HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Amondin:
Érdekes, mert nekem mást tanítottak. Azt nagyjából tudtam, hogy az és elé nem mindig kell, de ,hogy a mint elé sem kell mindig, erről egy szót sem mondtak nekem. Én mindenesetre, ha nem felejtem el, akkor mindig kiteszem eléjük a vesszőt.
zozi56:
--- Idézet ---2. A hogy, de, mert, ha, mint, és, valamint a vagy kötőszavak elé mindig vesszőt rakunk. (bár, ahogy látom erre már odafigyeltél, de a biztonság kedvéért leírtam őket. Remélem megérted. Van még több ilyen kötőszó is, de ha ezt a hetet betartod, akkor szerintem már jó lesz.) És persze a felsorolásoknál is vesszőt rakunk.
--- Idézet vége ---
Amúgy ez így nem igaz. :P Az és és a mint elé például nem kell mindig vessző. Ellenpéldák:
Kapi, Vízió és Bob
a képregény mint szépirodalom
Az előbbi elég ismert, a második viszont sok embert meg szokott lepni.
Amondin:
--- Idézetet írta: Lifehunter - 2010. Március 05., 19:44:39 ---ennyire rossz lenne a helyesírásom? :( kódfejtőprogram kell hozzá? :( hát ez most rosszul esett :( :( :(
--- Idézet vége ---
Annyira azért még nem, de ha így meggy tovább, akkor lehetséges, de ahogy elnézem, már jobb a helyesírásod, viszont még mindig nem az igazi.
Néhány dolog amire kicsit jobban oda kell figyelned, és senki nem fog többet rádszólni:
1. A mondatokat mindig nagybetűvel kezdjük. Az előfordulhat, hogy elfelejted, hogy nagybetűvel kellene kezdeni(néha én is elszoktam) de, ha lehet ne mindig.
2. A hogy, de, mert, ha, mint, és, valamint a vagy kötőszavak elé mindig vesszőt rakunk. (bár, ahogy látom erre már odafigyeltél, de a biztonság kedvéért leírtam őket. Remélem megérted. Van még több ilyen kötőszó is, de ha ezt a hetet betartod, akkor szerintem már jó lesz.) És persze a felsorolásoknál is vesszőt rakunk.
3. Ha lehet, akkor próbáld meg kerülni a rövidítéseket. Ezalatt azt értem, hogy pl: a tetsziket ne cc-vel hanem tsz-el írd.
Ha ezeket betartod, akkor már nem fognak rádszólni a többiek. Remélem nem baj, hogy ezeket leírtam.
Genzo:
LIfehunter asszem megint félreértetted. Ex nem azt mondta hogy te vagy homár, hanem az lett volna homár ha nem hangszeren furulyáznak :P :)
Lifehunter:
hetero vagyok oké
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése