HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
zozi56:
Mehetünk régebbre is, Gilgames a legkorábbi, emberfeletti erővel/képességgel rendelkező személy, aki eszembe jut.
Executor:
--- Idézetet írta: Ben Reilly - 2010. Január 08., 23:59:49 ---Szinkronosan sehol, angolul tudok hozzá linket.
--- Idézet vége ---
Megköszönném, Ben.. :worship:
Farek:
Ráadásul, ha nagyon mélyre akarunk ásni, akkor ne felejtsük el az ókori mondákat, és legendákat. Azt hiszem, kijelenthető, hogy az első szuperhps Herkules volt, csak aztán pár évszázadig pihentették, amíg a Marvelnél elő nem vették... :hehe:
talgaby:
Bámulatos, milyen értelmetlen betűhalmaz tud lenni valami nagybetűk és központozás nélkül, ugye?
Ha jól értettem ezt az zagyvalékot, az első szuperhős kiléte érdekelne. Az Superman volt, nem túl meglepő módon. '32-ben alkották és '38-ban jelent meg először nyomtatásban. (Amúgy a karakter megalkotásának története is egyszer megérdemelne egy normális könyvet, csak annyi, amennyit én tudok róla, elég érdekes anyag.) Namor és az első Fáklya '39-esek, Amerika Kapitány '41-es és így tovább.
Ha az érdekel, ki volt az első, emberfeletti képességekkel rendelkező alak, azt a fene se tudja. Lehetett akár Doc Savage is, aki már-már emberfeletti fizikai képességekkel és néha olyan intelligenciával is rendelkezik. Bár mintha a harmincas években egyszerűen csak egy sima übermensch lett volna, az emberi teljesítőképesség csúcsa meg ilyenek. Jelmezes kalandorok meg... jó kérdés. A Vörös Pimpernel 1905-ben bukkant fel, ő már álcázta magát, de nem tudom, hogy a viktoriánus korban vagy az akkori francia irodalomban szerepeltek-e már álarcos karakterek a XIX. században.
zoli:
üdv,ki volt a legelsö képregényes superhös. vagyis kik voltak már superman és batman ellöt is ,a marvel elödjénél volt ugye már a 30-as,40-es években amerika kapitány,torpedó, az akkori android fáklya. stb de ......még elötük is lehetek .pl az irodalomban már tarzan a 20-as években is volt ő tekinthetö superhősnek, de ő regényfigura .vagy még ellöbb mondjuk wells láthatlan embere is különleges képpeségekel birt, vagy némo kapitány is ,aki verne alak höskarakternek tekint hetö. :) ;) vagy a képegényekben figurák voltak pl sárga kölyök, vagy a kis némo aki egy kisfiú volt és mindig az álmai rol szolt a történet. de ök nem voltak superhösök. még batman megjelenése ellöt az elsö 26 detektive comics ban ugye külőnböző nyomozók voltak,mignem a 27-ben felnem tünt batman pl batman ellöt szerepelt benne slam bradley,aki ha jól tudom még néha-néha máig is szerepel.álitolag macskanö társa is volt, de ö nem superhösszintén a detective comic-ban superman után, de még batman ellöt ,vot a crimson avanger. de már ö superman után szerepelt nem tekinthettö az elsönek ugye :D :brow:de enge ki fejezettten az elsö az imént felsoroltak elötti képregényes figura érdekelne aki meg ellözzi öket és már super képességei vannak.a kkár mar a 20.as évekbök is :) ;) :D :worship: :worship:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése