HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (197/1241) > >>

Aldarion:
A negyediknél gyengébbre emlékeztem, de az ötödik már bukta volt a 600 millájával. Hollywoodban a büdzsé háromszorosát kell behozni a valaminek, hogy nyereségesnek könyveljék el, ez az Utolsó lovagnak nem jött be: 217 millióra hozott 605 milliót világszerte, ami az előző részekhez képest katasztrofális volt a nyári blockbuster szezonban (konkrétan két hétig csak a Gru 3 és a Verdák 3 volt az ellenfele, meg a Tom Cruise féle múmia, két hét után meg a Pókember - Hazatérés verte agyon végleg), ráadásul a kritikák és a rajongók is utálták. Ehhez képest az Űrdongó, noha hasonló arányban teljesített 135 millióra 467 milliót hozott, de ezt olyan mezőnyben, mint az Irány a pókverzum, a Mary Poppins visszatér és az Aquaman, ráadásul karácsonykor, ami nem számít erős időszaknak, ehhez hozzájön, hogy alapvetően a kritikusok és a nézők is elégedettek voltak vele, emiatt is kukázták a TF6 ötletét, és jelenleg elvileg a Dongóval rebootoltnak kell tekinteni a mozikat. Csak az a kérdés, hogy ebből lesz-e valami végül...

elwood:
A 4. rész még mindig 1 milliárd(!) dollár felett teljesített 200 milliós büdzsével, és az Első lovag is 600 millió dollár felett zárt, úgyhogy az utolsó két Bay-film is még a leszállóágban is bőven nyereséges volt.
Az Űrdongó a nehéz indulás után nemzetközi szinten ugyancsak behúzott 400+ millió dollárt, úgyhogy ott sem volt baj, és nagy előnye volt a filmnek, hogy valódi karaktereket mutatott be, akik még hasonlítottak is azokra a figurákra, akiket megszoktunk. Ezzel együtt ez az E.T. klón sztori nekem így is elég bárgyú volt, de legalább volt szíve, és hát  itt sem én voltam már a célközönség.  :lol:

roberto:
Optimusz is változott, a klasszikus kinézetet kapta, nem pedig egy szétnyíló 'szájmaszkot' :) Ez megtalálható az IDW-s Orion Pax eredet történetben, ahol Pax maga tesz fel szájvédőt magának, de valószínűleg nem ez ihlette a filmbeli karaktert.

A sötétség szívében Galvatron a változatosság kedvéért úgy jelenik meg, mint egy kereszteslovag, aki -bár elég radikális módszerekkel- de Kibertron védelméért cselekszik egy nagyobb ellenséggel szembesülve és győzködi Optimuszt, tegyék félre az ellentéteket és harcoljanak közösen. Tiszta Marvel első generáció, csak ott fővezér Skorponokot szeretné megnyerni a közös ügy érdekében. Milyen fura, itt az álca tábor katonája tesz ajánlatot, de mintha annyira számítana ez... Ugyanez Megatronnal a 2. generációban, szintén Marveltől. Megatron megjegyzi, milyen kár, hogy nem tudnak-vagy nagyon nehezen- közösen dolgozni, ha létet fenyegető veszélyről van szó, mire Optimusz gondolatban úgy reagál, ez nem kár, hanem tragédia.
Mintha csak az emberiséget látnánk viszont ebben a keserűségben, nem vagyunk képesek együttműködni, csak akkor, amikor már beüt a nagy gebasz.

Aldarion:
Nem véletlen, hogy a 3. film után végül az Űrdongó lett az első, ami valamelyest nyereségesen zárt - és amit a legtöbb rajongó nem akart azonnal eltemetni az alkotógárdájával együtt. Kimondottan üdítőnek éreztem, hogy végre a karakterek úgy néznek ki, ahogy megszerettem őket, és ráadásul az álcákat sikerült fortélyosnak bemutatni - amit az előző 5 film egyike sem tudott megtenni...

roberto:
Csak akkor nem Bay kezébe kellett volna adni a direktori pálcát, hanem olyannak, aki komolyan is veszi a filmtermését. Ellenpéldát láthattunk az Űrdongó spinoff képében. Igaz, hogy Travis Knight nem olyan nagy formátumú rendező, de egy normális TF-filmet, egy tisztes iparosmunkát csak képes volt előteremteni, még ha az nem is váltja/váltotta meg a világot. Fogadjunk, a film eleji Kibertronos jelenetet többen nézték vissza, mint bármelyiket az addigi 6 filmből.
Bár, ahogy a mondás tartja, utólag mindig könnyű okosnak lenni  :P

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése