HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
dr samson:
Jó, de ez így akkor sem teljesen igaz és először nem ezt írtad... ;) Meg azért neked sem mindegy, hogy a héten összesen alszol 8 órát vagy egy nap alszol 8 órát... ;)
zozi56:
Doki, tudom, hogy ezek nem egymás után vannak, azért írtam, hogy összesen vesznek el fél-egy nap időt a hétből.
Amondin:
--- Idézetet írta: zozi56 - 2010. Február 17., 18:14:37 ---Az a baj az első állítással, Amondin, hogy szinte semmilyen szempontból nem értek vele egyet. De gondolom, épp az lenne a lényege a feladatnak, hogy védd meg az állítást, akárhogy.
--- Idézet vége ---
Pontosan ez a lényege. Akár egyetértesz ezzel akár nem be kell bizonyítanod a többieknek hogy neked van igazad, úgy hogy valaki az ellentetjét akarja bebizonyítani. Én nagyjából egyet értek mindkettővel de van olyan osztálytársam akinek olyan mellett kell érvelnie amivel egyáltalán nem ért egyet.
és persze mindezt szónoki formában kell. Már nagyjából megvan mindekettőnek a beszéde hála nektek, nagyjából olyan 2 és fél perc de még tudok hozzámondani hogy meglegyen a 3. Persze ha közben valakinek lenne még valamilyen ötlete hogy mivel tudnák még érvelni akkor nyugodtan leírhatja legfeljebb hosszabb lesz mint kellene.
dr samson:
9-10. évfolyam: heti 1-1 ének és rajz.
9-12. évfolyam: heti 2 tesi, jobb helyeken azért inkább 3, és heti egy ofő
Ehhez jön még kb évfolyamonként 1 "kamu" óra, pl tánc és dráma, foilozófia, stb... Elleben ezeket szinte soha, ismétlem, soha nem rakják egymás után! Vagyis kb napi egy ilyen óra van, a többi normál tanítási óra (hidd el, tudom mit beszélek, órarend készítést is tanultam, még ha nem is sokat). És akkor még bele sem kezdek, hogy mondjuk az ofő-t sok helyen meg sem tartják, hanem sokszor a szaktanár a saját óráját (pl matek, töri, biosz, stb) tartja helyette, vagy hogy mondjuk egy 2000 méteres futás után mennyi ereje van mondjuk egy matek órán figyelni... Szóval azért a tesit nem is igazán sorolnám ezen csoportba, mert azért nem mindenhol abból áll a tesi, hogy a fiúk fociznak, a lányok meg kéziznek vagy tudomisén... ;)
(a technikát szándékosan nem említem, az csak általánosban van, de emlékeim szerint a is cklus kettő vagy heti egy óra...)
zozi56:
--- Idézetet írta: dr samson - 2010. Február 17., 17:24:23 ---Na ez az, ami nem igaz és ebből látszik, hogy fagalmad sincs a jelenlegi közoktatásról...
--- Idézet vége ---
Négy-öt éve még a legtöbb évfolyamon volt ének, rajz, legalább heti 2 tesi meg osztályfőnöki (+ általánosban technika). Ezek összesen már elvittek legalább fél, majdnem egy napot hetente. Azóta ezek közül valamelyik tárgy már nincs?
Az a baj az első állítással, Amondin, hogy szinte semmilyen szempontból nem értek vele egyet. De gondolom, épp az lenne a lényege a feladatnak, hogy védd meg az állítást, akárhogy. A tanár helyében, mikor el kellene mondani az érveket, felcserélném a két csoport feladatát, és épp az állítás ellentettje mellett kellene érvelni. Ha jól tudom, az ókori görög szónokokat is hasonlóan képezték, csak ott menet közben negálták a bizonyítandó állítást.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése