HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
Ben Reilly:
--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Május 23., 16:05:15 ---Hát valóban érdekesen osztályzot az ének tanárnőd Ben Reilly.
--- Idézet vége ---
Barátoknak Ben. :D
--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Május 23., 16:05:15 --- Mondjuk én meg azt nem értem, hogy egy gimnáziumba minek ének meg rajz.
--- Idézet vége ---
Nekünk volt rajzunk, és szakrajzunk is. Az elsőn virágokat meg köcsögöket rajzolgattunk, a másodikon meg különféle műszaki tárgyak vázlatos képét, meg gyártási terveit.
Amondin:
Hát valóban érdekesen osztályzot az ének tanárnőd Ben Reilly. Nálunk szerencsére nincs ilyen. Mindenki szépen 1-5-ig osztályoz.
Mondjuk én meg azt nem értem, hogy egy gimnáziumba minek ének meg rajz. Rendben tudom, hogy gimnáziumban kötelezők ezek, de akkor is.
Ha énekes akarnék lenni, akkor elmennék valami zenetagozatra, ha meg rajzoló, akkor meg valami műszaki szakra. Teljesen felesleges tantárgyak ezek gimnáziumban. Inkább lenne több matematika, vagy történelem, (vagy valami hasznos tantárgy) mint ének és rajz.
Ben Reilly:
Mi sem igazán értettük, hogy miért is van ének óra egy műszakis osztálynak. De legalább volt heti kétszer 45 perc amikor csiszolhattam az amőba és a póker tudásomat.
Sepi:
Érdekes, én is elektroműszerésznek tanultam, de nekünk nem volt ének óra. Nem lehet, hogy eltévedtél olyankor és rossz osztállyal ültél be az órára?
Ben Reilly:
--- Idézetet írta: Amondin - 2010. Május 23., 15:37:01 ---Ja, igen hallottam már róla, hogy Romániában 1-10-ig osztályoznak.
--- Idézet vége ---
Á nem csak ott. Szakközép iskolában volt egy ének-zene tanárnőm (olyan 30 körüli). Azt hozzá kell tennem elektroműszerész osztályba jártam, 31 fiú nulla lány, így a tanárnő is érezte, hogy előbb figyel rá a banda, ha pucéran fejest ugrik a betonra a másodikról, mintha 45 percen át Kodályról beszél, vagy a Kék pántlika című népdalt kísérli meg előadatni velünk. Az óra így hát abból állt, hogy aki elhozta az énekkönyvet az piros pöttyöt kapott, aki nem az meg fekete pöttyöt. A lényeg, hogy a tanárnő igencsak egyéni módon, de osztályozott is, és félév végére (az osztály naplóba, a hivatalos könyvbe amibe hülyeséget még véletlenül sem szabad írni még tanárnak sem) 1-es vagy 5-ös helyett, volt egy 76-os, egy 42-es egy 19-es és egy 63-as érdemjegyem. Az egész osztályom ilyen jegyeket kapott. A volt osztályfőnököm szeme a mai napig tikkel ha az esetre gondol.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése