HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (215/1125) > >>

Predash:

--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Május 15., 21:19:15 --- Megközelítőleg 30-40 cm-es átmérő kell, a közepébe pedig egy lyuk, ami kb. akkora, mint egy ötvenforintos. Az egészet aztán úgy kell összefogni, hogy alulról benyúlni, ököllel kitartani a közepét, majd felül összefogni, úgy, hogy egyfajta gombaszerű legyen - felül egy pukli, alul szűkül. Aztán a másik kézzel meghúzni a zsinórokat lefelé. Ha így eldobod magadtól és az utolsó pillanatba elereszted, a rákötött súly már egy dekánál elég, hogy kinyissa az ejtőernyőt.

--- Idézet vége ---

A kiemelt rész egy kicsit sötét nekem. Rég volt már alsó tagozat.  :badteeth: Valószínűleg ez lesz, mert ha tényleg a méhsejtes dologgal lett megoldva, akkor gyanús lenne, ha mi is azzal csinálnánk.
Dehogynem láttam kast, csak mivel annyit értek a fizikához, mint az előttem lévő téglafal, ezért nem tudtam, hogy abból hogy jöhetne össze.

talgaby:

--- Idézetet írta: Predash - 2012. Május 15., 21:24:32 ---Én is ejtőernyőt fabrikálok itt egy fél órája a szobában. :D Ez a méhsejtszerkezetes dolog mit takar pontosabban?
--- Idézet vége ---
Nem láttál még sose kast? Vagy nanocsövet? Ilyen:
http://www.core.form-ula.com/wp-content/uploads/2009/07/img_9929.jpg
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/polimertechnika-alapjai/images/14_26.jpg
A legjobb tömeg/tartóerő hányadosú szerkezet.

--- Idézetet írta: zozi56 - 2012. Május 15., 21:30:14 ---Csak 20-30%-kal kisebb a fajsúlyuk a víznél. Szerintem az már nem számít sokat.
--- Idézet vége ---
20-30%-kal kisebb erőhatás. A tojás nem rugalmas anyag, szóval ha csak már ennyi kell, hogy a szakítószilárdságot ne érje el a folyadék által átvezetett felületi nyomás, már megéri. Bár továbbra is mondom, a végén mindig ejtőernyővel oldják ezt meg. Ha nagyon aggódtok a súly miatt, lehet selyemből, bár az kissé drága mulatság.

zozi56:
Én is játszottam kicsi koromban ejtőernyőkkel, de nekem még a G.I. Joe-imat se tartotta meg soha rendesen. :)

--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Május 15., 21:19:15 ---Lehet színtiszta alkohollal vagy benzinnel is, esetleg ha van, metilalkohollal. Átlátszóak, de a fajsúlyuk jóval alacsonyabb.

--- Idézet vége ---
Csak 20-30%-kal kisebb a fajsúlyuk a víznél. Szerintem az már nem számít sokat.

--- Idézetet írta: Predash - 2012. Május 15., 21:24:32 ---Ez a méhsejtszerkezetes dolog mit takar pontosabban?

--- Idézet vége ---
Szabályos hatszög alapú, illeszkedő, egyenes hasábokat.

Predash:
Én is ejtőernyőt fabrikálok itt egy fél órája a szobában. :D Ez a méhsejtszerkezetes dolog mit takar pontosabban?

talgaby:

--- Idézetet írta: zozi56 - 2012. Május 15., 21:08:48 ---Egy emelet alatt szerintem ki se tud nyílni rendesen egy ejtőernyő. Vagy igen?
--- Idézet vége ---
Persze, hogy kinyílik. Hétévesen csináltam nejlontasakokból olyan kézi ejtőernyőket, amiket az elsőről dobálgattam. Megközelítőleg 30-40 cm-es átmérő kell, a közepébe pedig egy lyuk, ami kb. akkora, mint egy ötvenforintos. Az egészet aztán úgy kell összefogni, hogy alulról benyúlni, ököllel kitartani a közepét, majd felül összefogni, úgy, hogy egyfajta gombaszerű legyen - felül egy pukli, alul szűkül. Aztán a másik kézzel meghúzni a zsinórokat lefelé. Ha így eldobod magadtól és az utolsó pillanatba elereszted, a rákötött súly már egy dekánál elég, hogy kinyissa az ejtőernyőt. Az eldobást gyakorolni kell sokat, de amúgy nem nagy kunszt. Alsó tagozatos ügyességi foglalkoztatási könyvekben benne van már ez, annyira régi.
--- Idézet ---Erre én is gondoltam, de vízzel megtölteni nagyon rossz ötlet. Sokkal több energiát kell tudni elnyelni, mert jóval nagyobb vizesen a tömege a szerkezetnek.
--- Idézet vége ---
Lehet színtiszta alkohollal vagy benzinnel is. Benzin az egyik legjobb, mert talán a legkisebb sűrűségű legálisan beszerezhető átlátszó folyadék.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése