HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Feast4:
--- Idézetet írta: zoz - 2020. Augusztus 04., 18:04:14 ---
De ezek után tekinthetünk-e rá úgy, mint a jó öreg matekozós Portyázóra, vagy morálisan "rossz" lett?
--- Idézet vége ---
Azon túl, hogy Portyázó nekem is a nagy kedvencem, szerintem az IDW esetében nála moralitásról nem lehet beszélni. Szinte kivétel nélkül csak az érdekli, hogy miként tud az álcák felé kerekedni. Kup felhasználása, színlelővé alakítása, aztán felhasználása arra, hogy befolyásolja a Roncsolókat, Optimust, aztán csont nélkül feláldozta a fertőzés megfékezésére. Az Aequintas. Arsit bérgyilkosként használta Féreg megölésére és egyébként a szerkesztettek sem ok nélkül szerettek bele. Overlordot az Elveszet fényre küldeni stb. A SZ.E.G.ekkel való kapcsolata. Folyamatosan igyekszik befolyásolni Űrdongó döntéseit. Szerintem nem spoiler, hogy a döntései nagyban hozzájárulnak majd az új álcaháborúhoz.
Úgyhogy igen. Portyázó hasonló célvezérelt makacs logika mentén működő figura, mint Sokkoló. Szerintem morálisan nagyon nincs rendben és nem Spike óta.
zoz:
Sziasztok!
Lenne egy apró kérdésem :)
Apró korom óta mindig is Portyázó volt a kedvenc karakterem: nyugodt, csendes, fegyelmezett, megfontolt stratéga, aki minden lehetőséget számba vesz. Alapvetően nem rosszindulatú, vagy beképzelt, csak zárkózott intellektuális típus. Emiatt lényeges nekem ez a kérdés.
Az IDW sok karaktert módosított (legjobb példa talán Arszi), és talán Portyázón is változtattak némileg.
Portyázó negatív cselekedeteinek legnagyobb része Szilánk befolyásával befolyásával magyarázható, illetve a Spyke által okozott csalódással.
De ezek után tekinthetünk-e rá úgy, mint a jó öreg matekozós Portyázóra, vagy morálisan "rossz" lett?
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre :)
Illetve remélem a sorozat fog még vele foglalkozni :)
Köszönöm előre is.
daniel86:
Azért én Tarn eredet tötrénetére nagyon kíváncsi vagyok. Ő és az egész ÁID bitangul kattant.
Feast4:
--- Idézetet írta: elwood - 2020. Július 26., 08:49:34 ---
Hát igen, a háború kivesz mindenkiből. Az álcáknál gondolom azért nem érződik feltétlen a különbség, mert már eleve a negatív tartományból indulnak, de ott is vannak kivéltelek. A TFwiki-n van egy olyan megfejtés, ami egy mára már elérhetetlen Roberts-interjúból származik, eszerint az itt szereplő Pharma-Csillagszablya-Tryest triumvirátus a társadalom három pillérének torzulását mutatja be (orvosolág, vallás, törvénykezés), ami tudatos koncepciót sejtet, bár nekem kicsit sántít – az orvoslás miért társadalmi alappillér? miért pont ez és csak ez a 3 pillér? Tryrestnél az angol "law" alatt gyakorlatilag mindhárom hatalmi ág megjelenik, mert a törvényhozás és az igazságszolgáltatás mellett közvetve-közvetlenül végrehatjó is egyben.
--- Idézet vége ---
Igen ez lehet az ok. Ha megnézzük az álcák közül a normálisabbak nem is viselik azt amit az álcák csinálnak. Villámcsapás pl. Ideológiailag egyetért, de a a Dicsőség felesleges népirtását nem tartotta méltónak. Másrészt a saját társait nem viseli el. Így valahogy megragadt kettő közt. Autobot nem, de álca sem.
Sokkoló is érdekes. (akár csak maga Megatron) tulajdonképp a rendszer maga termelte ki az egyik legnagyobb gyilkost.
Érdekes, hogy az álcák ha a meghatározó alakok hátterét megnézzük szinte egyikük se kattant zsigerből. Mind valami miatt az lett aki.
Intruder:
Ahh a Darkhorse comics összehozott már mindenkit mindenkivel. :D
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése