HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Wearwolfff:
Na hát szégyen, de olyan rég jártam suliba, hogy már egyszerűen egy ilyen kis egyenletet sem tudok kiszámolni.
Szóval adva van:
4dl víz + 0,5dl 20%ecet = 4,5dl 20% oldat
na most a baj az, hogy nincs nekem 20-as csak 10-es ecetem. Szóval, hogy változik a víz és az ecet aránya az oldatban. Szóval valaki aki jártas ilyen számolásokban az légyszi segítsen már ha tud.
vagyis:
x víz + y dl 10%ecet = 4,5dl 20% oldat
Nem nem akarom meginni, bombát sem akarok csinálni. Ha hiszed ha nem, egyszerű almapaprikát akarok elrakni, ami magával vonza azt a tényállandót, hogy az aránynak stimmelnie kell, mert mégiscsak almapaprikáról van szó azistenitneki.
help plz
ps:: csak akkor írj ha tutibiztos vagy a dolgodban, mert nem szívesen önteném a trágyadombra.
turkia:
Köszi, Wearwolfff az információkat. Magam is ilyenre gondoltam, elvileg ma megyek megnézni a lakást, leellenőrzöm a környéket is. Azért lenne ez nagyon jó anyagilag, mert sokat megtakarítanék, csak rezsit kellene fizetni, bért nem.
Azért kérdeztem,mert eddig mondjuk a legjobb helyeken laktam, most a Clark Ádámnál Budán, szóval azért nem akarok a Kondor Birodalomba (kis Worlukos humor ) költözni...Ketten mennénk oda egyébként, 15-20 ezer lenne fejenként havonta és ez ráadásul téli hónapban lenne...
Köszönet a tájékoztatásért!
Az időmegkérdezős ötlet jónak tűnik, kipróbálom.
Wearwolfff:
Nekem az istván útnál lakott egy barátom, voltam náluk párszor. az egy lakótelep volt, tele parkolóval és parkkal. A főúton van forgalom ezáltal közlekedés is, de például tíz perc alatt lesétálsz a 3M metróhoz. Azt a lakótelepet nem tudom, de ismered a nagy számok törvényét. Lakótelep - kis terület - sok ember - ki tudja mennyi ork. Viszont unokatesómék ott laktak káposztáson kicsit kívülebb a város széle fele. Na az egy rohadt csendes környék volt tiszta és rendes, rendezett játszóterekkel. Hozzájuk egyszer sem törtek be.
Én Újpalotán laktam arról mesélhetek. Amíg kisebbek voltunk még nem volt gáz, mert fiatal volt a lakótelep. Ahogy öregedtünk és szétszéledtünk iskolákba mindenki szétklikkesedett. Esetleg ha már az általánosba is máshova jártunk akkor meg pláne. Szóval megindult a bandázás. Elszaporodtak az orkok, ezáltal elszaporodtak az iskolai verekedések is. A fele általános osztálytársamnak van valamilyen problémája. úgy értem alkohol vagy drog. vagy épp börtönben van valamiért.
Azóta sem bocsátottam meg annak a valakinek aki az ajtónk előtti rácsot felfeszítve ellopta három kerékpárunkat. köztük az enyémet. Szerintünk, meg az egész emelet szerint is a szembeszomszéd volt, de nem volt rá bizonyíték. Ez tíz éve volt azóta sincs saját bringám. Azt meg felettébb utáltam mikor a nyolcadikon volt egy öregasszony aki magatehetlenül feküdt az ágyban és ha szüksége volt valamire akkor börtönmorzeszerűen verte a radiátort, hogy neki kell valami és nem érdekelte hány óra van. Ha hajnali kettő akkor annyi.
Na mindegy csak azért mondtam, hogy igazából mire számíts. De amíg nem mész oda és nem látod a saját szemeiddel, hallod a füleiddel, addig nem tudod meg szerintem. Na nem azt mondom, hogy egyből költözz oda csak sétálgass a környéken, kérdezd meg emberektől mennyi az idő, és figyeld a reakciójukat, egyből megmondják vagy fintorognak. Vagy éppen láttad náluk a mobilt, de mikor odaérsz, hozzájuk azt mondják nem tudják mennyi az idő. Ez sokat elárul a környékbeli emberek hozzáállásáról.
btw én már nem kívánom magamnak még egyszer a lakótelepet, csak ha egy körbevett lakópark mondjuk.
turkia:
Sziasztok! Van egy szokatlan kérdésem: IV. kerület, Pozsonyi út környékét ismeri valaki? Mert van egy lehetőségem, odaköltözhetnék, csak rezsit kéne fizetnem, bért nem, szóval iszonyú olcsó lenne. Jelenleg I. kerületben lakom, amit imádok, mert nagyon jó környék. Ez a kérdésem, hogy a Pozsonyi milyen? Nyugodt, tiszta, koszos, esetleg tele van, khm...nevezzük orkokkal?
Mert ha nagyon lepukkant, nem megyek oda, meló is az I. kerület közelében van, annyit nem ér meg akkor, hogy menjek a IV. kerületbe. Köszi az esetleges válaszokat.
Wearwolfff:
nyugalom már el van kezdve. csak kicsit nagyon pepecselős a spec ott a bogaraknál.
ps.:
btw remélem, ha sok hölgy olvasó lesz, akkor végre találunk valakit Mary Janere fordítás-ügyileg.
és most mennék és azt hazudnám, hogy lány vagyok. Csak már szavaztam.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése