HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
HeirToGrievous:
--- Idézetet írta: Micho - 2019. Február 21., 12:04:01 ---"Elõttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbról pedig kél".
Velem ezt a kis dalocskát tanították meg gyerekkoromban, ez elég is volt :cool:
--- Idézet vége ---
Aztán véletlenül elkerülsz az Északi- vagy a Déli-sarkra, és várhatsz félévet, hogy megtudd, merre megy le a nap. ;D
--- Idézetet írta: Aldarion - 2019. Február 21., 12:11:48 ---Meg ugye ott van az is, hogy a fáknak az északi oldala mohásodik...
--- Idézet vége ---
Erről "Az Ifjú Csibészek Kalandkönyve" 2. kötetében azt írták (és nem elírás, tényleg "mohos" szerepel a könyvben):
"Csalóka moha
Ellentétben egy széles körben elterjedt hiedelemmel, nem mindig a fák északi oldal mohos. Nehogy bedőlj neki!" (Galen megelőzött, de ha már kimásoltam, itt hagyom.)
Ráadásul az Északi- és Déli-sarkon sincs valami sok fa. :whistle:
Galen:
--- Idézetet írta: Aldarion - 2019. Február 21., 12:11:48 ---Meg ugye ott van az is, hogy a fáknak az északi oldala mohásodik...
--- Idézet vége ---
Hát ezt a mohásodást én egyszer már kérdeztem valakitől aztán azt mondta hogy hülyeség, mert mindenhol van moha (a Páfrány meg pláne), csak kérdés milyen színű.
Micho: A nóta tényleg van, Nade adnak hozzá Dagobertet, vagy mormotasapkás gyerekeket? :badteeth:
ui.: Kisebbeknek: Ő a Moha és Páfrány.
Aldarion:
Meg ugye ott van az is, hogy a fáknak az északi oldala mohásodik...
Micho:
--- Idézetet írta: Galen - 2019. Február 21., 08:56:39 --- Kell az a mormotakönyv. ;D
--- Idézet vége ---
"Elõttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbról pedig kél".
Velem ezt a kis dalocskát tanították meg gyerekkoromban, ez elég is volt :cool:
Galen:
--- Idézetet írta: Micho - 2019. Február 20., 21:41:39 ---Akkor nem érdekel.
(copyright by solymosgyu ;D)
--- Idézet vége ---
Persze aztán ott állsz az erdőben és nem tudod hogy meg kell dörzsölni egy gémkapcsot egy falevélre, azt meg egy tócsába rakni, hogy lássuk merre van észak. Erre persze a Paradicsom klub című filmben azt mondták: Nem térképet akarok rajzolni hanem kijutni innen. Azt, hogy mennyire függünk a technikától mi sem bizonyítja jobban, hogy a napokban eltűnt egy kisfiú a budai erdőségekben és még a szülőket baszták le, hogy hamár hagyták elkóricálni a kölköt akkor miért nem volt telefon/gps a gyereknél. Kell az a mormotakönyv. ;D
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése