HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
KiD:
A rajzfilm ugyan más méreteket használ, mint a képregény, de azt konzekvensen, ott készült méretarány minta az animátoroknak, amihez igazodni kellett.
turkia:
Igen, igazad van, legtöbbször pl Szuper Omega van eltérően rajzolva. Sokira valahol írják is egy részben a narratívában, hogy "Egy tíz méteres sugárfegyver repül az oregoni égbolton."
Na most hogy ez robiként milyen magas...a korai részek még elég koherensek voltak méretben, mikor Soki Röptűz aktiválásán dolgozik, vannak közös képek emberekkel. Az egyiken látható, hogy egy ember Soki térdkalácsa alá ér. Szóval a rajz alapján még tíz sincs, de a fenti 10 méter elég használható adat. Lehet, hogy pisztolyként hosszabb a csöve, mert mondjuk vmi alkatrész még felugrik a kinyújtott karjaira, így a csőszájfék-pisztoly agya közti táv 10 m körül van. Robiként 7-9 lenne az emberekkel beszélős rajzai alapján. Van hogy leguggol hozzájuk. De a legtöbb robinak már derék alá érnek, szóval azok ilyen 5-6 méteresek.
grey gargoyle:
Ja, pl nézd meg itt:
meg itt:
Nem 10 méteres volt. Kb a csöve eleje volt 10 méter csak. Szóval még g1-en belül is változott, hogy mikor mekkora.
turkia:
A robotok méreteit szerintem nem lehet egzakt módon meghatározni, mivel nincs egyértelmű mérettáblázat. A magam részéről a korai G1 híve vagyok, nekem az ott szereplő infómorzsák mérvadók. Sokiról vhol van egy 10 méteres adat, ezt reálisnak fogadom el. Mogorva, Üstökös is kb ennyi lehet, esetleg picit kevesebb, mivel ők nagyságrendekkel gyengébbek. Megatron, Optimusz kb 11 m lehetne, Szuper Omega meg ahogy a Megatron elleni harcban látjuk, azaz 30-40 m, igazából csak Megához kell mérni. Pusztító jóval alacsonyabb lenne reálisan. Legyen 10 m egy alkotója. Ha egy láb és torzó 10+10, az is csak 20 méter. Ráadásul pl egy lábat alkotó robiból sok alkatrész oldalirányban merevítene, szóval a lába nem lenne 10 méteres.
Viszont az óriásrobotok magasságáról beszélni lehet, hogy parttalan vita, mert ahogy egy robi mérete csökkenhet alakváltáskor, úgy akár nőhet is. Nem nagyobb fikció. 😊
Asszem Féreg pl tud nőni, de ebben nem vagyok biztos.
Szóval Puszti lehet csak 15- 20 m, de lehet 50 is. Vagy több. Ránk van bízva. Szerintem 20.
elwood:
--- Idézetet írta: Intruder - 2020. Június 03., 12:07:33 ---Én speciel a War Within-t szeretném viszont látni. :)
--- Idézet vége ---
A War Within kimaradt három füzetének sztoriját összefoglalta Furman, a 4. színezetlen ceruza/tusrajzai gyakorlatilag szinte mind megvannak, elérhetők a neten.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése