HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Sepi:
--- Idézetet írta: roberto - 2020. Május 29., 18:49:14 ---Hogy festett volna a film, ha másik direktort kap- teszem azt, Spielberget?
--- Idézet vége ---
Megatron listája. Witwicky közlegény megmentése. Skorponok Park. Álcák hídja. Autobot típusú találkozások.
És nagyjából kimerítettük a témát. ;D
roberto:
Hogy festett volna a film, ha másik direktort kap- teszem azt, Spielberget?
KiD:
Én szerettem részeit, mert alapvetően próbáltam szeretni. De az elejétől kezdve minden el volt benne cseszve. John Rogers szkriptje borzalmas volt, amikor kikerült netre, mindenki megkönnyebbülten sóhajtott, hogy ez biztos nem az igazi, ennyire az nem lehet rossz. (Ez később visszatérő eleme lett a várakozásnak.) Aztán Orciék átírták és maradt olyan rossz, amilyen volt. Kikerültek az első dizájnok is, és megint csak az volt a vélekedés, hogy ennyire biztosan nem lesznek a filmbéli robotok ocsmányak. (De.)
Azt hiszem, azért tudtam legalább egy kicsit szeretni, mert még ilyen előzmények mellett is megcsillantott apró morzsákat abból, hogy ez micsoda csoda lehetett volna. De azért azt látni kell, hogy nekünk csak morzsák jutottak, és innen már csak lejjebb volt a későbbiekben.
roberto:
Az Alan Dean Foster-könyvet is forgattad, ami hivatalosan a forgatókönyv alapján íródott?
Lehet, sokat mond, a többi filmből még könyv sem készült, max egy előzmény az első filmhez.
elwood:
Nem vagyok a filmek rajongója. Rángatózó kamera, olcsó poénok (beleértve a pisáló Űrdongót), Jazz kinyírása, a hol hentelő, hol balf@$z módjára lepofozott, üres lózungokat puffogtató Optimusz, a személyiség nélküli robotok - kb. Tomboló/Frenzy kivételével, akik mellékszereplők a saját filmjükben, a történetbeli következetlenségek, az akciók közben indokolatlanul eltűnő-feltűnő robotok, egy trainwreck az egész. De megettem még 2x, sokan még még 4x is.
3 dolog jött be:
- Steve Jablonsky zenéje, aki mondjuk egy az egyben Hans Zimmer epigon, de hisz tőle is tanulta...
- Kisülés/Blackout, mint figura. Általában nem jönnek be a filmes dizájnok, de a helikopterek a gyengéim
- Racsni kevés mondatai egyike, mikor bemutatkozásképp leszkenneli Samet, és a hormonszintje alapján megállapítja, hogy közösülne a nősténnyel. (igen, sex sells, de tipikusan az az értetlen/érzéketlen, idegen/robotszerű megközelítés, amiket a Marvel képregényben is szerettem, mikor Kék Villám nem értette, mit csinál Buster és Jessie, és a csókot az ötödfokú háromdimenziós egyenletekhez hasonlította, mert azokat is nehéz megmagyarázni.)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése