HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MATINÉ vagy amit akartok! :)
talgaby:
Spoiler? Egy összefoglalót írtam, aztán a szokásos reális/nem reális vita jött... ráadásul életemben nem láttam ezt a sorozatot. Legfeljebb akkor ráhibáztam valamire...
Blem:
--- Idézetet írta: elwood ---Viszont talgabynak jár még egy megrovás, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül spoilerezett, direkt nem mondom hogy hol, elsőre fel se tünt, le se reagáltam.
--- Idézet vége ---
tuttttira a zuhanyzos jelentetet szpojlerezte
elwood:
--- Idézetet írta: KiD ---Én talgabyval értek együtt. Ez nem függ attól, hogy valami mese, sci-fi, vagy kalandregény, ez csak egy rosszul megírt részlet. Ha egy karakter fölkerekedik egy történet elején, hogy elmenjen valahova, és a haverja a történet végén utána indul, az ne érjen már oda ugyanakkor, plána, ha egyforma gyorsan tudnak haladni. Ez kicsit igénytelen, még gyerekekre szabva is.
--- Idézet vége ---
KiD, bár neveket nem írtál le, abban igazad van, hogy ha Megatron és a többiek nagyjából ugyanakkorra értek a Stasis Pod-hoz, az nem reális. Optimusznál más a helyzet, ő sugárhajtással sokkal gyorsabb. Talgaby viszont nem erre gondolt, vagy ha erre gondolt is, nem erről írt. Talgabyt a táj változatosságát furcsállotta (megjegyzem hófődte hegycsúcsok az egyenlítő környékén is vannak, Kilimanzsdáró pl.) illetve az út-idő arányt általánosságban, más szemszögből kifogásolta.
Az, hogy gyerek viszonylatban is igénytelen, azt erős túlzásnak érzem. Ha már ez igénytelenségnek számít, el nem tudom képzelni, akad-e bármi, ami igényesnek nevezhető.
Viszont talgabynak jár még egy megrovás, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül spoilerezett, direkt nem mondom hogy hol, elsőre fel se tünt, le se reagáltam.
Blem:
ezert a smajli a vegen... a lenti hozzaszolasokra reagaltam evvel. magam is sf rajongo vagyok (1x mar iro is )
Aldarion:
--- Idézetet írta: Blem ---+ a regi sf filmek, amik 2000korul jatszodnak, ma mar akor nem is sf-ek, mert a tudomany mas iranyba ment es mar az a mult
--- Idézet vége ---
Ne haragudj, de ezzel nem értek egyet. A SCI-FI, mint műfajmegjelölés fogalma a Wikipédia szerint ugyanis a következő:
A sci-fi (angol: science fiction, ejtsd: szi-fi) vagy más néven a tudományos-fantasztikus művek olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotások, melyek legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatják be.
Ebből kifolyólag a véleményed azért sem helytálló, mert nem azért sci-fi, mert a jövőben játszódik, hanem mert olyan témával foglalkozik, ami a tudományos fejlődés egy lehetséges irányát mutatja be, időtől függetlenül. Például H. G. Wells regénye, az Időgép az 1890-es években játszódik, és mind a mai napig sci-finek titulálják.
Bocs az okoskodásért, de vérbeli sci-fi rajongó vagyok...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése