Na akkor én jövök.
Meplepődtem, hogy mennyire tetszett a sorozat, pedig nem sok reményt fűztem hozzá a pilot epizód után. Érdekes volt, amikor a gyerekek egy masszív robbanás, és a hídról való - ki tudja hány méternyi - zuhanás után úgy mennek el a helyszínről, mintha mise történt volna. És ez a szuper katonai szervezet is csak másnap küldi a megtámadott konvojához Optimuszt és Elitát. Az anyuka meg hány éves is lehet, ha már a nyolcvanas években is katona volt?
Megatron pálfordulása elképesztően frissítően hat és szükség is volt egy ilyen ötletre az ezerszer elmondott történetek után. Ha az írok elég ügyesek akkor több évadnyi sztorit tudnak csak Mega köré írni. Külön tetszett, ahogy kiállt a kazibotok (angolul cassette
bots és nem cassettecons
) mellett és vitába szállt Optimusszal. A két vezér most ugyan barátok, de nem félnek konfrontálódni és élvezet nézni, ahogy respektálnak egymásra.
Az évad főgonosza, Mandroid is nagyon érdekes. Az emberi gonoszok sose érdekeltek, de benne bizony van potenciál. Már most a fejemet tenném rá, hogy idővel fejmesterré műti magát és lesz egy Skorponok mechája. Elvégre még a szemöldöke is olyan, mint Zaraknak.
De vajon hogy tudja magán viselni Fémtető (Hardtop) karját? Biztos valami nagyon könnyű fémből van az a végtag..
A szinkron meg, nos elképesztő, hogy még mindig mennyire erőltetik a mozis hangokat. Dongó és Arszi kivételével mindenki megkapta a régi hangját (igen Fülelő is). Én ugyan nem bánom, de az Optimusz és Elita románc így nagyon furcsa lesz.
A magyarszövegről annyit, hogy vannak benne dolgok, amik fölött nem tudok napirendre térni. Például maradt az Optimusz Prime, de magában használják a fővezért is, és Quintusz fővezért se "prájmozzák". Wheeljack meg az Armadás szinkron után megint Volánjack lett?! Ez vajon honnan jött?? És nagyon érdekes, hogy amikor még csak pár rész ment le a TV-ben, de a wikin már fenn volt a teljes stáblista szinkronrendezővel, fordítóval, szinkrongangokkal.
És vessünk egy pillantást a G.H.O.S.T. logóra! Csak én látok benne egy régi ismerőst?