Ez az jelenetené, hogy Megatron felrobbanása akkora lett volna, hogy a Kibertronról is látni lehetett volna?
Igen, ez nekem is feltűnt. Valószínűleg arra utal, amit Te is írsz, bár nekem ez picike túlzásnak tűnik.
Az eredeti angolba láttam pár oldalnyi írásokat Simon Furmantől(mind a 4 füzet végén, a #0-ban nem volt tudtommal). Azokról úgy mit lehet tudni? Mintha pár infót tartalmaz az UK-féle Transformerekről is.
Igen, a füzetek végére Furman illesztett egy kis easter egg magyarázót, de összességében nem éreztem olyan súlyúnak, hogy azt külön le keljen fordítani. Aki olvasta a magyarul is megjelent füzeteket azoknak ezek nyilvánvalók - ha nem, akkor itt a fórumon úgyis meg tudjuk beszélni - ami meg a Marvel UK-re vonatkozik, nos, reményeim szerint azokat a füzeteket előbb-utóbb magyarul is olvashatjátok, és inkább akkor utaljunk vissza Titkok és hazugságokra, mint előre lelőni a poént. Most megvan a lehetőség, hogy ezeket a részeket kronológia szerint olvashassuk

De pl. ott van Megatron összekapcsolódása a fekete lyukkal, ez egyrészt szerepelt Megatron profiljában, másrészt a Marvel UK 18-21, Az utolsó Bárka fosztogatói c. történet végkifejlete is erre futott ki, amit már itt is olvashattok.
És még csak most kapcsolok, hogy a Marvel füzetben az óriásrobot technológiát Soki a Földön fejleszti ki, amikor megalkotja a Szerkesztetteket. Akkor hogy létezhet már Abominus? 
Egen. Nos, Abominus és az autobot óriásrobot Computron korábban/később szerepel(t) a Fejmesterek minisorozatban. Az ott szereplő, Nebulosra elvándorolt autobotok és álcák ugye sosem jártak azelőtt a Földön, nem ismerték Sokkoló fejlesztését, mégis kifejlesztették az óriásrobot technológiát. Furman ennél több magyarázatot nem ad a fent említett jegyzeteiben, csak annyit, hogy ebből szerinte az következik, hogy a kapcsolódó technológia létezett korábban is, csak ritkán használták, pl. mert nagyon energiaigényes volt. Mivel van pár százezer év a lyukakat betömni, lehetséges magyarázat, hogy a technológia már Sokkoló Kibertronról elvándorlása idején rendelkezésre állt, talán éppen alkalmazásra várt, aminek prototípusa aztán Abominus lett. Sokkoló ezt már érte meg a Kibertronon, de ismerte a kutatásokat, és azokat feltámadása után a '80-as években alkalmazta, így jöttek létre a Szerkesztettek, és mivel akkor még nem voltak kapcsolatban a Kibertronnal, jogosan hihette azt, amilyen nagy egója van, hogy ezt ő hozta össze először. Közben a kibertroni autobotok megszerezték a technológiát, és kifejlesztették a saját óriásrobotukat, Computront, de energiatakarékosságból egyik fél sem alkalmazta őket túl sűrűn. Aztán persze a háború szintet lépett, a Föld gazdag energiaforrásai rendelkezésre álltak, és felpörgött az óriásrobot biznisz is... de úgy magyarázod, ahogy akarod.