HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (333/1125) > >>

Predash:
Regisztrálj a PC Guru és az IPON fórumára, és ott is kérdezd ki az emberek véleményét. Mindkét helyen készségesen segítenek.

Genzo:
Tényleg kösz mindent srácok, sokat segítettetek. :worship: Bár a vélemények változóak voltak, azért a lényeget leszűrtem belőle. Gabe pedig enciklopédiát írt nekem. :D  Igen, én is gondolkoztam a Dell-en, lehet az lesz belőle. Igazából ezen két  márka  között ingadozok (HP-Dell). Mindenesetre nem hamarkodom el a vásárlást, szépen megnézem mire képes,kikérem mások (pl ti) véleményét, hogy ne szívjam meg nagyon. Aztán pár év múlva úgyis elavul, de ha nekem pár év múlva is végzi a dolgát, akkor meg leszek elégedve.

Predash:
Nem értem a sok panaszt a Win7-re. :D Igazság szerint csak saját tapasztalataim alapján tudok nyilatkozni, de mióta itt 7 van, azóta a gépem felkapcsolt. Az előző gépemre raktam fel először a 7-et, na az meg valami hihtetlen volt. XP alatt rengetegszer fagyott le, omlott össze, nem indult, hibát észlelt, blabla. Pedig rendesen volt felrakva, volt jó párszor újrarakva 3 év alatt, rendszeresen karbantartva, driverek frissítve vírusok irtva stb stb... Amikor felraktam rá a Windows 7-et, a felsorolt problémák gyakorlatilag megszűntek. Az 1-2 hónapos gépemen is az van, és semmi panaszom nincs rá. És bár tudom, hogy nem az a lényeg, de milliószor szebb is, mint az XP - és azért sokat bámuljuk a kezelőfelületet.
Lehet, hogy másnak pont ellenkező tapasztalatai vannak, de nekem nagyon bevált a 7. Volt egy darabig Vista is, de az nagyon félkésznek tűnt. :D

Jah és csak a tisztánlátás kedvéért a gépemet HD filmnézésre, rengeteg Photoshopra (marha nagy méretű képekre is A3 300DPI), játékra (pl. Mass Effect 1-2, CoD 6), és persze netezésre használom. Lehet, hogyha komolyabb számtech témákba merülnék bele, akkor utálnám a 7-et, sőt a Windows-t is, de így nem.

Schmatzy:
Na, ahogy így elnézem, két felfogás ütközött közöttünk: az én laptopom az asztali gépemet egészíti ki, a tiéd pedig, ahogy az eddigiekből kivettem, azt váltja le. Ebben az esetben pedig, úgy vélem, mindkettőnknek igaza van. :cool: Azt hiszem, kicsit többet is nyújtottunk Genzonak, mint egyszerű tanácsadás.
A folyamatok felfüggesztésére viszont még mindig kíváncsi vagyok. Én is turkáltam már a netet, eddig kevés sikerrel. Mivel én az asztali gépemre raktam fel próbából, azon meg naponta telepítek fel/le programokat, így naponta indítom is újra, a hibernálás nem megoldás.

Gabe:
Mivel én is a jövőre gondoltam, azért vettem "izomgépet" (inkább csak erős középkategóriának mondanám), de felváltva használom normál teljesítményen, meg nagyon lecsavarva: mivel egész nap megy a gép a torrent miatt, fölösleges nagy teljesítményen mennie, ilyenkor mikor nem vagyok otthon vagy éjszaka, leteszem akár 25-30%-ra is, mert bőven elég az is neki, (mellesleg ilyenkor passzív hűtésen is el van, így nyugodtan tudok mellete aludni), ha meg használni is akarom valamire, akkor meg kell a nafta (bár közel sem tudtam még kihajtani élesben 100%-ra). Tudom, kb ágyúval verébre kategória ezzel letöltögetni, de éppen összeszerelés alatt áll egy atomos cucc néhány hasonlóan primitívebb feladatra, szóval csak átmeneti állapotról van szó. (huh, na az egy érdekes sztori...  :lol: ) Kihasználás szempontjából: az előző huzamosabb ideig használt asztali gépem töredék ekkora teljesítményen evett kb 2*-3* ennyit, és még csak egy hd-s filmet sem tudott lejátszani. Ez meg igen, bár tény hogy ez meg meg sem érzi. De ha az energia felhasználást nézzük, akkor meg a régi géphez mérve megspórolok egy rakás áramot, és dinamikusan belőhetem a teljesítményt, (szóval a normál teljesítményen való áramfelvételt méglejebb farigcsálhatom szükség esetén) plusz még bőven van benne erőtartalék későbbre is. Szóval sokkal olcsóbban juthatok sokkal nagyobb teljesítményhez. Lehet, hogy nem használom ki, de még így is jobban jövök ki. A boltban meg lassan már nem is lehet egymagos gépeket kapni, szóval ha valaki nagyon csak böngészéshez meg néhány egyszerű feladathoz akar venni egy optimális teljesítményű gépet, akkor lassan ott tartunk, hogy: a, vesz egy 2-3 éves használt laptopot, vagy b, vesz egy nagyobb kijelzőjű netbookot. c variáció lassan nemigen van az egyszerűbb igényű embereknek.

Az aksi meg sajna felhasználói szokások esetleg kényszer kérdése. Az ismeretségi körömben sokan tényleg csak hálózatról használják a gépet, de pl egy diáknak aki ide-oda cipeli annál meg pont a feltölt-lemerít folyamat lesz mindennapos. Hát, az én gépem az 2,5-4,5 óra között tud, attól függ hogy milyen beállítások vannak éppen érvényben (sőt, van egy nagyon extrém energy saver funkció is, bár az már lenovos specialítás, - vagy pedig nagyon bele kell turkálni a  vezérlőpultba hozzá - azzal talán el lehet érni az 5 órát is, de még nem teszteltem le). Ez mondjuk nem a legjobb, de lehet venni hozzá normális áron komolyabb aksit is.

A kérdésedre válszolva: fogalmam sincs  :D Ha nem számolom az első bekapcsolás utáni frissítéseket követő kötelező restartot, akkor jó ha 3* volt újraindítva a gép, szóval én nem találkoztam a dologgal. De utánakérdezhetek neked, hátha jön rá válasz. Mellesleg én is csak egy mezei user vagyok  :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése