HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (419/1125) > >>

Amondin:
Én ezt még általánosban tanultam, szóval lehet, hogy az ottani tanárom nem akrta tovább terhelni a vállunkat ezzel is. Megnéztem a Helyesírás Szabályait, és ott is ezt írják, így kénytelen vagyok áttérni erre. Remélem megértitek, hogy bele fog telni egy "kis" időbe, míg megszokom ezt. Évekbe telt, mire megtanultam mikor kell vesszőt kirakni, erre meg kiderül, hogy nem mindig kell bizonyos kötőszavak előtt.

zozi56:
Rosszul teszed. Zsadon Béla valószínűleg jobban ért a helyesíráshoz, mint egy gimnáziumi tanár (na, nem mintha ez olyan nagy dolog lenne). De ettől függetlenül, most tényleg igaza van.

talgaby:
Magyar helyesírás szabályai 243. c ill. 249. b bekezdések, továbbá a 250-es pont. Vagy a memóriád rossz, vagy hibásan tanítottak.

Amondin:
Hát nem mondanám, hogy meggyőzött volna. Másrészről meg többször át kellett olvasnom, hogy nagyjából megértsem. Részemről én maradnék annál, amit nekem nyelvtan órán tanítottak.

zozi56:
Szerintem nekem sem mondták gimiben, az Index korrektorának egy cikkéből tanultam meg (a folytatás linkje, ahol a mintről is szó van, a cikk végén).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése