HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Hulk

<< < (38/272) > >>

zozi56:

--- Idézetet írta: Sepi ---Ja, ezt a cikket olvastam korábban én is. Ezért mondtam, hogy mindkét formája helyes magyar viszonylatban. Mert bár nincs logikus magyarázata, hogy miért lett a cordonból gordon, de sok helyen írják így nálunk, és nem ez az első eset, hogy valami idegen szót hibásan vett át a magyar nyelv. De a lényeg, hogy mindenki tudja, hogy miről volt szó a képregényben.
--- Idézet vége ---

--- Idézet ---Nem értem, miért honosítunk meg teljesen rossz kifejezéseket,  miért kettőzünk, azaz ismételjük meg magyarul az idegen szót  (baconszalonna, sampiongomba), és főleg, műsorvezetőként miért javítjuk  ki öntudatosan véletlenül helyesen beszélő beszélgetőtársunkat imígyen:  "Nem Cordon bleu az, hanem Gordon blue!"
--- Idézet vége ---

Amondin:
Köszönöm Dr Samsonnak a Hulk 380. számát.
Jó történet volt függetlenül attól hogy Hulk semmit nem szerepelt benne, csak hát a rajzok azok nem nagyon tetszettek. én leginkább a végén lepődtem mikor kiderül miért is támadta meg a szenátort Flúgos Nyolcas(őróla még semmit nem hallottam de itt nagyjából megismerhettem) nem lettem volna Dr Samson helyébe amikor megtudta mindezt.
Az Mk Hulkot majd holnap olvasom el legyen holnao is mit elolvasni.

gabo:
Köszönet a dupla frissítés miatt, főleg a Hulk v2 380-nak örültem! Nagyon tetszett! Vanrá esély hogy a kimaradt részek is kikerülnek?? pl 368, 389 Nagyon szerettem a Pantheon-os részeket, esetleg annak a folytatása?? Még egyszer köszönöm a honosításokat!

keildavid:
Ezer köszönet Dr Sámson a dupla adag Hulk képregényért!        (Tudom a főoldalon már említetted, hogy ez most csak véletlenül alakult így. De amúgy is köszönetet mondok).
A hihetetlen Hulk v2 380: nahát erről érdeklődtem néhány hónappal ezelőtt(pontosan Hulk héten volt, még jól emlékszem.) Szóval ezért nem volt a Spidertomon és a Chronopolison honosítva, mert ebben csak Leonard Samson szerepel 100%-ig, Hulk pedig 0%. De ez is nagyon jó. Habár nem gondoltam róla, hogy ő ilyen eseménnyel nézett szembe és meg kellett hoznia a döntést, még ha rossznak tűnt.(Konkrétan nem mondom el, mert akkor lelőném a poént.) Úgy tudom azután egy ideig nem találkozott a Hulkkal, amit a Chronopolison lévő 381. résztől kezdve olvastam.(Bár egy történet erejéig igen a 406-ban.)

Marvel Kalandok Hulk 15: a Vezetőről nem tudtam, hogy ő irányítani is tudja az emberek akaratát, mint a Bíborember. Mert egyszer olvastam róla, hogy ő a gamma-sugárzástól után az történt vele, hogy sok könyveket olvasott. Vagyis okosabb lett.(Tudom ez egy másik téma.) Most vissza a Hulkhoz. Rick Jones mint mindig továbbra is vicces egy karakter. Hulk leglább jól tudja, hogy Rick és a Majom a barátai.
A végén még annyit, hogy ez a dupla adag Hulk képregény Peter David írta. Hű nagyon jó.
További sok sikert a Hulk honosításhoz!

Sepi:
Ja, ezt a cikket olvastam korábban én is. Ezért mondtam, hogy mindkét formája helyes magyar viszonylatban. Mert bár nincs logikus magyarázata, hogy miért lett a cordonból gordon, de sok helyen írják így nálunk, és nem ez az első eset, hogy valami idegen szót hibásan vett át a magyar nyelv. De a lényeg, hogy mindenki tudja, hogy miről volt szó a képregényben.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése