy mennyi ember kíváncsi rá. Az egy dolog, hogy ha már az oldalunkon nem, ellenben máshol beszédtéma volt a sorozat, de legalább a képregények megtekintését hadd tudjuk mérni normálisan. Az oldal új címét időben közzé fogjuk tenni.