Mi az, hogy nem csinálok? Most is legalább 10 Hulk szövegkönyv áll az ftp-n, beírásra várva…
De komolyra fordítva a szót, bár ez kicsit messze fog vinni minket a topik témájától, de ez van, egy valamit lássunk be. A Marvel „piac” honosítások szempontjából telített. Mindenki ezt akar honosítani, és már igencsak keresgélnie kell az embernek, ha innen akar magának honosítani valót találni. És most nem feltétlenül a sztorikra gondolok, hiszen van még jó pár nem honosított és mégis kiváló történet, hanem például a scannekre. Mert az sem mindegy, hogy miből tud(na) dolgozni az ember. Nekem pl. sajnos csak nagyon rossz minőségű scanneim vannak a régi Hulkokból ez is az egyik oka annak, hogy nem is nagyon kísérletezek velük honosítás szempontjából. A múltkor megpróbáltam feljavítani egyet. De kb annyit használt neki, mint halottnak a csók. De például, anno nem sokon múlt, hogy Sepivel nem kezdtünk el Thort honosítani. Igen, azok a régi, szép Marveles idők…
Meg amúgy is, abban igaza van talgabynak, hogy a Zsák anno a régi, szép időkben egy nagyon vegyes készlettel rendelkezett a frissítések terén és talán ezt sem árt egy kicsit visszahozni. Hiszen pl a Warhammert is nagyon sokan kedvelik, főleg a fórumozók körében. Szóval rájuk is gondolnunk kell. Vagy éppen Recsivel a sci-fi kedvelőkre. Nem csak szuperhősökből áll a világ. Sok nagyon jó történet van, amiben egyáltalán nincsenek szuperhősök.
Az előző hozzászólásomban pedig rosszul fogalmaztam. Azt akartam írni, hogy már nem csak (!) Marvelt honosítok, hanem DC, IDW és Dynamite cuccokat is és ha minden jól megy, jövőre kaptok egy Dark Horse minit is. De ha rajtam múlna, akkor hoznák az oldalra Vertigot is, csak hát a két sorozatból, amit érdekelne és amit olvasok, egyet már máshol honosítanak, egy pedig tiltó listán van, honosítás szempontjából. De majd, ha lesz egy kis időm, akkor már tervezem, hogy pl bele kéne nézni a DMZ-be vagy az Army@Lovers-be is, hogy megérné-e foglalkozni velük. Vagy akár a Dynamite-os Terminátor minikkel vagy a Boys sorozattal, amit a Wizardban is nagyon dicsérnek. De ezek csak tervek és ez amúgy is Hulk topik, szóval vegyétek úgy, hogy nem szóltam!