HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Schmatzy:
<off>
Itthon szépen esik a hó. Ahhoz képest, hogy tegnap csak egy pulóverben dolgoztam kint a kertben. :cool:
</off>
Amondin:
--- Idézetet írta: Lifehunter - 2010. Március 07., 14:03:43 ---Egy kicsit mintha nyelvtan órán lennék :badteeth
--- Idézet vége ---
Hát igen. Kicsit tényleg átment abba. Na nem baj, idén úgy sincs nyelvtanórám.
Hogy miért, azt ne kérdezzétek! Bonyolult lenne elmagyarázni.
Lifehunter:
Egy kicsit mintha nyelvtan órán lennék :badteeth:
--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Március 06., 18:40:19 ---
--- Idézetet írta: Lifehunter - 2010. Március 05., 19:44:39 ---ennyire rossz lenne a helyesírásom? :( kódfejtőprogram kell hozzá? :( hát ez most rosszul esett :( :( :(
--- Idézet vége ---
Annyira azért még nem, de ha így meggy tovább, akkor lehetséges, de ahogy elnézem, már jobb a helyesírásod, viszont még mindig nem az igazi.
Néhány dolog amire kicsit jobban oda kell figyelned, és senki nem fog többet rádszólni:
1. A mondatokat mindig nagybetűvel kezdjük. Az előfordulhat, hogy elfelejted, hogy nagybetűvel kellene kezdeni(néha én is elszoktam) de, ha lehet ne mindig.
2. A hogy, de, mert, ha, mint, és, valamint a vagy kötőszavak elé mindig vesszőt rakunk. (bár, ahogy látom erre már odafigyeltél, de a biztonság kedvéért leírtam őket. Remélem megérted. Van még több ilyen kötőszó is, de ha ezt a hetet betartod, akkor szerintem már jó lesz.) És persze a felsorolásoknál is vesszőt rakunk.
3. Ha lehet, akkor próbáld meg kerülni a rövidítéseket. Ezalatt azt értem, hogy pl: a tetsziket ne cc-vel hanem tsz-el írd.
Ha ezeket betartod, akkor már nem fognak rádszólni a többiek. Remélem nem baj, hogy ezeket leírtam.
--- Idézet vége ---
kössz a tanácsokat AMONDIN :worship: :worship: :worship:
talgaby:
--- Idézet ---Hehe. Meg fogjuk mi valaha is tanulni anyanyelvi szinten a magyart?
--- Idézet vége ---
Ha jól emlékszem, a történelemkönyvek külön feljegyezték azokat, akiknek az elmúlt századokban az akkor aktuális szabályok alapján ez sikerült, szóval... náh.
Wearwolfff:
Én azt mondtam, hogy az összes lehet után nincs hogy. Az egy dolog, hogy egy hosszú mondatból megpróbálod kiirtani ott ahol lehet, de képzelj el egy egész oldalnyi szöveget, ahol semelyik lehet után nincs. Még ha az csak egy pár szóból álló tőmondat. Pl: Lehet, el kéne mennem. Lehet, elrakom. (Bár ez is szebben hangzik így: "Talán elrakom")
Ez olyan, mintha azt mondnám: Bár kitette volna, mert lehet, olvashatóbb lesz úgy a mondat. Bár itt belekanyarodtunk abba, hogy a "lehet, hogy"-ot ki lehet váltani a talán-nal: Mert lehet, hogy (úgy) olvashatóbb lesz. Mert úgy talán olvashatóbb lesz.
Hehe. Meg fogjuk mi valaha is tanulni anyanyelvi szinten a magyart?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése